Ф Л Е Р Т

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Флерт е профи ствар,,,, али кај нас има голем број на стереотипи девојки кој кога флертуваш со нив и сакаш да си ја направиш интересна тие одма се префрлаат дека наводно сакаш само да легнеш и да си завршиш работа...е до кога вака? :pipi:
:star:Одговор: Додека не научиш да флертуваш. Вежбај флерт. Флертот е невина забава, но треба да се тренира.

Тип: Во почетокот немој да флертуваш со убави девојки, тие се научени дека сите сакаат да ги легнат. Флертувај со сите жени со кои имаш контакт, со тетки, стрини, пријателки на мајка ти, постари колешки, продавачката во продавница.. дели комплименти, отварај врати, давај предност, подместувај столици, со други зборови биди културен и шармантен во сите ситуации, а не само кога си со девојка која те интересира. Со следење на женските реакции, наскоро ќе научиш што треба да кажеш, до каде смееш да одиш и кога треба да се повлечеш. Плодовите ќе ги береш покасно, ама ќе бидат вредни, а и ти ќе имаш една вештина плус во животот.

S

smart ass

Гостин
првен сигнали да добијам,ретко сум иницијатор,но ако заоди муабетот ихииии:vozbud:

а често ми оди па така дааа:toe:

ама сепак џабе е...и така не сум емоционален многу е сега карактерот и муабетот ако ми удри во глава тогаш може и да не останам на флерт.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
6.703
:star:Одговор: Додека не научиш да флертуваш. Вежбај флерт. Флертот е невина забава, но треба да се тренира.

Тип: Во почетокот немој да флертуваш со убави девојки, тие се научени дека сите сакаат да ги легнат. Флертувај со сите жени со кои имаш контакт, со тетки, стрини, пријателки на мајка ти, постари колешки, продавачката во продавница.. дели комплименти, отварај врати, давај предност, подместувај столици, со други зборови биди културен и шармантен во сите ситуации, а не само кога си со девојка која те интересира. Со следење на женските реакции, наскоро ќе научиш што треба да кажеш, до каде смееш да одиш и кога треба да се повлечеш. Плодовите ќе ги береш покасно, ама ќе бидат вредни, а и ти ќе имаш една вештина плус во животот.
Добар пост,потполно се слагаме тука,само немој да ми држиш лекции дека имам поминато долго време на вакви работи и со добра пракса можеш да се усовршиш па да поминеш на второ ниво...али муабетот ми беше дека флерт пред се го свакам како еден тип на забава обично со некој кој прв пат го срекавате во живот доколку има позитивни знаци немора да значи дека јас лично сакам да си завршам работа со девојката и да си терам понатаму како што би направил некој обичен женкар или шмекер. :back:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Dali sekogas koristite ista "finta" koga se pustate nekomu, ili onaka spontano kako ke vi dojde?
I, dali imate (i sto e toa) nekoj kec vo rakav koj vi pali sekogas, t.e. ako stvarno epten vi se svijga nekoj/a vo kraen slucaj go vadite? :lol:
Ako imate takov kec toa e sigurno nesto sto najmnogu vredi kaj vas pa go pokazuvate ili pravite ... aj i toa da vidime ako ne pak :lol: :P
Морав да цитирам, за да се знае што сакам да кажам. Налсовов е ФЛЕРТ, а уводниов текст е за пуштање. Е сега, јас мислам дека не мора да постои пуштање за да има флерт. Се случувало да флертувам со поглед, додека сум со девојка, а и девојка да флертува со поглед, дури е со дечко. Значи кога флерт без директен контакт, нормално со поглед,и со насмевка се служам :)

Е сега битното, за пуштањето. Јас скоро секогаш на почетокот настапувам другарски, и се трудам да не оставам никаков впечаток дека сум заинтересиран. Си правиме општи муабети, за пола од работите се согласувам, за пола не(макар и да се согласувам), битно е да види дека и јас си имам свој ставови.Кога ќе увидам дека незаинтересираноста моја малку ја збунува(читај ја нервира), и се труди што повеќе да ме фасцинира таа мене, после лесно е.:smir:

LAZZY

DARE69
Член од
1 октомври 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
najbolji e spontano,ali kako i da e mora da ti se spojat i vreme i sreka i atmosfera za da naprais dobar flert mnogu momenti se bitni ali hrabrosta e odlucna se drugo e pasivno vo nekoi slucaiii!!!mnogu jasno deka ne moze da pali kaj sekoja ali mislam deka i flertot treba da se sfati i kako zabava predizivik pa i da te motivira!!!:helou:

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
флерт начин на однесување кое или е вродено генетски или го учите

@Dule@

Бананамен )))
Член од
24 ноември 2009
Мислења
119
Поени од реакции
1
Спонтаноста била најдобра! Жими ашимов, лузерска утешна философија за тие кои немаат методи за пристап.

Сите си имаме мали разработени "цаки" кои ги користиме како методи за освојување на посакуваната личност. Само тие се разликуваат и тоа како од човек до човек, од сосема експонирачки кај некого, до сосема неприметни.

Спонтаност има само кога ќе дојде магичниот момент, се друго претходно кое довело до тој момент е смислено и планирано, барем од едната личност...
14-09-05, 17:48 #15 Мистичен
Филантроп

Регистриран: Jan 2005
Мислења: 13,488

Не гласав бидејќи никогаш не сум планирал кај ќе ја носам. Не сум размислувал на пример "Еии, ќе ја однесам ваму прво да ја опуштам, па ќе идеме до таму да ја изнафаќам, и после мора да идеме до кај мене за да ја лапнам..."
"Не дека не сум човек кој ги иницира нештата, едноставно интересна ми е спонтаноста.

Битно е да сум наспан, релаксиран, дотеран, да не и доцнам повеќе од 7 минути (по бон-тон, нели), се наоѓаме и прекрасната вечер може да започне. Убавите моменти ќе си се нижат сами по себе.

Без навреда те цитирам зашто викаш дека на првиот состанок треба да има спонтаност или незнам јас мислам дека и првиот состанок треба донекаде да биде организиран и паметен тип треба да има низа изненадувања вечерта кои се разбира ке личат на него ама и ке и годат токму на таа девојка./

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Најубавата работа коа човек е излезен да се забавља негде или општо у било која друга ситуација. Флерт, Шмек, Кокетирање....е момент кој не прави да се чувствуваме убаво и секси :)

nonchalant

i4 ne mi 4ue
Член од
27 ноември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
2
Ja, pa neam vrska od toa.
Najbolje bi bilo da i kazesh otvoreno, ti go imam merakot...ke ti idam malce po dupenceto...dok ne ...:pos2:

valjda e toa flert?

Р

~~РубинРед~~

Гостин
sakam da flertuvam i da mi flertuvaat
Eх па ти многу сакаш,намали малку со желбите ке нема време да ти се исполнат сите...(мала шала)

Секогаш флертувам,ама не претерано...ама потребна е храброст и без срам, зошто срамот се ке ти уништи.И на крај ке се изглупираш.
Без претерани погледи кон другиот зошто којзнае што ке си помисли оној другиот во кој што буљиш...Доволен ти е еден сигнал и на крај зграпчи ја личноста ако и се допагаш:)

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Eх па ти многу сакаш,намали малку со желбите ке нема време да ти се исполнат сите...(мала шала)

Секогаш флертувам,ама не претерано...ама потребна е храброст и без срам, зошто срамот се ке ти уништи.И на крај ке се изглупираш.
Без претерани погледи кон другиот зошто којзнае што ке си помисли оној другиот во кој што буљиш...Доволен ти е еден сигнал и на крај зграпчи ја личноста ако и се допагаш:)
sramot samo smeta jas sum operisan od sram i vaka mi e cooool so na umot toa na ustata inace sakam maku koga ce se pomacam koga flertuvam ne sakam odma da rece moze da ajde.....tesko fanata devojka so merak se smek inace jas sakam predizvici

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ова зборченце флерт одсекогаш ми било многу смешно :) Јас ако сакам да бидам со некого, не стојам на страна туку имам потреба да сум таму некаде... Не ми е никаков проблем да му се пуштам (ако сака така да го нарекува) ама не сакам класично пуштање. Некако секогаш добивам уникатна инспирација за контакт и најмногу ми зависи со каков човек имам работа.
Мразам се што е клише и според мене флертување или пуштање се сведува на неусилен обид да воспоставам комуникација.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
a moze vo flertot da se pogode nekoja stranaka pa da ne moze da se razberte za toa jas znam nekolku jazici anglisi ,germanski,spansi i francuski moze znam ama nemam probano

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
:pos2::pos2:
:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom