Општи вело муабети, прашања, совети

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Добро бе професоре, нема потреба да се нервираш и да бидеш непријатен само затоа што некој не се согласува со тебе.

Понудата за опклада сеуште стои.
Гајба пиво.
Брзо и едноставно ќе видиме кој е во право. Се што ни треба е една челична прачка од 15мм дебелина, и нормално клешта за сечење арматура. Веќе реков, јас ќе ја донесам прачката, ти донеси клешта.

Ајде, биди човек и прифати ја опкладата. Или и ти си еден од оние што се фалат по форуми, ама никаде ги нема кога треба да го стават делото таму каде им била устата? ;)
Или kakо што кажаа во еден од моите омилени филмови, „You talk the talk, but do you walk the walk?"
И што ке докажеме со тоа дека арматурата не е челик? Неможам да разберам како размислуваш како ке докажеме дека арматурата не е челик со сечење челична шипка од 15мм дебелина.Нема да си мерам кур со секое дечиште на форум (по размислувањето на дете ме личиш). Неможам да ти објаснувам какви глупости трескаш најлошо е да се расправаш со некој што незнае а мисли дека знае нема разбирачка со такви.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.499
И што ке докажеме со тоа дека арматурата не е челик? Неможам да разберам како размислуваш како ке докажеме дека арматурата не е челик со сечење челична шипка од 15мм дебелина.Нема да си мерам кур со секое дечиште на форум (по размислувањето на дете ме личиш). Неможам да ти објаснувам какви глупости трескаш најлошо е да се расправаш со некој што незнае а мисли дека знае нема разбирачка со такви.
Jaс само реков дека квалитетните U lock брави се направени од ЧЕЛИЧНИ шипки. Кажав дека обично тие мора да се пресечат со бонсек, не со клешта.
Ти тврдиш дека може со клешта, јас мислам дека не може. Јас сум спремен да ставам гајба пиво позади тоа што го зборам. Ти ја одбиваш кладбата.

Што има да расправаме теорија кога може на дело да провериме. Башка ќе собереме точкаџии и ќе падне смеење и пивопиење. Ајде, не е ваљда дека си вака јак само на интернет... што можеш да загубиш ако веруваш во тоа што го кажуваш (освен една гајба пиво)? ;)

Член од
21 декември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
143
Не ми прави разлика дали е на рака или во џеб, пак неможам да го чепкам додека возам да имам влкучен ГПС или слично, затоа сакам баш држач за на воланот. Сега пуштам музика пред да тргнам, ставам во џеб, патентот до крај само кабелот од слушалките излегува и терам, додека не се вратам дома не го чепкам, што е ок за кратки стази, ама за подолги релации попрактично би било да е пред тебе додека возиш.
Јас ова си нарачав, само чекам да ми стигне

http://www.aliexpress.com/snapshot/6049401458.html

Sent from my iPad using Tapatalk

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Сега пуштам музика пред да тргнам, ставам во џеб, патентот до крај само кабелот од слушалките излегува и терам, додека не се вратам дома не го чепкам, што е ок за кратки стази, ама за подолги релации попрактично би било да е пред тебе додека возиш.
Да, но на долги стази сигурно ќе правиш паузи за одмор и за тоа време може да смениш на пример фолдер или плеј листа со музика. Така да исто ти се фаќа. А на слушалиците немаш контроли за музичкиот плеер ??

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
ama mnogu ova 750 denari
Јас на вакво нешто мислев
http://www.aliexpress.com/item/Universal-Bike-Bicycle-Motor-Mount-Holder-For-Mobile-Phone-PDS-GPS-MP4-for-Nokia-Lumia-520/1367605199.html
http://www.aliexpress.com/item/Bike-bicycle-Holder-For-Nokia-Lumia-920-Handlebar-Bike-Holder-For-Lumia-920-Nokia/926267579.html
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Dedicated-Extra-Secure-Bicycle-Motorcycle-Bike-Mount-Holder-for-Nokia-Lumia-820/1140359375.html

Тие со патенти и најлон некако не ми прават мерак.

Да, но на долги стази сигурно ќе правиш паузи за одмор и за тоа време може да смениш на пример фолдер или плеј листа со музика. Така да исто ти се фаќа. А на слушалиците немаш контроли за музичкиот плеер ??
Немам контроли на слушалките и да имам нема да ми прави некоја разлика, слушалките ги носам под маица/блузон да не ми се мафтаат пред мене. Финтата е што знам да слушам и аудио книги додека возам, и не сакам да правам пауза секогаш кога треба да сменам фолдер за следното поглавје.

Јас ова си нарачав, само чекам да ми стигне
http://www.aliexpress.com/snapshot/6049401458.html
Sent from my iPad using Tapatalk
Сакав од мк ако има опција да земам, затоа што не ми се чека од алиекспрес.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.660
Поени од реакции
1.524
Тие со патент и најлон нудат заштита од дожд а и прашина,воедно и од ненадејно паѓање на телефонот у случај да налеташ на некоја мала дупка на патот.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Jaс само реков дека квалитетните U lock брави се направени од ЧЕЛИЧНИ шипки. Кажав дека обично тие мора да се пресечат со бонсек, не со клешта.
Ти тврдиш дека може со клешта, јас мислам дека не може. Јас сум спремен да ставам гајба пиво позади тоа што го зборам. Ти ја одбиваш кладбата.

Што има да расправаме теорија кога може на дело да провериме. Башка ќе собереме точкаџии и ќе падне смеење и пивопиење. Ајде, не е ваљда дека си вака јак само на интернет... што можеш да загубиш ако веруваш во тоа што го кажуваш (освен една гајба пиво)? ;)
Kako puter ke ja presece taa shipka od 15 mm:)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725

Неам намера ја да се замарам нешто да докажувам испод чест ми е најозбилно на вакви ретардирани предизвици да паѓам. Ако сакаш пробај сам да се увериш а имаш и клипови на YT. А се знае точкаџии за што се собираат за возење така да остани поздравен.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.499
Гајба пиво и опклада тогаш, според јутјуб сигурно добијаш... што се плашиш? ;)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Го имаш одговорот во постот погоре читај малце

Член од
16 септември 2011
Мислења
49
Поени од реакции
7
Има ли некој што сака да мења хибрид за мтб :vozbud:

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Cube велосипед ми стгна пред 2-3 дена,е сега дискот заден ми закачаше па видов од нет и го средив па по еден ден возење пак почна да закача пак го средив,третиот ден пак почна незнам што може да е проблемот?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Cube велосипед ми стгна пред 2-3 дена,е сега дискот заден ми закачаше па видов од нет и го средив па по еден ден возење пак почна да закача пак го средив,третиот ден пак почна незнам што може да е проблемот?
За кои кочници се работи (бренд) ?? Механички или хидро ?? И објасни како тоа ги средуваш. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom