Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зезајте се со мене,ова од старост ми е,ни нозете не ме држат повеќе:))
Најмака ќе ми биде за клоците,за се останато ќе преболам:)))

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Еееј, каде бе вие со сечења нозе, па ако на жените им ги сечете нозете....што ќе шират послем за да направат некој азган-јогун среќлија??

Слушај, кркај редовно витамин Ц, ако си пушач, ако си со ладни нозе, редовно мала масажа во млака вода и морска сол (ем тебе убаво, ем чисти нозе), плус внимавај да не носиш тенси чорапи и неудобни чевли. Прави повеќе спортски активности и не, сексот не е спортска активност! Понатаму, покрај редовната порција Витамин Ц комбинран со таблета мултивитамин, пиј редовно зелен чај, помага генерално за цел организам, а и чисти.

Сега, за конкретниов проблем, ако и утре е стврднатичко, боли, отечено и топло, препорачувам дводневна доза слаб антибиотик (со широк спектар) и ако потоа не помогне, доктор да провери комплетно.
Мене ми се лучи, тука, на фудбал, малка раничка на стапалото на лебвата нога, гребеница, лоша чорапа во копачката, плускавец ли...веднаш се инфицирал, иако се истуширав штом дојдов дома. Ништо не ми беше три дена, после почна да ме наболнува, топло беше местото, малку натече, кренав температура. ништо не помогна и рокнав антиобиотик, три дена, на база на цефалоспорин и помина. Инфекција била.

Во секој случај, никао сечење нозе :nenene:, реков од кои машку-себични причини! :nenene:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Јок, на страна ова што се шалам. Искрено се најдобро за неа, Леандра што поскоро да закрепнеш.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
...Иам темп...пијам чаеви,парацетамол, нешо павлака и не ми се спушта воопшто ни малку....:/ И згора на тоа ме боли стомак, т.е не баш стомак него над стомакот онака све околуу.. а плус тоа сакам да си легнам сеа да спијам...и неможамм:uvo:

O

Orion.

Гостин
Во мокрачата ми покажа кај седимент на урина: Ле 1-2 ? Ова се леукоцити така? Дали е ова во ред?

Е

експерт

Гостин
Si[M]onA;3442799 напиша:
...Иам темп...пијам чаеви,парацетамол, нешо павлака и не ми се спушта воопшто ни малку....:/ И згора на тоа ме боли стомак, т.е не баш стомак него над стомакот онака све околуу.. а плус тоа сакам да си легнам сеа да спијам...и неможамм:uvo:
ако немаш појдено на лекар, што чекаш? Подобро не јади.

Во мокрачата ми покажа кај седимент на урина: Ле 1-2 ? Ова се леукоцити така? Дали е ова во ред?
Мислам дека од 0 до 3 леукоцити на видно поле е нормално. Ама ваљда ќе одиш кај лекар со резилтатот и може да ти рече да пиеш увин чај.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Точно на резот кај шо сум оперирана се удрив јако и забележав ко да е подотворена малку раната и многу пецкање осеќам.
Има некакви шанси да искрварам или какви било компликации да ми се појават вечерва??
*за утре ќе си одам на лекар...

Е

експерт

Гостин
Точно на резот кај шо сум оперирана се удрив јако и забележав ко да е подотворена малку раната и многу пецкање осеќам.
Има некакви шанси да искрварам или какви било компликации да ми се појават вечерва??
*за утре ќе си одам на лекар...
ваљда имаш стерилна газа да ја покриеш раната

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
ваљда имаш стерилна газа да ја покриеш раната
Имам само страв ми е дека последниот пат кога крварев ни дупол компресивен не ме спаси,а пак до шиење.. богами не ми е дојдено :)

Е

експерт

Гостин
Имам само страв ми е дека последниот пат кога крварев ни дупол компресивен не ме спаси,а пак до шиење.. богами не ми е дојдено :)
а што операција беше? на кое место?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
а што операција беше? на кое место?
Артоскопија на колено имав,ама малку ми се појавија компликации после то,зато сеа ми е страв дан си напрајв некоја беља.
Уш то ми фалеше.

Е

експерт

Гостин
Артоскопија на колено имав,ама малку ми се појавија компликации после то,зато сеа ми е страв дан си напрајв некоја беља.
Уш то ми фалеше.
сега не можиш ништо да преземиш, само внимавај да не ја допираш, заради инфекции. и ако ти течи крв, сама не можиш и не треба да се обидуваш да ја заприш, ќе мораш до итна помош

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Повредена ахилова тетива, како се лечи? Не е скршена нешто страшно, само осеќам болка :S

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Повредена ахилова тетива, како се лечи? Не е скршена нешто страшно, само осеќам болка :S
Одмарање Џену, its simple. Не ја растегнувај ногата, ако те боли многу избегнувај физички активности. За посериозна повреда постои лекар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom