Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Провери свекицата да не ти е замастена.

Касно реагирам али нема везе :) Ако е тоа, треба да се стругне или плаче за нова? Со оглед на тоа што скоро 2 години не сум ја чепнал, могуче и тоа да е...на тоа не ми текна :unsure:

Касно реагирам али нема везе :) Ако е тоа, треба да се стругне или плаче за нова? Со оглед на тоа што скоро 2 години не сум ја чепнал, могуче и тоа да е...на тоа не ми текна :unsure:
Абе секоја сезона менувајте свеќица ... барем тоа не е скапо воопшто ... по 300-350 денари NGK се

Абе секоја сезона менувајте свеќица ... барем тоа не е скапо воопшто ... по 300-350 денари NGK се

А бе пријателе кој ќе знае :) Ај и тоа ќе го ѕирнам утре, да му се плукнам таман викам ќе го збрчам што затопли малце, ете ти нов проблем :)

сакам да земам еден генерик тригер .. сакам да се распрашам нешто околу него.. ако има тука некои власници да ми објаснат околу него :D онака за улје,блокажи, макс брзина и друго :rolleyes:
Вака пријател , Тригерот троши 3.5 литри максимум , а оди 80/85 км повеќе не без додатни штелувања на моторчето ..
Ако си го чуваш и го раниш со квалитетно уље , моторчето ќе ти трае доста долго ..
smile3.gif

Zdravo! Sakam da kupam skuter aprilia! pa dali moze nekoj da mi kaze sto e razlikata megju Aprilia SR50 injection i Aprilia SR50R Factory? mi gi nudat ovie 2 modela pa ako moze nekoj neka mi objasni sto e razlikata bidejki jas ne se razbiram mn vo skuteri. fala odnapred!!

разликата ти е што едната ти е на ајншприц а другата на карбуратор и земи си ја таа со карбуратот, пошо ако ти откаже ајншприцот ке се смееш :)

Zdravo! Sakam da kupam skuter aprilia! pa dali moze nekoj da mi kaze sto e razlikata megju Aprilia SR50 injection i Aprilia SR50R Factory? mi gi nudat ovie 2 modela pa ako moze nekoj neka mi objasni sto e razlikata bidejki jas ne se razbiram mn vo skuteri. fala odnapred!!

Како што ти рече членот погоре разликата е таа... Нешто проблем имаа со ајншприцот новиве модели. Карбураторот е поедноставен, не се расиува и ако се расипе се прави лесно и за џабе пари. Ама па со ајншприц одговорот од моторот е мн побрз, еластичноста е поголема и потрошувачката помала. Се си има свое пријателче... Туку моја препорака ти е ни една ни друга туку за исти пари земи си Yamaha Aerox и да си бидеш мирен. А да знаеш само колку тјунинг трпи јамахата ;) Или пак ако си за италијанско Gilera Runner 50, пак исто пари, ама па покомотен е и поголемо тркало напред има, што значи и постабилен...

ајншприц бе... ајншприц... ке да е инјекционен а не ајншприц...

Хамачи 2 тактно 5800 км поминато.

Под мала гас, ептен мала оде едвај, голема гас скроз зарибува и не мрда.
Пред еден месец сменив ролни. ( исто беше и пред да ги сменам ролните )

Шо може да е проблемот?[DOUBLEPOST=1399401319][/DOUBLEPOST]Ауспухот НОГУ мрсе, сега ми викат дека до него било и требало да се исече и да се исчисте унатре тоа филтри шо има...?

Последно уредено:
Како што ти рече членот погоре разликата е таа... Нешто проблем имаа со ајншприцот новиве модели. Карбураторот е поедноставен, не се расиува и ако се расипе се прави лесно и за џабе пари. Ама па со ајншприц одговорот од моторот е мн побрз, еластичноста е поголема и потрошувачката помала. Се си има свое пријателче... Туку моја препорака ти е ни една ни друга туку за исти пари земи си Yamaha Aerox и да си бидеш мирен. А да знаеш само колку тјунинг трпи јамахата ;) Или пак ако си за италијанско Gilera Runner 50, пак исто пари, ама па покомотен е и поголемо тркало напред има, што значи и постабилен...
Fala na odgovorot bratce! Ja vidov i gilerata i mi rekoa deka imaat isti motori so apriliata (od piaggio) i razlikata bila samo vo firmata i maskata(t.e izgledot) delovite i gradbata isti bile. Dali e toa tochno?
Sea ako ima nekoj vozeno gilera nekaka kaze kakva e razlikata megju aprilia sr 50 i gilera runner 50 ako moze :)
P.s nemam iskustvo so motori! Mozam da biram samo megju Aprilia ili Gilera!

Fala na odgovorot bratce! Ja vidov i gilerata i mi rekoa deka imaat isti motori so apriliata (od piaggio) i razlikata bila samo vo firmata i maskata(t.e izgledot) delovite i gradbata isti bile. Dali e toa tochno?
Sea ako ima nekoj vozeno gilera nekaka kaze kakva e razlikata megju aprilia sr 50 i gilera runner 50 ako moze :)
точно дека се исти машините т.е. пијаџо груп
оди во динамикс и разгледај ги сврти едно кругче со двата качи им се да видиш кој ти прави мерак повеќе

јас би ја зел џилерата

Сум ги возел и двете, искрено џилерата ми праи многу повеќе мерак пошто е поголема и по комотна за возење, плус секое нафурано богато детенце денес вози СР ги има милион у скопјево, е сега глеам на ценовници има мала разлика у цени новава СР е со попуст 2390 евра, а џилерава нова мислам дека околу 2600

Сум ги возел и двете, искрено џилерата ми праи многу повеќе мерак пошто е поголема и по комотна за возење, плус секое нафурано богато детенце денес вози СР ги има милион у скопјево, е сега глеам на ценовници има мала разлика у цени новава СР е со попуст 2390 евра, а џилерава нова мислам дека околу 2600
Ok. A za gilerata ima delovi za tjuning? I dali gilerata ima posnazna masina od apriliata? bidejki gledam gilerata ima 13 iljadi obrtai a apriliata 12 iljadi.

здраво на сите!

Сакам да купам на ново Ренџер 250 cc 4 T од хамачи па Би ве замолил да споделите искуство доколку некој поседува таков мотор, знае некој што поседува и сл :)
моторот како што кажав е 250 кубика, 16 кс и има водено ладење. Другото прашање дали мислите дека би имал некој проблем ако се вози подолга релација :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom