Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали би можело да се комбинираат витамин Б6 ( Бедоксин) и Б-комлекс во текот на денот?да се пијат двата витамина еднаш во денот

И јас ги имам пиено заедно, лош ефект немаше. Ама прашај и некој постручен за тие работи :)

Дали би можело да се комбинираат витамин Б6 ( Бедоксин) и Б-комлекс во текот на денот?да се пијат двата витамина еднаш во денот

Во Б комплекс го имаш и Б6. А и така како што напиша ти не е ништо страшно да се пијат, сепак тоа се витамини не се лекови. Јас пијам секој ден пивски квасец во кој се содрзани сите витамини од б групата

Веке кога сме кај витамините како додатоци, сакам да прашам нешто околу тоа. Пијам на дневна основа Витамин Б комплекс, А+Ц+Е+селен Ацерола и други. Има ли нешто штета од пиењето на овие витамини и дали витамините од храната кој ги внесувам во текот на денот (овошје и зеленчук) организмот ми ги апсорбира, што паралелно ги внесувам. И дали ми се организмот ми ги апсорбира овие витамини дополнителни преку апчиња што ги консумирам или џабе ги купувам и консумирам.

Веке кога сме кај витамините како додатоци, сакам да прашам нешто околу тоа. Пијам на дневна основа Витамин Б комплекс, А+Ц+Е+селен Ацерола и други. Има ли нешто штета од пиењето на овие витамини и дали витамините од храната кој ги внесувам во текот на денот (овошје и зеленчук) организмот ми ги апсорбира, што паралелно ги внесувам. И дали ми се организмот ми ги апсорбира овие витамини дополнителни преку апчиња што ги консумирам или џабе ги купувам и консумирам.
Да не ти прераскажувам, еве ти линк од тема за минерали и витамини каде е објаснето авитаминоза, хипервитаминоза, извори и препорачани дози...секако тоа зависи од физичката/умствена активност и е индивидуално за секого посебно.
http://www.chem.bg.ac.rs/~mineravita/vit/vitamini.html

Ако може некој да ми даде совет што е најдобро против забоболка?

Заболекар. Ако ти е за сега одма, додека да отидеш утре, аналгин. АКо ти расте осмица, апче за настинка, капсула.

аналгин - ампула. Побрзо дејствува само тоа знам.

Аналгин ампула дефинитивно. Ќе ја отвориш, раствориш во вода 100мл. и ќе го испиеш. Може и со сокче, доколку ти горчи вака.
А после на стоматолог, за да не те мачи повеќе. :)

ако не ти поминало има и заболекс, го продаваат као капки против забоболка. Го здрвува малку од малку местото.

Заболекар. Ако ти е за сега одма, додека да отидеш утре, аналгин. АКо ти расте осмица, апче за настинка, капсула.

Баш ја отворив темава за ова да прашам. Ми расте осмица и ми ја дупчи целата глава, не само непцето! Не можам да учам од неа. Ми рекоа да земам некој спреј, но најверојатно се работи за капките заболекс што ги пиша Луртц. Што ќе ми помогне најбргу?

Баш ја отворив темава за ова да прашам. Ми расте осмица и ми ја дупчи целата глава, не само непцето! Не можам да учам од неа. Ми рекоа да земам некој спреј, но најверојатно се работи за капките заболекс што ги пиша Луртц. Што ќе ми помогне најбргу?
Мислам дека има и спреј и капки...зависи какво ти е месото над осмицата. Некогаш ако не може да пробие, треба да се потсече со скалпел, некогаш само многу боли. Ако не избие за некој ден посети забар, не е лошо да те види.

Ќе помогне да одиш на стоматолог и да ти ја извадат со време - ако може :)

Помош!! во депресија сум..моиве не ме носат на психијатар..месец и фалза немам убаво спиено само по 2- 3 саати со прекини...чувстувувам нешто во главава..нз што

Помош!! во депресија сум..моиве не ме носат на психијатар..месец и фалза немам убаво спиено само по 2- 3 саати со прекини...чувстувувам нешто во главава..нз што

Зар ПАК?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom