- Член од
- 24 февруари 2012
- Мислења
- 1.012
- Поени од реакции
- 2.154
Не сум безгрешна ниту јас ниту ти никој трет.. Тоа ама баш никаде не го напоменат туку поентата ми беше.Абе мн јаки искочивте жениве на оваа тема...Ова сонце ти е бранење од далеку охооо од многу далеку.
Демек ти си таа жртвата што ќе трпи тортура, за нешто што ти очигледно си згрешила? Па онда ако не ти е гајле, што си се извинувала и си барала прошка? Не е омаловажување ако некој ти ги пререче грешките, драга моја, ако ти си доволно свесна да ги прифатиш, и да ја наведнеш главата онда проблемот кај тебе е пошто ти се сметаш за безгрешна. Не гледам поента...
Не праиме муабет за детски глупости, и некоја површна љубов, туку праиме муабет за некој што згрешил нешто во стабилна врска/брак. Затоа што грешки се дешаваат на секој. И знам дека ќе кажеш за врска има раскинување, а за брак има развод, али прашањето овде не е дали некој, ќе вади на нос или не, и дали некој згрешил или не, туку едноставно дали вреди да се спаси.
Ако вреди да се спаси онда вреди и жртвата која се дава, понекогаш ќе ја слушаш твојата грешка over and over again....
Ако го оставиш тој/таа, грешката твоја нема да биде помалце грешка, ако си свесна за истата...
- Ако си ми простил зошто мораш да се навракаш на едно исто? Зошто мораш да ми префрлаш за една грешка која сум ја направила?
Никој не е безгрешен.. Секој човек погрешил во животот не зависно дали во врска или не.
Ако е простено треба да биде заборавено. Залудно ке биде секое префрлање..
Што добиваш со тоа што ке ми префрлаш освен што си го билдаш егото и ми префрлаш ?
Како кажа Крејзи претходно граници на нормала постојат, ако ја премине со тоа што ми плеска која е поентата да продолжам да се измачувам?
И кога велиш за спасување на една врска, во тоа двајцата треба да имаат удел... А не само едниот да трпи а другиот да си игра со чувствата..
Во минатото не треба да се живее, што се случило треба да се остави онаму кај што припага.
Кај ке отидеше светот ако секој за некоја грешка направена во невнимание да се префрла?
Не се обидувам да ти го променам ставот на оваа тема. Но тој што префрла грешки од минатото при секоја кавга е затоа што нема подобри аргументи.