Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Southampton FC
Congratulations to Southampton FC Academy graduate Gareth Bale on helping Real Madrid C.F. lift the Copa del Rey this evening! Here he is eight years ago, when he won his first club trophy as #SaintsFC were crowned 2005/06 Premier Academy League champions.
1487336_784966864849869_7230501723924745968_n.jpg

Каде без пенали :pos:

e во мојава статистика не ги броев пеналите..Виљар виде дека oд барса аир нема,сега Атлетико а :D
битно Реал да не е :D

Ама со свој камен поглава ќе биде....во Валенсија да пукнат нема да победат патетико,па после Барса ако не не направи шампиони јас ТЕ!

Незнаев каде да прашам за ова па си реков тука да го поставам прашањево..Вака луѓе да ве прашам нешто во врска со купување на дрес од официјалната страна на Реал. Нека ми каже некој ако е запознаен. Планирам да извадим Виза Електрон (се мислим Унибанка или Тутунска банка) знаете ли дали има некакви проблеми за интернет купување со овие картички или се е ок? И ако некој купувал дрес, дали може подетално да ми објасни за процедурата во врска со плаќање на ддв и царина, затоа што знам дека владата правеше некои закони ама незнам дали е усвоен за да не се плаќа царина и ддв за производи до 70ЕУР или така нешто некоја слична сума.

не сум порачувал јас лично...ми имат 2 поклони порачено од официјалната страна..
1 новчаник и стигна за 1 месец некаде,и 50 евра мислам дека го купила женската (го платила толку таму на страната) и со тие пари го донесоа дома..
а исто така ми рече дека уплатила исто на страната и за парфем реал мадрид,и зеле парите(10-15 е) и не стигнал....од кога и зеле парите и рекле дека не вршат испорачка на тоа во мкд :D :D

ако може да ти помогне тоа нешто :D

Незнаев каде да прашам за ова па си реков тука да го поставам прашањево..Вака луѓе да ве прашам нешто во врска со купување на дрес од официјалната страна на Реал. Нека ми каже некој ако е запознаен. Планирам да извадим Виза Електрон (се мислим Унибанка или Тутунска банка) знаете ли дали има некакви проблеми за интернет купување со овие картички или се е ок? И ако некој купувал дрес, дали може подетално да ми објасни за процедурата во врска со плаќање на ддв и царина, затоа што знам дека владата правеше некои закони ама незнам дали е усвоен за да не се плаќа царина и ддв за производи до 70ЕУР или така нешто некоја слична сума.

До 22 евра не плакаш ништо. Од 22 до 45 евра плакаш 18% ддв. Над 45 евра плакаш 18% ддв + царина во зависност од продуктот. Мада јас сум порачувал производи помеѓу 22 и 45 евра и не ми побарале ддв, ваљда не ги приметиле незнам...

До 45 евра/50 долари (продукт + шипинг) не се плаќа царина или ДДВ, се над таа сума подложи на царина и ДДВ во твојот случај 18% ДДВ и 15% царина. Нема врска дали е пишано поклон или не вредноста стои на пакетот и се зависи од добрата волја на цареникот ама избори се сега така да веројатноста дека ќе те ошурат е мн поголема :D

Среќен нека е, ама не биди copycat :)

1509753_799320563412762_8817224887898635853_n.jpg

Колку што знам овој дел од форумов се вика Фан клуб на Реал Мадрид а не на барселона :) си имаш ваш фан клуб па таму колку сакаш коментирај :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom