- Член од
- 14 ноември 2008
- Мислења
- 3.418
- Поени од реакции
- 856
ме искина стомакот цел ден од болки дури почнав да се превртвам в кревет , грчој на мускулите дури почнаја да ме фаќат .... чаре нешто ако знај некој/а ?
Баш сеа бев во Фонко , само што измислија мобилен климатизер па онака како бета тестер да го пробам , АЈ БЕ ТИ НЕ ИЗЛАГАЈ НА ТОПЛО !!!! ...Нема лек за потење иначе, наједноставно не излегувајте на топло
Си правел стомачни ??? . Веројатно во последно време повеќе физички си активен , епа сеа ке им треба на мускулите да се привикнат некое време ке те тресат грчеви , ако проблемот ти е од таа природа .. :smir:ме искина стомакот цел ден од болки дури почнав да се превртвам в кревет , грчој на мускулите дури почнаја да ме фаќат .... чаре нешто ако знај некој/а ?
Истото и мене ми се случува...Може да поминат и 5-6 дена, а јас воопшто вода да не се напијамЈас пак го имам спротивнот проблем.Воопшто не пијам вода,можам слободно да кажам дека ич не пијам,сокови слабо,организмов сигурно се задоволува со она што го внесувам преку храната,кафе и толку..Можи дека не јадам многу солено,ама сепак..
Мора некако да се стимулирам,да се мотивирам,да се принудам ако треба и да почнам да пијам,стварно, нема смисла вака.
да и јас се мислев то да не е ... само шо + и пролив иам , можно е и то да е не велам не ... во секој случај фалаСи правел стомачни ??? . Веројатно во последно време повеќе физички си активен , епа сеа ке им треба на мускулите да се привикнат некое време ке те тресат грчеви , ако проблемот ти е од таа природа .. :smir:
Mozebi gi imas crevata nadrazneto so nekoja hrana.Za da ti se smirat grcevite svari si cajce od nane i zatopli go delot kaj stomakot jas obicno zimam toplam rakija na krpce stavam i na stomak(miruvaj malce) za sat vreme mi e se ok.Za prolivot ako te potrae moras tabletki proti proliv da si zemes i pazi sto jades nekolku dena.Najdobro ja stega stolicata banana oriz i jadi lesna hrana sto brzo se vari vo zeludnik ,mesto leb zemi dvopek dok ti se normalizira stolicata.да и јас се мислев то да не е ... само шо + и пролив иам , можно е и то да е не велам не ... во секој случај фала
Верувам дека ова ти е правење стомачни послем којзнае колку време , предтоа не си бил многу активен , па мало пореметување односно активирање на стомакот и стомачната половина со органите во нив предизвикуваат течна столица , ми се има случувано ама ретко , ако подолго време не ги вежбам и послем почнам пак да ги оптеретувам , наредниот ден имам течна столица , ај па и ти за банални работи се нервираш , ке помине :smir:да и јас се мислев то да не е ... само шо + и пролив иам , можно е и то да е не велам не ... во секој случај фала
Mozebi ti se vospaleni jajnicite ili mocnite kanali.Zemi si uvin caj vo sekoj slucaj ,em procistuva se, em ke ti ja smiri bolkata.Mozes i da si stoplis rakija da si stavis na krpce i na delot pod stomakot kaj sto te boli pokri go so peskir i miruvaj malku,ke bides kako nova posle dva,tri sata.Ako ne ti se smiri od ovie raboti odi vo sekoj slucaj na lekar.Mene isto cesto znae da me zabolat jajnici pa pijam uvin caj, ma da e grozen po vkus ama pomaga da znaes.Ме болит долниот дел на стомаков.Валда на местава кај шо се наоѓет јајници.
Вака веќе 3 дена и планирам да одам на лекар ама еве вие дан знајте нешто..
Посебно ме болит ко ќе одам во wc или ко ке се навалам :nesum:
Ќе си отидеш на ургентен центар да ти стаат некое шавче т.е да го сошијат местото а после отакако ќе зарасне ќе ставаш ако има потреба нешто за лузни како контратубекс на пример. ако е голема раната и стварно фали дел од ткиво без да те сошијат лошо ќе ти зарасне.Ај хелп .... Вчера кркнав боксирач .... (мамата на пљачкашите ...) и иам така ..... големо дупче на усните .... ДУпЧИШТЕ .... као да го санирам .... да не ми остане лузна или што и да е ? (ми фали некој ..... дел од уснава ....)
Фала !
Ќе си отидеш на ургентен центар да ти стаат некое шавче т.е да го сошијат местото а после отакако ќе зарасне ќе ставаш ако има потреба нешто за лузни како контратубекс на пример. ако е голема раната и стварно фали дел од ткиво без да те сошијат лошо ќе ти зарасне.
На нервна база ти е, нешто си се стресирала!Пред 1 недела одејќи наеднаш се ми стана бело, ама можев да гледам, само чудно некако, се ми светеше силно, ми се слоши, немав осет на нозете, ми стана наеднаш ужасно жешко.Бев свесна за се, ама некако во бунило бев.Ова ми се има сличено и пред некоја година.Дали знаете што точно е?Иначе крвта ми е супер.
Зарем е можно по неколкудневна тензија да се случи вакво нешто? Не мислев дека сум толку weak....На нервна база ти е, нешто си се стресирала!