[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

R

Rigel Kent

Гостин
Убаво направила Леандра ама некако не е жолто нема ни сенф ни кари.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.788
Доколку некого го интересира рецептата. :pipi:
Во тавче, дваесеттина минути го пржев месото со пола лаживче сол, пола лаживче вегета, малку црн пипер, малку бело вино и масло. Откако се испржи месото, го поделив на два еднакви делови. Во едниот ставив печурки и црвен кромид, а во другиот дел само црвен кромид. Така наеднаш и двете ги пржев. Потоа во двете додадов кисела павлака, едно ипол лаживче кари и малку оригано и повторно го пропржив.
Раце ми паднаа, во исто време две да мешам, ама добро. :icon_lol:
На крај го ставив во чинии и вуала. :)
IMG_0037a.jpg
IMG_0051a.jpg
 

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Ух ама изгледаат вкусно, не бе морат да напрам да пробам.
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Абе ако ги праеше ти фурнаринките у позадина, дај рецепт, прејако изгледаат!
Повели, закон се:
Домашни фурнарини:

-300 грама брашно
-60 грама пченкарно брашно
-80 мл зејтин
-160 мл млака вода
-1 јајце (Иако може и без него. Јас на пример - не ставам. :P)
-1 лажичка сол
-половина лажичка шеќер
-1/3 коцка свеж квасец
-зачини (што ви душа сака: вегета, оригано, магдонос, бибер, црвен пипер, буковец, кари, копар, мајоран, босилек, чубрика, нане, оригано, мајчина душичка... секој можен зачин може да го ставите)

Се замесува тестото (нормално, како и секое тесто). Ако е многу лепливо, може и да додадете брашно, по потреба. Се остава да нарасне триесетина минути. Потоа се разделува на 4 делови и се расукува (корите треба да се со дебелина од 3-4 милиметри). Се префрлуваат корите во плех подмачкан со зејтин и посипан со брашно и со нож се сечат по должина. Се посолуваат по желба одозгора, и се наросуваат со саканите зачини. Пред да се печат, се оставаат десетина минути да отстојат. Се печат во претходно загреана рерна на 150 до 200 степени целзиусови - 5 до 10 минути (Мора да се внимава многу да не изгорат, зошто тестото (корите) се многу тенки и многу брзо се печат).
 

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Се надминав значит денес самиот себеси бе:ROFLMAO:. Ќе декорирав уште ама на ваква убајна и миризба немојт чоек да се воздржит бе.
пи ес: не се разбирам од сликање, само од јадење:)
Photo0066.jpg
Photo0068.jpg
Photo0069.jpg
 
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
А за каква павлака збориме?
Обична или од онаа за готвење?[DOUBLEPOST=1397589592][/DOUBLEPOST]А за каква павлака збориме?
Обична или од онаа за готвење?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom