Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Имам еден проблем-од неодамна гледам мала црна точка пред мене,во окото ми е,како и да го движам окото секаде ме следи..што може да е тоа???
Имаш скотом може да е ништо т.е. да помине или да гледаш стално во т.н. мртва точка што е нормална работа. А може и нешто друго да е најбоље иде на очен лекар али не би требало да е ништо страшно.

ОК, а ова значи дека немора цел измет да мине низ вагина или воопшто да испадне да стои во дебелото црево, да се “прошири“ дебелото црево и да стои во него ако во каналот нема доволно место за излезе низ вагина и дали може да остане во каналот што се создал ?
Дали може да предизвика иритација на вагиналните канали, некоја инфекција . . . нежно место а измет ненаменет за таму да мине ?

Фала за информациите.
Охохо и тек како...Гадна дијагноза во најбуквална смисла на зборот. Опреација само како што рече оној у бело.

BeatMaster

The Rising of The Neofit
Член од
22 септември 2009
Мислења
51
Поени од реакции
5
Znaci dragi moi...Veke otprilika 7 meseci imam nekoe topce pozadi uvoto pod kozata...prvo bese malo i odvaj se osekase na dopir...megjutoa so tek na vreme pocna da raste i da stanuva pogolemo sto duri sega se gleda deka ima nesto pod kozata duri i da ne se dopira,Povremeno imam tapa bolka koja posle 7 sekundi se gubi...Dali se raboti za vospalenie na linfni zlezdi ili sto e rabotata????Ako imal nekoj nesto slicno neka pise :) Pozzzzz
Мајка ми го имаше истиот овој проблем. Она, како и сите постари жени, лекот го гледа во лукот. Точно е дека ова растение има исцелителни моќи. Го мачкаше со лук подолго време, околу еден месец. На големо изненадување на сите, топчето ја проби кожата и излезе на површина како мало црно никакво. Само од себе падна, а на тоа место сега има само една вдлабната лузна.
Пробај ако не ти помогне со лук, иди кај матичен лекар, нека ти препише упат за на дерматолог, па од таму ќе ти кажат што да правиш, како. Ако не можат они да ти помогнат, барем нека те упатат кај некој што мислат дека може.
Поздрав

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
ахх фала на совет и јас имам едно мало такво подкожно топче и бев а лекар ми кажаа некои глупости од типот воспаление прехлада и сл ставав капки и сл работи ќе пробам сега и јас лук

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
ОК, а ова значи дека немора цел измет да мине низ вагина или воопшто да испадне да стои во дебелото црево, да се “прошири“ дебелото црево и да стои во него ако во каналот нема доволно место за излезе низ вагина и дали може да остане во каналот што се создал ?
Дали може да предизвика иритација на вагиналните канали, некоја инфекција . . . нежно место а измет ненаменет за таму да мине ?

Фала за информациите.
Леле како го доби ова жити се:jaj:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
na drugarka mi posledniov mesec i se pojavija bradavici po racete i veli deka i smetaat, no mene me zagrizuva so detevo stana nekako povleceno, pozatvoreno, a voopsto ne bese takva. ako znae nekoj lek za bradavici neka kaze... ne sakam da ja gledam kako se zatvara vo sebe za gluposti
Хехе... може како шаман ќе звучам ама има лек :D најдете некое стебло од смоква во близина и скинете лисја... или гранчиња и нека ги намачка брадавиците со млекото кое истекува од дрвото т.е сокот кој изгледа како млеко... убаво нека ги премачка цели брадавици и од кога малку ќе засуши повторно нека ги премачка со млекото и нека ги остави така... веројатно малку ќе ја пече... а тоа е во ред :) доколку пече/чеша значи дејствува, доколку ја пече/чеша многу нека се измие, вака јас ги излекував брадавиците и тоа во боја на кожата за што некој подолу т.е сега над мене кажа дека единствено хируршки се отстрануваат, а девојчето кое ми кажа имаше од тие темните и крупни брадавици... кои веќе ги нема.

BeatMaster

The Rising of The Neofit
Член од
22 септември 2009
Мислења
51
Поени од реакции
5
na drugarka mi posledniov mesec i se pojavija bradavici po racete i veli deka i smetaat, no mene me zagrizuva so detevo stana nekako povleceno, pozatvoreno, a voopsto ne bese takva. ako znae nekoj lek za bradavici neka kaze... ne sakam da ja gledam kako se zatvara vo sebe za gluposti
Лек за брадавици имам јас еден од баба ми зачуван и не е нешто коплексен. Секоја сезона кога завршува пролетта а почнува летото, значи крај на мај почеток на јуни и цел јули, има едно растение со жолти цветови, кое расте високо, а лисјата му растат само долу при коренот. Ќе соберете од листовите, и ќе ги трие брадавиците со тие цветчиња. За отприлика еден месец, додека цути растените треба да исчезнат. Баба ми велеше дека се додека цути растението и се додека се мачкаш со тој цвет, ќе згинат кога растените ќе почне да венее. Не знам дали е конциденција или стварно ова, ама кога заврши месец јули, јас први август се разбудив без две брадавици кои ги имав на десниот покзалец и на левата шака, па сеа ти види внатре.
А за тоа што се затвора во себе, два шамари и ќе и мине се. Ама не ја треснеш од чементо, туку онака другарски (се зезам). Разговарај со неа, отворено, ќе ти каже сама што е работата.
Поздрав

I

Intex

Гостин
Вака сега, пред 2 дена на мајка ми и е дијагностицирана дискохернија (дископатија). Да ми каже некој последици од болеста, начин на лечење, најлошо можно сценарио од болеста и сл.? Однапред фала.

S

smart ass

Гостин
Вака сега, пред 2 дена на мајка ми и е дијагностицирана дискохернија (дископатија). Да ми каже некој последици од болеста, начин на лечење, најлошо можно сценарио од болеста и сл.? Однапред фала.
Д-ре,јас знам дека е ова за дечиња,ама и јас си имам мака.Пред 4 години се вкочанив во половината и на ртг покажа ишијалгија и дископатија (ако грешам на израз простете),Од тогаш наваму секогаш чувствувам промена на време(метеопат постанав).
Денеска пешачев 10-ина км и сега чувствувам болка во десниот колк.
Барам ваше мислење за тоа дали е подобро да пешачам или да правам некои вежби за намалување на болките.
Однапред Ви благодарам!

одговор!!

Дископатија е состојба на намалување на просторот помеѓу прешлените, а ишиалгија е болка вдолж ногата. Најверојатно тоа што Ве боли колкот е од задната страна, а тоа не е колкот, туку е нервот ишијадикус, поради што и се вика ишиалгија. Потребно е да се смират прво болките со лекарства, после да се оди на физикална терапија, а потоа да продолжите со пешачење.

прашање

Д-ре,ама јас немав болки до сега,туку денеска пропешачив повеќе па ја осетив таа болка.Инаку,тапи болки си имам на промена на време,ама ми рекоа дека било поубаво да пешачам,е сега не знам сабајле како ќе станам само .

одговор
Земете Tbl. Movalis 15 mg., Tbl. Apaurin 2 mg. и измасирајте го крстот со Gel Voltaren.

обрни внимание првен преглед после лекарства значи има разлика а инаку апоаурин=диазепам без рецепт тешко

значи ова успеав да нбајдам,не купувајте никакви лекови туку првен консултации....:pos2:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Дали знае некој каде во Скопјево можам да појдам на приватно на дерматолог?
Имам осетлива кожа, а сакам да си ставам тетоважа, па прво да си се проверам.:pipi:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Дали знае некој каде во Скопјево можам да појдам на приватно на дерматолог?
Имам осетлива кожа, а сакам да си ставам тетоважа, па прво да си се проверам.:pipi:
Др.Анчовски, карши бенетон после јбт.
Најдобри во скопје, ја фурам таму. :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Др.Анчовски, карши бенетон после јбт.
Најдобри во скопје, ја фурам таму. :)
You've gotta be kidding me :icon_bigg Патем, Анчевски е, не е Анчовски. И не се најдобри дефинитивно :smir:
Ах, деца, деца, до кога ќе ви бидат најдобри тие што ви наплаќаат? :smir:
Ако веќе ви се даваат пари, одете барем таму кај што е добро.
Би ви ја препорачала Др. Гордана Самоникова, n-пати подобра од горе наведениот. Ординација има некаде во Дебар Маало, на Орце Николов. Телефон во златна книга :)

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Не е битно кој е најдобар, ме интересираше било кој дерматолог во Скопје, не е којзнае што тоа што треба да го проверам. Инаку, да, морам на приватно, пошто не можам во Македонија да се лечам на државно.
"Ах, деца, деца, до кога ќе ви бидат најдобри тие што ви наплаќаат?" -.-

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Па кога веќе одиш на приватен, не оди кај било кој :smir: А во државна има добри дерматолози, ама не може лесно да се стигне до нив, само со закажување и се чека.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom