Еееј, каде бе вие со сечења нозе, па ако на жените им ги сечете нозете....што ќе шират послем за да направат некој азган-јогун среќлија??
Слушај, кркај редовно витамин Ц, ако си пушач, ако си со ладни нозе, редовно мала масажа во млака вода и морска сол (ем тебе убаво, ем чисти нозе), плус внимавај да не носиш тенси чорапи и неудобни чевли. Прави повеќе спортски активности и не, сексот не е спортска активност! Понатаму, покрај редовната порција Витамин Ц комбинран со таблета мултивитамин, пиј редовно зелен чај, помага генерално за цел организам, а и чисти.
Сега, за конкретниов проблем, ако и утре е стврднатичко, боли, отечено и топло, препорачувам дводневна доза слаб антибиотик (со широк спектар) и ако потоа не помогне, доктор да провери комплетно.
Мене ми се лучи, тука, на фудбал, малка раничка на стапалото на лебвата нога, гребеница, лоша чорапа во копачката, плускавец ли...веднаш се инфицирал, иако се истуширав штом дојдов дома. Ништо не ми беше три дена, после почна да ме наболнува, топло беше местото, малку натече, кренав температура. ништо не помогна и рокнав антиобиотик, три дена, на база на цефалоспорин и помина. Инфекција била.
Во секој случај, никао сечење нозе :nenene:, реков од кои машку-себични причини! :nenene: