Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Пред два дена за време на трчањето (трчам неколку недели по ред по 3-4 километри со бавно темпо по неколку пати во неделата) ми се случи да почуствувам нешто слично како некоја статичка енергија на телото, да бидам посликовит мислев дека се работи на почетокот за некоја пајажина на челото па после сфатив дека истото го чуствувам насекаде, можев да забележам дека и влакната на рацете ми беа наежени.
Не чуствував никакви болки освен редовните кај нозете зошто се реактивирам како џогер ама чуството беше непријатно и намалив со темпото за да по 5 минути се врати се во нормала.
Му се случило на некој нешто слично и дали некј од екимиве знае дали ова е некој пропратен симптон на некакво заболување.

S

smart ass

Гостин
Не знаев како да ти опишам.. али еве малце се потрудив да ти објаснам сликовито на твојава слика друже.
Не ме бива за фотооп па морав вакви глупости да правам.
Мене ми е искривена кичмата еве баш вака ко што гледаш на сликава. Значи еден дел ми е малце на десно отиден, а тоа Х- ray немам појма што е.

http://img42.imageshack.us/img42/5865/kicma.jpg

Епа најверојатно имаш мало изместување на рбетен пршлен икс реј:)

Направи рентген снимки и работите ќе бидат многу појасни.

--- надополнето ---

да бидам посликовит мислев дека се работи на почетокот за некоја пајажина на челото па после сфатив дека истото го чуствувам насекаде, можев да забележам дека и влакната на рацете ми беа наежени.
Не чуствував никакви болки освен редовните кај нозете зошто се реактивирам како џогер ама чуството беше непријатно и намалив со темпото за да по 5 минути се врати се во нормала.
Му се случило на некој нешто слично и дали некј од екимиве знае дали ова е некој пропратен симптон на некакво заболување.
:pos2::pos2::pos2:

Тоа е јак филинг бе...и редок.

Немај мака-патем да не ти се појавија т.е дали "виде" мали како да кажам светки(ко оние за усни) околу тебе.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
S

smart ass

Гостин
http://online.academyart.edu/spotlight_class/FSH_114/module_02/images/m2_s14_leg_anatomy2.jpg

Е сеа .... над тоа Gastrocnemius кога пробувам да ја исправам ногата ...ме КОРНЕ ненормално ... и НЕМОЖАМ да ја исправам ногата до крај ....ЊТФ is the problem :S И совети за истото .....

Епа можно е првото ете и повеќе за нив,па да препознаеш,значи спортуваш,трчаш останато ??

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Вртоглавица проследена со малаксаност може да биде поради вежбањето но несмее да трае повеќе денови или да се интензивира, доколку истото продолжи задолжително обратете се на вашиот избран лекар!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Епа можно е првото ете и повеќе за нив,па да препознаеш,значи спортуваш,трчаш останато ??

Everyday ;)

Ке да е до тоа ....али мука ми е .. у седечка позиција можам да ја исправам ногата скроз ...ама нагоре коа сакам да ја дигнам ....!. исправање ....ке да е Хармстринг Стрејн .... според симптомиве ....

НЕго , колку траат тие *пореметувања* ?

S

smart ass

Гостин
Ти треба Ортопед најверојатно и упут од матичен-нека проверат нека преземат се неопходно за дијагноза-основ за истата односно,а и добро е генералка да правиш т.е бар 3 пати годишно генерална проверка на здравствената состојба.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Вака сеа. Ова ми се дешава 2 пати у 2 недели. Навечер фаќа да ме боли премногу глава, не помага ни аналгин ни ништо, и повраќам, едвај заспивам и утредента не ми е ништо. Што може да е? На компјутер не седим многу, се бавим со спортски активности секој ден по 2-3 саати.

S

smart ass

Гостин
Може да е вирусна инфекција,има такви ама мала е веројатноста,а може и да е реакција на организмот кон одредена храна(јајца,мајонез...)..

Дали си пиел алкохол тогаш,дали си се напил енерџи дринк...објасни подобро.

Кафетин не помогна??

Или Налгесин-тој е со брзо дејство??

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Вака сеа. Ова ми се дешава 2 пати у 2 недели. Навечер фаќа да ме боли премногу глава, не помага ни аналгин ни ништо, и повраќам, едвај заспивам и утредента не ми е ништо. Што може да е? На компјутер не седим многу, се бавим со спортски активности секој ден по 2-3 саати.
Ништо страшно.Само си преморен.
Може нешто си без енергија,може овој период не си добар со здравјето,па треба малце да престанеш со спортските активности.Може исто и нагло да ти паѓа притисокот.
Мене на ова ми личи,оти и јас истото го имам почуствувано.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
сам сум дома , температура иам 38.7 !!! освен парацетамол ,што да превземам ?

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701

Облоги ставај , парацетамолот дуплирај го.....
Не е заебанција температурата....следија поначесто (на 15-20 мин) па ако приметиш некое покачување, ти препорачувам такси да си земиш и до хитна да се прошеташ ,ќе те средат со една инекција и инфузиичка со ц витамини...не се секирај!

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Taa темперетура не е за занемарување, ако сега некако си успеал да ја намалиш, утре сабајле обавезно јави се кај твојот матичен лекар, па дури и темперетурата сабајле да ти биде нормална...

Член од
22 јуни 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Sin mi ima 12 godini i pred nekoj den nawednas sedna doma i se pozali deka ima vrtoglavica.Toj den pomalu bese na kompjuter mislev od toa e.Taka mu bese 1 cas.Mu dadov c i b vitamin poleza malku i posle bese vo red.Dali promenite na vremeto mozat da vlijaat na decata, zatoa sto nemase nekoi drugi simptomi, krvta mu e vo red i sto moze da predizvika vrtoglavica kaj decata???Jas ne go javiv na lekar posto pomina vakvata sostojba za 1 cas.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom