Религија - општа дискусија!

• Креатор на темата Креатор на темата SuBZerO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Така е...не си ти за алексичари, повеќе ти лежат шемсичари.
Циркулирај си. ;)

Сериозен си? Мислиш дека шахбаз а.к.а шемса/тапетарот петре постовиве имаат некаков афект врз мене?
Коментари на инфантилни персони ми се дури симпатични,одсликуваат ликови кој во real life се поим за кукавичлук и вишок естроген во крвта.
Жални и патетични ми се.
Под чест ми е да ги коментирам.[DOUBLEPOST=1397831110][/DOUBLEPOST]
Не ме интересира дали ти се свиѓа одговорот, тоа си е твој проблем.
Вистината не се прилагодува на личноста.

Не барав да се прилагоди,само прашав каков е ставот и дали имаш подпора/доказ(од христијански аспект,бидејќи доста неправедно ми изгледа).
Како и да е, штом е таква вашата вистина,немам проблем со тоа.

... а некој дури и воскреснат Исус

Да. Црквата Го исповеда овоплотениот, распнатиот и воскреснатиот Син Божји Единороден.
Хиндусите веројатно си имаат некој свој Исус.

Исус е син од мешана врска, татко Бог и мајка смртник, зато и у беа такви стапалата
Не можам да замислам таква анатомска стуктура,а да е природна .По стапалава полубогот би требало да е бил со сандали ?

Не можам да замислам таква анатомска стуктура,а да е природна .По стапалава полубогот би требало да е бил со сандали ?
Не мора да носи сандали али ќе има отпечаток на стапалата. Полубог е сепак во прашање и некои работи кои не можат да ги прат обичните луѓе - тој може

Сериозен си? Мислиш дека шахбаз а.к.а шемса/тапетарот петре постовиве имаат некаков афект врз мене?
Коментари на инфантилни персони ми се дури симпатични,одсликуваат ликови кој во real life се поим за кукавичлук и вишок естроген во крвта.
Анафектиран речит торбешки ентитету, аллах џ.ш. чита кајгана и за напишаново има да одговараш на денот на кијаметот. Што ќе му одговориш, о грешен тобешу, на аллах кога ќе те праша зошто не го почитуваш сунетот? Зарем Муки ја дискриминираше Ајша само поради тоа што беше инфантилна, а естрогенот и беше далеку од нормални вредности за возрасна жена??? Не, туку храбро зема да ја плеска уште од 9 годинки!
А за кукавичклук, бирај ливада околу Лабуништа (говеда фри ако може), да се сретнеме лице во лице и да ги одмериме снагите.

Цитати од Билијата обилно користат и протестантите, но ги користат по принциот „..земи си цитат кој во моментов го поткрепува твоето мислење...„, небитно што цитатот е откорнат од контекстот во кој цитатот има сосема поинаква смисла.
Колку само тебе протестантите ти имаат стапнато на жуљ човече.....од уста не ги вадиш! Очигледно те испердашиле за век и веков, и во сон најверојатно ти доаѓаат.

Колку само тебе протестантите ти имаат стапнато на жуљ човече.....од уста не ги вадиш! Очигледно те испердашиле за век и веков, и во сон најверојатно ти доаѓаат.

Напротив: протестантите можат да се залажуваат дека ме испердашиле, иако самите не стојат во виситинта, туку стојат „уфилмани„ во своите умови...[DOUBLEPOST=1397851739][/DOUBLEPOST]
не спомна “умрен“ по распнат

Леле, заборавив....:icon_lol:

Ама затоа напишав “...воскреснатиот...„ што значи дека Он веќе бил мртов-секако телесно, а жив со Духот Свој.
Црквата не познава живи, а истовремено воскреснати.

Напротив: протестантите можат да се залажуваат дека ме испердашиле, иако самите не стојат во виситинта, туку стојат „уфилмани„ во своите умови...
Секој втор збор ти е за нив или во врска со нив, ти набиле тешки комплекси.....

Секој втор збор ти е за нив или во врска со нив, ти набиле тешки комплекси.....

Не е „..секој втор збор..„, туку само кога се во контекст на прашањето, односно мојот одговор.

Леле, заборавив....:icon_lol:

Ама затоа напишав “...воскреснатиот...„ што значи дека Он веќе бил мртов-секако телесно, а жив со Духот Свој.
Црквата не познава живи, а истовремено воскреснати.
море остај ти тоа, нема сведоци дека умрел зато “заборавате“ да го спомнете тој дел. Бил распнат - ај, се покажал по 3 дена, ај и то али умирачката е сумњива...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom