Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Кога јадам/џвакам во левото уво слушам нешто како пуцкање/шкрботење.
Два, три месеци го приметувам ова, не верувам дека е од некоја прехлада.
Помалку на промаја

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Некој домашен лек за болка во грлото?Не е мала болка.Неможам да подголтнам од што ме боли.Се напив кафетин колд меѓутоа не ми помогна.

T

Tetro

Гостин
Некој домашен лек за болка во грлото?Не е мала болка.Неможам да подголтнам од што ме боли.Се напив кафетин колд меѓутоа не ми помогна.
Свари супа, и јади колку што можеш потопла, зачинето со црн бибер и оцет.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Имаш ли крајници ?

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Deneska se Zasili Gornata usna suplina kako afta crvenilo nemozam da jadam solzi mi tecat posebno ne nesto zacineto nekoj da ne znae lek fala odnapred....

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Вака,2-3 дена сум настинат и зедов 5 кафетин колд.Во моментов немам кашлица,немам температура,меѓутоа затнат ми е носот и ме болат вратните мускули и грбот кај делот на белите дробови!
Ве молам за совет,дали да одам на матичен(не ми се оди зошто знам дека ќе ми препише антибиотици)??

H

HITCH

Гостин
Вака сега, прво треба да пиеш многу течности и земи некои бомбони, оти на тој начин ќе се лачи плунка и нема да те гребе грлото. Потоа испиј една доза пеницилин капсули, оние црвено црните, се пијат по 1 апче на 6 саати.

Според рецептите на мајка ми: згреј ракија со бибер, стави ја на крпа и замотај ја околу врат. Рецептот од баба ми: 4 пати на ден прави гаргара со млака и солена вода, само после плукај ја течноста, никако не ја голтај солената топла вода оти може да се убиеш од повраќање. Топла солена вода се користи за перење на стомакот, после труење со храна или после пијанство. Со гаргарата и ракијата со бибер сигурно ќе ти помине грлото. И чај со мед за да ти го омекне грлото!
Јас избегнувам лекарства, ги применувам домашниве финти. :salut:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Па купи си ако немаш :icon_lol:
малку шега...

Баш дека ти се извадени крајниците не смееш да експериментираш .Моја препорака е да одиш на лекар и да бараш да ти земат брис.
болката може да биде од различни причини ,прелада,вирус или полошо-стрептокока.
Ако е обичена прелада или вирус не е толку страшно ,ама во третиот случај потребни се антибиотици и пијанчења со ракии и вина не помагаат..
Затоа ти спомнав брис ,одма ке знаеш што е ..

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Вака сега, прво треба да пиеш многу течности и земи некои бомбони, оти на тој начин ќе се лачи плунка и нема да те гребе грлото. Потоа испиј една доза пеницилин капсули, оние црвено црните, се пијат по 1 апче на 6 саати.

Според рецептите на мајка ми: згреј ракија со бибер, стави ја на крпа и замотај ја околу врат. Рецептот од баба ми: 4 пати на ден прави гаргара со млака и солена вода, само после плукај ја течноста, никако не ја голтај солената топла вода оти може да се убиеш од повраќање. Топла солена вода се користи за перење на стомакот, после труење со храна или после пијанство. Со гаргарата и ракијата со бибер сигурно ќе ти помине грлото. И чај со мед за да ти го омекне грлото!
Јас избегнувам лекарства, ги применувам домашниве финти. :salut:
Не примајте пеницилин без дозвола од лекар....другото е ОК

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.497
Поени од реакции
4.070
Ебате грлото, кога ќе станам од спиење ме боли толку многу, што незнам ... Некако топол чај најмногу помага но преги бев на доктор и ми кажаа да не пијам врели работи, незнам заради некоја инфекција ...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
После пола литар (па и нешто повеќе) испиен јогурт бимилк баланс плус што последици може да има?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
Пролитис случајно :)
Фуј, испив, а заборавив дека е оној со микробите. Сега кој е како мене, веќе осеќам комешање и синдикални демонстрации у стомак...фала за инфо :)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Вака,2-3 дена сум настинат и зедов 5 кафетин колд.Во моментов немам кашлица,немам температура,меѓутоа затнат ми е носот и ме болат вратните мускули и грбот кај делот на белите дробови!
Ве молам за совет,дали да одам на матичен(не ми се оди зошто знам дека ќе ми препише антибиотици)??
Земи си фервекс, пиј витамин Ц, јади портокали/лимон, повеќе течности.
Исплакни го грлото и носот со чај од жалфија, помага многу.
Сите се настинати, не паничи да одиш по доктори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom