Вака сега, пред 2 дена на мајка ми и е дијагностицирана дискохернија (дископатија). Да ми каже некој последици од болеста, начин на лечење, најлошо можно сценарио од болеста и сл.? Однапред фала.
Д-ре,јас знам дека е ова за дечиња,ама и јас си имам мака.Пред 4 години се вкочанив во половината и на ртг покажа ишијалгија и дископатија (ако грешам на израз простете),Од тогаш наваму секогаш чувствувам промена на време(метеопат постанав).
Денеска пешачев 10-ина км и сега чувствувам болка во десниот колк.
Барам ваше мислење за тоа дали е подобро да пешачам или да правам некои вежби за намалување на болките.
Однапред Ви благодарам!
одговор!!
Дископатија е состојба на намалување на просторот помеѓу прешлените, а ишиалгија е болка вдолж ногата. Најверојатно тоа што Ве боли колкот е од задната страна, а тоа не е колкот, туку е нервот ишијадикус, поради што и се вика ишиалгија. Потребно е да се смират прво болките со лекарства, после да се оди на физикална терапија, а потоа да продолжите со пешачење.
прашање
Д-ре,ама јас немав болки до сега,туку денеска пропешачив повеќе па ја осетив таа болка.Инаку,тапи болки си имам на промена на време,ама ми рекоа дека било поубаво да пешачам,е сега не знам сабајле како ќе станам само .
одговор
Земете Tbl. Movalis 15 mg., Tbl. Apaurin 2 mg. и измасирајте го крстот со Gel Voltaren.
обрни внимание првен преглед после лекарства значи има разлика а инаку апоаурин=диазепам без рецепт тешко
значи ова успеав да нбајдам,не купувајте никакви лекови туку првен консултации....:pos2: