Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
T

Tetro

Гостин
ЕЕГ - Електроенцефалограм, прогуглај го, немам време многу, ќе ти објаснам после

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Сакам да прашам што е EEG на глава и колку е штетно?
Тоа е тест со кој ги детектираш проблемите во електричните активности во мозокот.

Се проверува епилепсијата, кома, смрт на мозокот.

Не е штетен.

На нервно ли те пратија да проверуваш?

Член од
10 мај 2009
Мислења
89
Поени од реакции
16
Cuvstvuvam bolka na levata strana vednas pod rebrata vo visina na kolkot.Bolkata e jaka pri pritiskanje so rakata i pri kaslanje.Inaku momentalno se lecam od bronhopnevmonija pa me interesira dali ima nekakva vrska so bolesta,i dali moze nekoj da mi pomogne so sovet.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Не знам дали е за овде прашањево ми требаат вежби за градниот кош и рбет. Кога ги спојам рацете едната рака не ми е долепена има мала празнина па ми рекоа да вежбам.
Ако знае некој нека каже.

Член од
10 септември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
0
значи вака пред неколку дена на главата на пенистот ми се појавиаја неколку црвени точкички и мало црвенило , е сега по неколку дена точкичките скоро исчезнаа ( ги има но ептен малце се познаваат ) а црвенилото остана , исто така некој проблеми немам освен што на моменти знае да ме чеше и освен тоа што желбата за секс , односоно нагонот за оргазам ми е ептен зголемен , па поради што би можело да биде ова ? исто така досега ништо како креми и сл не сум му ставал

T

Tetro

Гостин
значи вака пред неколку дена на главата на пенистот ми се појавиаја неколку црвени точкички и мало црвенило , е сега по неколку дена точкичките скоро исчезнаа ( ги има но ептен малце се познаваат ) а црвенилото остана , исто така некој проблеми немам освен што на моменти знае да ме чеше и освен тоа што желбата за секс , односоно нагонот за оргазам ми е ептен зголемен , па поради што би можело да биде ова ? исто така досега ништо како креми и сл не сум му ставал
Пред колку денови? Сексуална активност во последно време? Менуваше партнерки? Хигиената?
Има многу полови болести, давај добар опис.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Cuvstvuvam bolka na levata strana vednas pod rebrata vo visina na kolkot.Bolkata e jaka pri pritiskanje so rakata i pri kaslanje.Inaku momentalno se lecam od bronhopnevmonija pa me interesira dali ima nekakva vrska so bolesta,i dali moze nekoj da mi pomogne so sovet.
Кога имав јас бронхопневмонија, имав остри болки во тој предел. На доктор ми кажаа дека ми е од кашлањето, мускулите во тој предел биле многу напрегнати и затоа се чувстувала остра болка при кашлање.
Би ти препорачал да мируваш и да имаш што помалку физичка активност за да не им создаваш дополнителен напор на тие мускули.
Во секој случај, кога ќе одиш на лекар на контрола, прашај дали е тоа причината, за случајно (не дај Боже) да не станува збор за некој друг проблем.

Член од
10 септември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
0
Пред колку денови? Сексуална активност во последно време? Менуваше партнерки? Хигиената?
Има многу полови болести, давај добар опис.

пред 2-3 дена , па секс пред тоа немав можеби 2 недели , иста така досега не сум имал секс со некоја сомнителна партнерка , хигиена миење кога се туширам само со вода преку 1 ден

T

Tetro

Гостин
пред 2-3 дена , па секс пред тоа немав можеби 2 недели , иста така досега не сум имал секс со некоја сомнителна партнерка , хигиена миење кога се туширам само со вода преку 1 ден
Консултирај се со лекар. Не сакам да те плашам :drk:

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Нема потреба од страв или паника, потребата да се посети уролог во твојот случај е неизбежна, се што треба да направиш е да појдеш кај матичниот лекар и да побараш упат за на урологија, билокакви други препарати пред да погледне уролог не прифаќај. Тоа може да биде многу опасно (ако се отвори рана) и немора да биде многу опасно, сепак проверката е неопходна

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Нема потреба од страв или паника, потребата да се посети уролог во твојот случај е неизбежна, се што треба да направиш е да појдеш кај матичниот лекар и да побараш упат за на урологија, билокакви други препарати пред да погледне уролог не прифаќај. Тоа може да биде многу опасно (ако се отвори рана) и немора да биде многу опасно, сепак проверката е неопходна

Доктор си???? Те цитирам побрзо да ми одговорис, не во врска со ова горе коментаров сосема друг проблем имам...

Член од
10 септември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
0

еве по неколку време барање на интернет всушност увидев дека станува збор за Баланопостит http://cancer.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=512-balanopostitis&catid=80-penile-un&Itemid=79 дали некој знае нешто повеќе за ова ? дали после одредено време и колку време се повлекува , само со редовна хигиена значи секојдневно миење , и без секс додека не помине , затоа што сексот само ја влошува состојбата , исто така ако нешто знаете повеќе дадете некој совет , исто така ова ми се појавува за прв пат , досега слични проблеми не сум имал

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Кажете лек за хронично секојдневно труење со основни премази за дрво, конкретно, пајц, лак, и сл.
ПС.
Секојдневно сум изложен на овие хемикалии, Чаре! :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom