Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Забите (тројките и шеските од левата страна) ќе ми пукнат од болка.Неможам да спијам дајте кажите некоја превентива дур до утре сабајле до 8.:jaj::icon_frow

DALIVON и претходно кажав 100% поминува болката, специјални апчиња за забоболка. Се издаваат без рецепт и чинат околу 150 ден, многу се ефикасни, земи си и ужифкај си ..

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Ме интересира што да направам кога ме боли заб и на мене тоа почесто ми се случува:tapp: ПОМОШ?
или од алтернативна медицина цвет од Eugenia caryophilata каранфилче локално ја намалува болката

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
или од алтернативна медицина цвет од Eugenia caryophilata каранфилче локално ја намалува болката
Eugenia caryophyllata, извини гугле ми вика дека вака се викало...

го имам негде видено цфеќенцево .. баш ќе ја прашам баба ми како се вика на македонски, инаку како се нанесува ? индикации & контраиндикации ?
:smir:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Eugenia caryophyllata, извини гугле ми вика дека вака се викало...

го имам негде видено цфеќенцево .. баш ќе ја прашам баба ми како се вика на македонски, инаку како се нанесува ? индикации & контраиндикации ?
:smir:
Има благ анестетски ефект.
Се нанесува локално:), дирекно на забот кој шо те боли.
Цвет од каранфилче, малце раздробен :) моментално ја намалува болката.

Иначе на македонски се вика Каранфилче :) освен ако не постојат и други народни имиња за него

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045

Местото над Гастроцнемус Солаус или као и да се вика ....

Ме корне од болка .... сабајлечки неможам да се истегнам зашто при исправување на ногата добивам огромни болки .... Чаре некое има ли? :tapp:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Веќе две недели со ред, на два-три дена, наеднаш имам главоболка. Еве до сега веќе испив 3 аналгина, ама пак знае да притисне. Нешто повеќе од аналгин, или некој добар совет?

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Веќе две недели со ред, на два-три дена, наеднаш имам главоболка. Еве до сега веќе испив 3 аналгина, ама пак знае да притисне. Нешто повеќе од аналгин, или некој добар совет?
A da si otides sepak na lekar da si proveris glavata ne ke bide loso namesto sto se trues samo so tabletki.Aj da e samo ednas i da gledas deka ti pominala bolkata vo red ama konstantno dve tri nedeli toa veke moze da e problem.Jas imav eden period isto glavobolki si otidov na lekar i ne mi najdoa nisto mi rekoa od nervoza.Isto mozebi treba da si proveris ocen pritisok i od toa moze da ti se glavobolkite ama nikako ne e resenie samo da klukas tableti.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
A da si otides sepak na lekar da si proveris glavata ne ke bide loso namesto sto se trues samo so tabletki.Aj da e samo ednas i da gledas deka ti pominala bolkata vo red ama konstantno dve tri nedeli toa veke moze da e problem.Jas imav eden period isto glavobolki si otidov na lekar i ne mi najdoa nisto mi rekoa od nervoza.Isto mozebi treba da si proveris ocen pritisok i od toa moze da ti se glavobolkite ama nikako ne e resenie samo da klukas tableti.
Epa valjda deka mesecov imam 4 ispiti,moze od toa e :)

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25

има. исклучи го компјутерот и не го вклучувај 3 дена.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Ја го имав истиот проблем. Проблемот бесе во нисок притисок. Сега пијам повеке газирано и кафе. А за главоболка знам дека многу помага витамин Ц , овошје што содржи витамин Ц, лимон , и ми кажаа дека многу помагала круша.

Туку luge ja imam eden problem. Imam po teloto golemi kafeavo-crni ispaknati bebemki. Site na pamet si gi znam megutoa edna vecer mislejki deka e mozolce na grbot sum stiskala edna od niv, deka bese ispaknata kako mozolce sto imaku ne se bas takvi. Koga se osvestiv deka e mozno da e bemkata prekinav. Naredniot den i nataka se bese ok, a posle nedela dena otprilika osekav deka me cesa, a na dopir me boli kako da e potkozno mozolce. Da vi kazam mnogu se plasam deka kako mala me ucea da ne gi cepkam bidejki od toa mozelo da nastane rak. Aj ako nekoj nesto znae neka pise pls.

Ми испаѓа алергија од сонцево,со што да се мачкам?
И јас го иамам истиот проблем. Ми се појави пред 4 години на одмор во Бугарија. Таму користев еден гел Psilo Balm и многу ми помогна. Навечер се намачкав на 3-4 саати после сончање и наредниот ден на плажа беше се ок потоа веке околу 17-18 часот пак ке се појавеше и пак истото. Супер поминав. А овие креми тука што ми ги даваа после немаат врска, нити лоратидин нити ништо, од лоратидинот само ми се вртеше по цел ден. Од таа крема т.е гел сум многу задоволна. Овдека ја нема па ако имаш некој или ти ако одиш за Бугарија земи си ја. А и не е скапа тогаш беше околу 4-5 лева. Поздрав

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Туку luge ja imam eden problem. Imam po teloto golemi kafeavo-crni ispaknati bebemki. Site na pamet si gi znam megutoa edna vecer mislejki deka e mozolce na grbot sum stiskala edna od niv, deka bese ispaknata kako mozolce sto imaku ne se bas takvi. Koga se osvestiv deka e mozno da e bemkata prekinav. Naredniot den i nataka se bese ok, a posle nedela dena otprilika osekav deka me cesa, a na dopir me boli kako da e potkozno mozolce. Da vi kazam mnogu se plasam deka kako mala me ucea da ne gi cepkam bidejki od toa mozelo da nastane rak. Aj ako nekoj nesto znae neka pise pls.
Odi na lekar da go vidi obavezno. Najverojatno ne e nesto poseriozno, tuku samo reakcija na tkivoto na traumata (stiskanjeto), no sto e sigurno, sigurno e. Nema igracka so tie raboti.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
има. исклучи го компјутерот и не го вклучувај 3 дена.
За овој лек си сосема у право, мене никогаш у животов не ме болело глава а баш вчера осетив дека ме болеше и тоа јако 2 саати не можев да заспијам, мислам дека е од премногу седење пред компјутер, еве денес седнав и по 20 мин. пак почна да ме подболнува, значи дефинитивно од компјутеров е, има зрачење:toe:

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
За овој лек си сосема у право, мене никогаш у животов не ме болело глава а баш вчера осетив дека ме болеше и тоа јако 2 саати не можев да заспијам, мислам дека е од премногу седење пред компјутер, еве денес седнав и по 20 мин. пак почна да ме подболнува, значи дефинитивно од компјутеров е, има зрачење:toe:

абе има и друг лек со некакво однесување/активност, ама не смеам да ги пишувам - на форумов има и малолетни. :)

за тој сум уште повеќе во право... :) :) :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
ај кога седиш долго време на компјутер и кога те боли глава земи топломерот и измери си ја температура ке видиш дека ке ти биде 37.1 или 37.2 , пиши ми дали сум у право :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom