Графички карти

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Јас би идел на R7 260X .Но ако можеш да дојдеш до илјадарка плус имаш R7 265
Не би можел искрено и најверојатно ќе ја земам 260 но ми ја нудат од ASUS не од Sapphire, ќе има некоја голема разлика или не, на интернет читам дека дури и подобро е тоа?

Последно уредено:
Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Не би можел искрено и најверојатно ќе ја земам 260 но ми ја нудат од ASUS не од Sapphire, ќе има некоја голема разлика или не, на интернет читам дека дури и подобро е тоа?
Добра е ASUS.

Член од
3 април 2014
Мислења
9
Поени од реакции
0
Sakam da zemam nova graficka do 5000 den. Kazete nekoja podobra za taa cena ...
komjuterot mi e slab ama sakam da pocnam so nadograduvanje :
eve ja konfiguracijata :
-AMD Athlon X2 5000+ 2.4Ghz
-400w Hantoll PSU
-ATI Radeon HD 4350

Se dvoumam pomegju ASUS HD 7770 1GB i SAPPHIRE R7 250 2GB BOOST
ve molam odgovorete...

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
eve ja konfiguracijata :
-400w Hantoll PSU
-ATI Radeon HD 4350

ve molam odgovorete...
kupi nov kompjuter mnogu ti e slab procesorot a i napojuvanjeto...
7770 e pojaka definitivno no neznam kako stojat so cenite.
vo sekoj slucaj nema da mozes da im ja iskoristis mokta radi PRE slabiot procesor, a moze i da si napravis pogolem problem so napojuvanjeto.

Член од
3 април 2014
Мислења
9
Поени од реакции
0
kupi nov kompjuter mnogu ti e slab procesorot a i napojuvanjeto...
7770 e pojaka definitivno no neznam kako stojat so cenite.
vo sekoj slucaj nema da mozes da im ja iskoristis mokta radi PRE slabiot procesor, a moze i da si napravis pogolem problem so napojuvanjeto.
Sakam da zemam procesor AMD Athlon X4 Quad Core 750K 3.5Ghz .
Inace daj predlog za PSU

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Sakam da zemam procesor AMD Athlon X4 Quad Core 750K 3.5Ghz . Vase mislenje za ovoj processor..
Inace dajte predlog za PSU
јас би одел со интел варијанта по секоја цена, имаше на ит форумот добра зделка - intel pentium g2120, z77 матична и 8 гига рам се за 8000 денари.
околу напојување најефтина варијанта да ти биде следново http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=388&pid=13346
под тоа немој, и НИКАКО хантол.

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Sakam da zemam procesor AMD Athlon X4 Quad Core 750K 3.5Ghz .
Inace daj predlog za PSU
Овој процесор ќе биде подобар за игрите коишто се оптимизирани за повеќе јадра (односно конзолашките портови и скоро сите понови игри), додека од страната на Интел, немаш некој процесор во овој ценовен ранг, односно можеш да избираш помеѓу G3220 (подобар во постарите игри) кој е поефтин, и некој i3 кој е поскап од 750K... Но штом го вклучив i3, тогаш во тој ценовен ранг го имаш и FX-6300 кој е најдобар процесор за парите. Сепак доколку одиш со AMD, за во иднина ќе немаш голем избор на опции (освен FX-8350/8320 доколку одиш со FX-6300), па веројатно би требало да менуваш платформа, додека со Интел имаш поголем избор. За напојување ја би одел со ова. Се зависи дали сакаш да имаш перформанси моментално, без да мислиш за иднината, или пак да земеш сега нешто малце поспоро, и да собираш пари за побрз процесор. Исто така, зависи дали сакаш да играш понови или постари игри. Кажи го буџетот, па тогаш би можеш да ти понудам нешто поконкретно.

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
@kiril00 Планираш да земаш и плоча и процесор? Тој процесор што си го навел ( Athlon X4 750K ) не можеш да го ставиш наместо сегашниот ( Athlon 64 x2 5000+ ) - поради различен socket ( FM2 / AM2 ).
Ако веќе земаш и плоча + процесор, наведи колку пари планираш да потрошиш и некој ќе ти предложи што е моментално најисплатливо за тие пари.
П.С. Ако одиш со тој процесор што си го навел, нема да можеш во иднина да направиш upgrade на FX 8350 FX 6300 и слични, бидејќи и тие се на разлличен socket од процесорот што си го навел ( AM3+, а ти си навел FM2 socket cpu ). FM2 ти е повеќе замислена како платформа каде што би се зел процесор со интегрирана графичка, а овој процесор што си го навел е еден од ретките за тој socket што не содржи gpu во него. Ако користиш дедицирана графичка - не е ни битно, но ипак таа платформа и баш тој процесор не би биле моја прва препорака ако намената ти е играње. У секој случај би бил поарен од тој што го имаш сега.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Да си прашам и тука дали може некој да ми помогне?
Имено, ми треба графичка карта (PCI-E x16 Slot) за овој тип на матична плоча.
Исто така би земал и РАМ од 2гб ако има, но тоа е само опционално. Сепак зависи од тоа колку пари ќе ме чини графичката.
Дајте понуди ако имате

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Да си прашам и тука дали може некој да ми помогне?
Имено, ми треба графичка карта (PCI-E x16 Slot) за овој тип на матична плоча.
Исто така би земал и РАМ од 2гб ако има, но тоа е само опционално. Сепак зависи од тоа колку пари ќе ме чини графичката.
Дајте понуди ако имате
ако сакаш графичка ATI HD 4770 512 ddr 5 контактирај ме.

Член од
30 април 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
eve ja konfiguracijata :
-400w Hantoll PSU
-ATI Radeon HD 4350

ve molam odgovorete...
продавам 7770 Асус има уште 2год гаранција, планирам во најбрзо можно време да ја продадам за да земам друга. контакт 078 390 721.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Решив уште кога прашував да ја земам Р9 270, за парите препорачана.
Тогаш беше 10к, па падна на 9.5к, а сеа е 9к. Некако како да ме лаже да ја земам, предизвикува. :eek:

Него, тогаш кога прашував, еден дел не ми беше одговорен, барем не директно и ако било одговорено не сум видел. Споредба правев на GPUBOSS,
и моменталната GTS250, и оваа што планирам да ја земам за месец дена најкасно(кешот се збира) имаат TDP 150W.
Дали тоа значи дека чим 250-ката функционира, ќе работи и евентуалната 270 на ова напојување?

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.309
Поени од реакции
3.697
Значи вака... не се разбирам многу и машинава е “од прошли век“, несака ни да стартува со графичката, ваљда рикна а кога ја извадам и поврзам монитор на матична се си работи па така... оваа покојнава беше nVidia GForce Salent 9400 GT. Што има на располагање еквивалентно на неа моментално можеби малку подобро но и не треба затоа што како што реков компјутеров е од 2007-8.
Она што имам е
Motherboard Asus M2V-MX SE
CPU DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz 4400+
RAM DDR2 2x1GB

Има некој нешто на лагер или да препорача кај има ?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Значи вака... не се разбирам многу и машинава е “од прошли век“, несака ни да стартува со графичката, ваљда рикна а кога ја извадам и поврзам монитор на матична се си работи па така... оваа покојнава беше nVidia GForce Salent 9400 GT. Што има на располагање еквивалентно на неа моментално можеби малку подобро но и не треба затоа што како што реков компјутеров е од 2007-8.
Она што имам е
Motherboard Asus M2V-MX SE
CPU DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz 4400+
RAM DDR2 2x1GB

Има некој нешто на лагер или да препорача кај има ?
Јас имам една графичка да ти продадам ако сакаш. sapphire Radeon HD 4770 - 512 ddr 5

Kajgana Shop

На врв Bottom