Повторно не ја гледам смислата.Opravdano.
Koj gresi, ke si trpi.
Ти сите си ги откачувала коа ќе згрешеле?Повторно не ја гледам смислата.
Ако некој згрешил, откачи го.
Тоа што направил грешка, не значи дека треба цел живот да трпи се и сешто, пред се затоа што сите прават грешки.
Прочитај ги малку моите мислења од претходните страни.Ти сите си ги откачувала коа ќе згрешеле?
Нема као, работење на случајот? Да не ти се фрла нешто што си градела одамна? Незнам бе, рецимо љубов? Ако згреши одма се фрла?
Последната реченица ти е ултра контрадикторна, ако згрешел не го трпи, ама сите прават грешки.. што кога ќе го откачиш кога и следниот ќе греши?
Жали, твое си е.Abe ako me saka, ke trpi vadenje niz nos. Isto i jas, ako sakam da ostanam so nekoj, ke trpam, moja krivica bilo, koa ke mi go spomne ke si kjutam, posto kriva sum, nemam argument da prodolzam so "diskusijata".
Ako nejkes da go trpis, zosto go trpis? Ti raskini mu, reci ne mozam da trpam mrcatorstvo i ajt.
Iskreno gi zalam vakvite sto imaat vakvi vrski :-D
Се заебаваш така?Epa ne e mnogu tesko da raskines. Ke go izvregas i aj pozz, neka ima uzasen zivot i poglupa i pogrda devojka neka si fati.
A najdobar spas: da go ubies. :-D
Ke ti pomine nerviranjeto :-D
Em nema da se nerviras za negovite novi zenski posle tebe i plus nema da mrci posle raskinot i da raskazuva vakva takva :-D
Neka umre kopileto! :-D
Ако ти простил мислам дека нема потреба да ти вади низ нос понатаму.Abe ako me saka, ke trpi vadenje niz nos. Isto i jas, ako sakam da ostanam so nekoj, ke trpam, moja krivica bilo, koa ke mi go spomne ke si kjutam, posto kriva sum, nemam argument da prodolzam so "diskusijata".
Ako nejkes da go trpis, zosto go trpis? Ti raskini mu, reci ne mozam da trpam mrcatorstvo i ajt.
Iskreno gi zalam vakvite sto imaat vakvi vrski :-D
Реши, или ке простиш и ке заборавиш или понастрана од мене.
Подобро раскин на врската отколку да трпам тортура.
Во ред, ќе мрчиш и ќе и ја вадиш низ нос грешката што ја направила. Што ќе постигнеш со тоа? Што очекуваш? Секогаш кога ќе и ја спомнеш, да ја наведнува главата и да се извинува? Зошто? Пак не ми е јасно што добиваш ти од сето тоа? Кое е задоволството да го гледаш тој што го сакаш во непријатна ситуација?Абе мн јаки искочивте жениве на оваа тема...Ова сонце ти е бранење од далеку охооо од многу далеку.
Демек ти си таа жртвата што ќе трпи тортура, за нешто што ти очигледно си згрешила? Па онда ако не ти е гајле, што си се извинувала и си барала прошка? Не е омаловажување ако некој ти ги пререче грешките, драга моја, ако ти си доволно свесна да ги прифатиш, и да ја наведнеш главата онда проблемот кај тебе е пошто ти се сметаш за безгрешна. Не гледам поента...
Не праиме муабет за детски глупости, и некоја површна љубов, туку праиме муабет за некој што згрешил нешто во стабилна врска/брак. Затоа што грешки се дешаваат на секој. И знам дека ќе кажеш за врска има раскинување, а за брак има развод, али прашањето овде не е дали некој, ќе вади на нос или не, и дали некој згрешил или не, туку едноставно дали вреди да се спаси.
Ако вреди да се спаси онда вреди и жртвата која се дава, понекогаш ќе ја слушаш твојата грешка over and over again....
Ако го оставиш тој/таа, грешката твоја нема да биде помалце грешка, ако си свесна за истата...
Ајдеееееееееееееее пак од почеток . Значи ја пишав шо мислам една, две страни поназад, и никаде ама баш никаде не кажав, дека ќе спомнувам нешто или нема да спомнувам.Во ред, ќе мрчиш и ќе и ја вадиш низ нос грешката што ја направила. Што ќе постигнеш со тоа? Што очекуваш? Секогаш кога ќе и ја спомнеш, да ја наведнува главата и да се извинува? Зошто? Пак не ми е јасно што добиваш ти од сето тоа? Кое е задоволството да го гледаш тој што го сакаш во непријатна ситуација?
Ок, ќе го спомнеш во кавга, иако реално ако гледаме, штом си „таков човек“, ќе се обидеш секогаш кога ќе има предност да им го плеснеш во лице тоа што најмногу боли.Ајдеееееееееееееее пак од почеток . Значи ја пишав шо мислам една, две страни поназад, и никаде ама баш никаде не кажав, дека ќе спомнувам нешто или нема да спомнувам.
Едноставно што сакам да кажам и што веке неколку пати јасно го кажав, е дека никој неможе да заборави, и дека ако некој прости тоа не се брише, не исчезнува и дека у караница и за најмала ситница таа или тој или вонземјанинот кој има чувства ќе се фати за тоа зашто едноставно НЕ СЕ ЗАБОРАВА. Сеа појасно е?
Не зборам јас за цмиздрење секој ден и повторување се исто ко да сме папагали....
Зашто сите тоа вадење на нос го сфакате така, ко она или он да е 24/7 навиен за една иста работа? У вистинскиот живот, тоа неиде така....
Ок, ќе го спомнеш во кавга, иако реално ако гледаме, штом си „таков човек“, ќе се обидеш секогаш кога ќе има предност да им го плеснеш во лице тоа што најмногу боли.
1.Ако сакаш да се караш, и воедно да имаш квалитетна дискусија, не користи ниски удари како на пример да им ја спомнуваш грешката што ја направиле пред една година. Расправај се со аргументи кои во моментот се дискутираат.
2.Ако ме прашуваш мене, никогаш, ама никогаш не би го спомнала тоа што ми згрешиле. Како прво премногу ги сакам и почитувам тие луѓе, за да им направам да се почуствуваат лошо при наредната караница, со тоа што ќе им напоменам колку се тие несовршени и прават грешки. Тргни си од себе, би сакал ти да ти ги повторуваат грешките што си ги направил во минатото? Едно што ќе те направат да се почувствуваш мизерно, поради тоа што кога си грешел не си мислел како што треба, друго против тој аргумент немаш ништо со што да се одбраниш. Дали тоа значи дека во секоја наредна расправија и да бидеш во право, поради тоа што си згрешил во минатото, вреди да си ја наведнеш главата пак и да бараш прошка?