Религија - општа дискусија!

• Креатор на темата Креатор на темата SuBZerO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе имаат ли можност за заокружување на еден од повеќе понудени одговори за време на тестот, или ќе мора елаборатни одговори да пишуваат? Дали тестот е стандардизиран, или аллах го дава од ракав?
Тестот е стандардизиран уште во 7 век од Абу Талиб (стрико му на Мухамед џ.ш.). Абу Талиб бил меѓународно признат експерт по психометрија (ги основал првите катедри за психометрија и безжичен енергетски трансфер во неговото село). Инспириран од научните чуда во Кур`анот, Абу Талиб ги утврдил стандардите за објективно тестирање на ентитети Islamic Halal Testing Entity Standards (IHTES). Овие правила го издржале тестот на времето и сèуште се светски репер за фер тестови:

Последно уредено:
Ок тврдоглав.
;)
Види....нема поблаг начин да ти ја објаснам твојава состојба - Глуп си! Ако не гледаш глупост во тоа што го напиша, тогаш извини, ама глуп си!
Да сметаш дека е ок и фер некој да биде намерно донесен во заблуда и потоа од истиот тој да биде казнет поради тоа што е во заблуда....е дебилизам, глупост!

Тестот е стандардизиран уште во 7 век од Абу Талиб (вујко му на Мухамед џ.ш.). Абу Талиб бил првиот меѓунапродно признат експерт по психометрија (ги основал првите катедри за психометрија и безжичен енергетски трансфер во неговото село). Инспириран од научните чуда во Кур`анот, Абу Талиб ги утврдил стандардите за објективно тестирање на ентитети Islamic Halal Testing Standards (IHTS). Овие правила го издржале тестот на времето и сèуште се светски репер за фер тестови:
Па сум го полагал ја тој тест во центарот во Непроштено, ама многу терсене беше пишувањето од десно на лево. Се размачка мастилото и испадна дека за во џенем сум, а сите равенки ги решив.

Види....нема поблаг начин да ти ја објаснам твојава состојба - Глуп си! Ако не гледаш глупост во тоа што го напиша, тогаш извини, ама глуп си!
Да сметаш дека е ок и фер некој да биде намерно донесен во заблуда и потоа од истиот тој да биде казнет поради тоа што е во заблуда....е дебилизам, глупост!

Види,јас ти дадов одговор и исламски поглед по тоа прашање.
Тоа што ти си алексичар,дислексичар или пак аналфабет тоа е твој проблем.
Доколку не ти се допаѓа мојот одговор,слободно прашај си некој друг кој ќе ти даде задоволителен одговор(одговор каков што ти посакуваш) со цел да си ги задоволиш своите страсти и его.
И то,нема потреба да циркулираме едно те исто низ темава.

Па сум го полагал ја тој тест во центарот во Непроштено, ама многу терсене беше пишувањето од десно на лево. Се размачка мастилото и испадна дека за во џенем сум, а сите равенки ги решив.
Така ти треба кога не читаш Тефсир. IHTES се полага онлајн од 1990.

Види,јас ти дадов одговор и исламски поглед по тоа прашање.
Тоа што ти си алексичар,дислексичар или пак аналфабет тоа е твој проблем.
Доколку не ти се допаѓа мојот одговор,слободно прашај си некој друг кој ќе ти даде задоволителен одговор(одговор каков што ти посакуваш) со цел да си ги задоволиш своите страсти и его.
И то,нема потреба да циркулираме едно те исто низ темава.
Така е...не си ти за алексичари, повеќе ти лежат шемсичари.
Циркулирај си. ;)

Ме интересира од каде го извади “пепел или прашина“,дали имаш доказ за вакво “нефер“ тврдење?
Пепел или прашина не е одговор на моето прашање туку дава вкус на неправедност.
Значи прашањето е едноставно,каков одговор има за луѓето на кој не им дошла објавата?
Каков е судот за нив?
Не ме интересира дали ти се свиѓа одговорот, тоа си е твој проблем.
Вистината не се прилагодува на личноста.

Сериозно ова? Ќе спориме дека грипот е предизвикан од вируси?

Не, нема да спориме дека грипот е предизвикан од вируси и не ми ја извртувај дискусијава, туку ќе спориме за следново, а за кое очекувам Твој одговор: зашто постојат болестите, небитно дали е тоа обична настинка или неизлечив рак?

Чекам на одговорот...[DOUBLEPOST=1397826110][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 89746
МПЦ продава бројаници.
Нигде во писмата не е споменато дека Исус или апостолите или следбениците на исус користел бројаници.
Нема помен за нив ни во раното христијанство.
Бројаници користеле пред исуса хиндусите за мантрање во транс на свои молитви, египетските пагани, вавилонските пагани...

Еве, ја‘ сум убеден дека хиндусите мантрале со бројаница на која имало 33 јазли, а ја користеле Исусовата умно-срдечна молитва...[DOUBLEPOST=1397826335][/DOUBLEPOST]
Напротив, се што кажа му е поткрепено со конкретни цитати од библијата. Вие сте тие кои извртуваат.

Цитати од Билијата обилно користат и протестантите, но ги користат по принциот „..земи си цитат кој во моментов го поткрепува твоето мислење...„, небитно што цитатот е откорнат од контекстот во кој цитатот има сосема поинаква смисла.

Последно уредено:
Еве, ја‘ сум убеден дека хиндусите мантрале со бројаница на која имало 33 јазли, а ја користеле Исусовата умно-срдечна молитва...
Да знам за тоа се вели дека Исус всушност ја ширел источната, хиндуската порака за мир и љубов, и дека не е распнат туку доживеел длабока старост во Кашмир каде и умрел и е погребан

9951jesus_meditating_forest.jpg 11073223.jpg vlcsnap-2012-05-07-18h53m55s192.png

Гробот на Исус во Кашмир
И надворешноста исусова (како е прикажана во црквите) не прикажуваат јудеско лице и боја на кожа, не се носеле долги госи во јудеја во време на Исус, додека долгата коса е религиозен знак во Индија.

се вели дека

Хмммм. „...се вели дека...„ и „...можеби...„ се изрази кои имаат магична моќ и секоја шпекулација ја претвораат во несоборлива вистина...:sneaky:

Хмммм. „...се вели дека...„ и „...можеби...„ се изрази кои имаат магична моќ и секоја шпекулација ја претвораат во несоборлива вистина...:sneaky:
Кај гробот на Исус во Кашмир - Индија постојат и отпечатоците на неговите стопала, значи и физички доказ дека таму бил.

378880_351256961554794_1708655307_n.jpg

Кај гробот на Исус во Кашмир - Индија постојат и отпечатоците на неговите стопала, значи и физички доказ дека таму бил.

Прегледај го приврзокот 89823

Хммм, да: луѓето го гледаат тоа што им е по мерак и по мерка...тргнувајќи од својата огревовеност како појдовна точка.
Затоа, некои го виделе и Елвис, а некои и Мики Маус, а некои и јавачите на апокалипсата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom