Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Три добри филмови изгледав деновиве. Сите ви ги препорачувам.
Temple Grandin бил одличен филм, алал да и е на Клер како само ја одглуми Темпл :cuc:
Ego, шведска драма , интересна приказна, впрочем со скандинавските филмови нема утка.
47 ронин, самурајска приказна со Киано Ривс за 47те ронини, на моменти досаден, али тоа се јапонските филмови со нивната традиција и адети.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk

Новиот филм на Клинт Иствуд Jersey Boys е мјузикл, нешто поинакво од негова страна :)

[

Препорака за германскиот филм Revanche (2008), посебно на оние кои им се допаднал францускиот Cache. Номиниран за Оскар за најдобар странски филм.
Интересна тривиа: нема саундтрак.

go nemav gledano The Green MIle dosega :tapp: filmov e ebenjeeeeeeeee.. kakov Shawshank Redemption ova e najakata drama na site vreminja:vozbud: :drk::cuc:

The Art of the Steal е филм со најлош хумор за 2014. Крајот е крш со обид за твист со најепик објаснување што се случило, mind blowing. Најкриво ми е што бев замајан од лошото дејствие на филмот што скоро и да заспав па не успеав да го предвидам крајот.

Ни филмовите на Бен Стилер не се волку лоши. Па уште му дале над 6 рејтинг на Imdb. Јао...

Itno bese brad!

De nekoj od temava da mi kaze dali vredi Saving Mr.Banks, nekako.. ko da me mrzi.
Мене ми вредеше. За тебе не одговарам :D[DOUBLEPOST=1397910363][/DOUBLEPOST]@Goodfella Такви сцени со вулкани имало и во дргуи филмови, ама видиш тоа со бирањето меѓу колите ни на крај памет не ми текна :)

Мене ми вредеше. За тебе не одговарам :D[DOUBLEPOST=1397910363][/DOUBLEPOST]@Goodfella Такви сцени со вулкани имало и во дргуи филмови, ама видиш тоа со бирањето меѓу колите ни на крај памет не ми текна :)
Има сигурно и во други филмови, ама мене не ми се гледани :D

The Art of the Steal е филм со најлош хумор за 2014. Крајот е крш со обид за твист со најепик објаснување што се случило, mind blowing. Најкриво ми е што бев замајан од лошото дејствие на филмот што скоро и да заспав па не успеав да го предвидам крајот.
Хахаха ова како да го опишуваш Scenic Route

Ај у курац Холивуд се свестија каде лежат парите.. христијански филмови.. што по христијански тоа повеќе пари ќе собере.
Да направат филм што 120 минути ќе се состои од слики од икони додека во позадина некој лик повторува "Бог е голем" па ќе се утепа од пари правење.

Да не се сфатиме погрешно да имаше тренд на атеистички филмови во кој што во позадина ќе идат слики од Докинс,Хокинг и black science guy додека во позадина се повторува "Ти си паметен пошто си атеист" пак ќе хејтав.

Pulp Fiction претерано overrated, филмот е ок, интересен за гледање, но да виси на top 5 на ИМДБ, I don't think so...
Нема теоретски шанси да бидеме задоволни сите од листата на IMDB, премногу е вкусот релативен кога станува збор за рангирање на најдобри филмови на сите времиња.
Јас не се замарам со рангот кој го има Pulp Fiction, а и другите филмови на оваа листа, но Pulp Fiction е прејак.
Од атмосфера до дијалози и како се одвива приказната, све е многу јако изведено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom