Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Вака сеа иам 5 ипол годишен брат и се беше у ред со него до пред едно 30-45 мин значи предтоа беше весел се смееше играше како и вообичаено ама пред пола сат почна да побледува и да повраќа се што ке стави во уста го глеам сеа почна и да му студи а мајка ми е голем паничар.. да им кажам на моиве да го однесат на клиника да го прегледаат или? значи иаме јадено исто и 2цата така да не би требало да биде до храната
Неговиеот организам е млад и нежен а и различно секој организам реагира на различни храни, јас мислам дека е од храна, но што и да е секако веднаш на клиника, знаците што се јавуваат не се за занемарување како и да е посетете лекар....

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Додека одам и назгазнувам со петата осекам нагла болка во забот (6ка пломбиран е) , или па ако се чукнам малку во грбот, или главата исто така...па сега чудно ми е некак како е можно тоа дали е до забот или до нешто друго... му се има ли случувано оваа на некој..пошто сите што ги прашав ми одгворија со смеење и ТИ СИ ЛУД :pos2:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Да се пожалам јас...постојано кашлам,пијам и чаеви за против кашлица исто и сирупи но нема променливи резултати...како да прекине таа кашлица?:(

T

Tetro

Гостин
Да се пожалам јас...постојано кашлам,пијам и чаеви за против кашлица исто и сирупи но нема променливи резултати...како да прекине таа кашлица?:(
Ќе помине за седум дена.
Ако пиеш чаеви и лимони да кркаш треба. Епа тогаш, поминува за една недела.

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Додека одам и назгазнувам со петата осекам нагла болка во забот (6ка пломбиран е) , или па ако се чукнам малку во грбот, или главата исто така...па сега чудно ми е некак како е можно тоа дали е до забот или до нешто друго... му се има ли случувано оваа на некој..пошто сите што ги прашав ми одгворија со смеење и ТИ СИ ЛУД :pos2:
О јесс, мене ми се има случувано до забот е :toe:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.577
Поени од реакции
6.713
Имам главоболка кај десниот дел на слепоочницата , и на моменти видот ми е матен многу. Незнам за што станува збор, дали за недостаток на одреден витамин, замор , очен притисок или пак нешто друго. Како помал го имав истиот проблем. Ми се случува ретко но сепак ми прави грижа видот ,кој на одредени периоди ми се заматува многу и неможам да гледам како што треба. Доколку некој од вас го имал истиот проблем или пак знае нешто околку ова секоја информација ке биде добредојдена :)

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
Од сабајле и некогаш преку ден плукам плнката има розеникава боја на крв. Што би можело таоа да биди?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Од сабајле и некогаш преку ден плукам плнката има розеникава боја на крв. Што би можело таоа да биди?
За крв во плунката мораш да посетиш лекар, било што да ти кажат вака би било неблагодарно, тоа може да биде и сериозно, затоа што е можно поскоро побарајте совет од вашиот матичен лекар...

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Сакам да посетам уролог, само за преглед. Колку чини отприлика проверката, приватно и со сини картони?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Сакам да посетам уролог, само за преглед. Колку чини отприлика проверката, приватно и со сини картони?
Приватно незнам.
Со сини картони се зависи колкава ќе биде партиципацијата...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.798
Значи вака... Денеска после подолго време играв фудбал и морам да кажам дека бев прилично активен и подвижен. Се си беше океј за време на играњето, но неколку часа потоа, главата почна да ме боли, и еве до овој момент болката не е престаната. Болките се јавуваат особено при станување/седнување. Чудно ми е што не се константни, туку како такт, на секои 2 секунди се јавуваат. Апче ќе швркнам по вечера, но дане треба нешто повеќе? За што станува збор? Некое друго чаре? Слични искуства?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Значи вака... Денеска после подолго време играв фудбал и морам да кажам дека бев прилично активен и подвижен. Се си беше океј за време на играњето, но неколку часа потоа, главата почна да ме боли, и еве до овој момент болката не е престаната. Болките се јавуваат особено при станување/седнување. Чудно ми е што не се константни, туку како такт, на секои 2 секунди се јавуваат. Апче ќе швркнам по вечера, но дане треба нешто повеќе? За што станува збор? Некое друго чаре? Слични искуства?
Се работи за обичен замор, се препорачува пиење на некој анелгетик...доколку болката продолжува и се зголемува (што не верувам дека ќе се случи) во текот на нокта и утре посетете лекар ...

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Незнаев кај да го поставам прасањево а нејќев да отварам нова тема. После секој џогинг ме боли скочниот зглоб и ми рекоа да го бандажирам при секоја активност. Е сеа проблемот е што незнам како се бандажира правилно, дали има некоја фора итн. Ако знае некој да ми каже(објасни) би му бил мн благодарен. Позз

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Јас задвчера се ‘испеков‘ на ногата од преблиската греалка и сега има како црвени темни линиии... Што да правам, да мачкам ли нешто за да помине дека за 1 недела сум на систематски :/? HELP!

T

Tetro

Гостин
Јас задвчера се ‘испеков‘ на ногата од преблиската греалка и сега има како црвени темни линиии... Што да правам, да мачкам ли нешто за да помине дека за 1 недела сум на систематски :/? HELP!
Имаш јекодерм, дермазин, контратубекс,.... за изгореници

Би препорачал да си земеш јекодерм, ја имам користено маста и стварно помага. Ако е поголема изгореницата, посетете дерматолог.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom