- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.882
Помалку на промајаКога јадам/џвакам во левото уво слушам нешто како пуцкање/шкрботење.
Два, три месеци го приметувам ова, не верувам дека е од некоја прехлада.
Помалку на промајаКога јадам/џвакам во левото уво слушам нешто како пуцкање/шкрботење.
Два, три месеци го приметувам ова, не верувам дека е од некоја прехлада.
Свари супа, и јади колку што можеш потопла, зачинето со црн бибер и оцет.Некој домашен лек за болка во грлото?Не е мала болка.Неможам да подголтнам од што ме боли.Се напив кафетин колд меѓутоа не ми помогна.
Имаш ли крајници ?Некој домашен лек за болка во грлото?Не е мала болка.Неможам да подголтнам од што ме боли.Се напив кафетин колд меѓутоа не ми помогна.
Немам.Имаш ли крајници ?
Вака сега, прво треба да пиеш многу течности и земи некои бомбони, оти на тој начин ќе се лачи плунка и нема да те гребе грлото. Потоа испиј една доза пеницилин капсули, оние црвено црните, се пијат по 1 апче на 6 саати.Немам.
Па купи си ако немашНемам.
Не примајте пеницилин без дозвола од лекар....другото е ОКВака сега, прво треба да пиеш многу течности и земи некои бомбони, оти на тој начин ќе се лачи плунка и нема да те гребе грлото. Потоа испиј една доза пеницилин капсули, оние црвено црните, се пијат по 1 апче на 6 саати.
Според рецептите на мајка ми: згреј ракија со бибер, стави ја на крпа и замотај ја околу врат. Рецептот од баба ми: 4 пати на ден прави гаргара со млака и солена вода, само после плукај ја течноста, никако не ја голтај солената топла вода оти може да се убиеш од повраќање. Топла солена вода се користи за перење на стомакот, после труење со храна или после пијанство. Со гаргарата и ракијата со бибер сигурно ќе ти помине грлото. И чај со мед за да ти го омекне грлото!
Јас избегнувам лекарства, ги применувам домашниве финти. :salut:
Пролитис случајноПосле пола литар (па и нешто повеќе) испиен јогурт бимилк баланс плус што последици може да има?
Фуј, испив, а заборавив дека е оној со микробите. Сега кој е како мене, веќе осеќам комешање и синдикални демонстрации у стомак...фала за инфоПролитис случајно
Земи си фервекс, пиј витамин Ц, јади портокали/лимон, повеќе течности.Вака,2-3 дена сум настинат и зедов 5 кафетин колд.Во моментов немам кашлица,немам температура,меѓутоа затнат ми е носот и ме болат вратните мускули и грбот кај делот на белите дробови!
Ве молам за совет,дали да одам на матичен(не ми се оди зошто знам дека ќе ми препише антибиотици)??