Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
ме искина стомакот цел ден од болки дури почнав да се превртвам в кревет , грчој на мускулите дури почнаја да ме фаќат .... чаре нешто ако знај некој/а ?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Нема лек за потење иначе, наједноставно не излегувајте на топло :icon_lol:
Баш сеа бев во Фонко , само што измислија мобилен климатизер па онака како бета тестер да го пробам , АЈ БЕ ТИ НЕ ИЗЛАГАЈ НА ТОПЛО !!!! ...

ме искина стомакот цел ден од болки дури почнав да се превртвам в кревет , грчој на мускулите дури почнаја да ме фаќат .... чаре нешто ако знај некој/а ?
Си правел стомачни ??? . Веројатно во последно време повеќе физички си активен , епа сеа ке им треба на мускулите да се привикнат некое време ке те тресат грчеви , ако проблемот ти е од таа природа .. :smir:

Викиче

Sarcasm is my best friend
Член од
27 ноември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Јас пак го имам спротивнот проблем.Воопшто не пијам вода,можам слободно да кажам дека ич не пијам,сокови слабо,организмов сигурно се задоволува со она што го внесувам преку храната,кафе и толку..Можи дека не јадам многу солено,ама сепак..
Мора некако да се стимулирам,да се мотивирам,да се принудам ако треба и да почнам да пијам,стварно, нема смисла вака.:)
Истото и мене ми се случува...Може да поминат и 5-6 дена, а јас воопшто вода да не се напијам :toe:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Си правел стомачни ??? . Веројатно во последно време повеќе физички си активен , епа сеа ке им треба на мускулите да се привикнат некое време ке те тресат грчеви , ако проблемот ти е од таа природа .. :smir:
да и јас се мислев то да не е ... само шо + и пролив иам :toe:, можно е и то да е не велам не ... во секој случај фала

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
да и јас се мислев то да не е ... само шо + и пролив иам :toe:, можно е и то да е не велам не ... во секој случај фала
Mozebi gi imas crevata nadrazneto so nekoja hrana.Za da ti se smirat grcevite svari si cajce od nane i zatopli go delot kaj stomakot jas obicno zimam toplam rakija na krpce stavam i na stomak(miruvaj malce) za sat vreme mi e se ok.Za prolivot ako te potrae moras tabletki proti proliv da si zemes i pazi sto jades nekolku dena.Najdobro ja stega stolicata banana oriz i jadi lesna hrana sto brzo se vari vo zeludnik ,mesto leb zemi dvopek dok ti se normalizira stolicata.

Г

Гоццццце

Гостин
Можно е да е слепо црево, тргај на лекар.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Верувам дека ова ти е правење стомачни послем којзнае колку време , предтоа не си бил многу активен , па мало пореметување односно активирање на стомакот и стомачната половина со органите во нив предизвикуваат течна столица , ми се има случувано ама ретко , ако подолго време не ги вежбам и послем почнам пак да ги оптеретувам , наредниот ден имам течна столица , ај па и ти за банални работи се нервираш , ке помине :smir:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Ме болит долниот дел на стомаков.Валда на местава кај шо се наоѓет јајници.
Вака веќе 3 дена и планирам да одам на лекар ама еве вие дан знајте нешто..
Посебно ме болит ко ќе одам во wc или ко ке се навалам :nesum:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Ме болит долниот дел на стомаков.Валда на местава кај шо се наоѓет јајници.
Вака веќе 3 дена и планирам да одам на лекар ама еве вие дан знајте нешто..
Посебно ме болит ко ќе одам во wc или ко ке се навалам :nesum:
Mozebi ti se vospaleni jajnicite ili mocnite kanali.Zemi si uvin caj vo sekoj slucaj ,em procistuva se, em ke ti ja smiri bolkata.Mozes i da si stoplis rakija da si stavis na krpce i na delot pod stomakot kaj sto te boli pokri go so peskir i miruvaj malku,ke bides kako nova posle dva,tri sata.Ako ne ti se smiri od ovie raboti odi vo sekoj slucaj na lekar.Mene isto cesto znae da me zabolat jajnici pa pijam uvin caj, ma da e grozen po vkus ama pomaga da znaes.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ај хелп .... Вчера кркнав боксирач .... (мамата на пљачкашите ...) и иам така ..... големо дупче на усните .... ДУпЧИШТЕ .... као да го санирам .... да не ми остане лузна или што и да е ? (ми фали некој ..... дел од уснава ....)

Фала ! :toe:

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Ај хелп .... Вчера кркнав боксирач .... (мамата на пљачкашите ...) и иам така ..... големо дупче на усните .... ДУпЧИШТЕ .... као да го санирам .... да не ми остане лузна или што и да е ? (ми фали некој ..... дел од уснава ....)

Фала ! :toe:
Ќе си отидеш на ургентен центар да ти стаат некое шавче т.е да го сошијат местото а после отакако ќе зарасне ќе ставаш ако има потреба нешто за лузни како контратубекс на пример. ако е голема раната и стварно фали дел од ткиво без да те сошијат лошо ќе ти зарасне.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Пред 1 недела одејќи наеднаш се ми стана бело, ама можев да гледам, само чудно некако, се ми светеше силно, ми се слоши, немав осет на нозете, ми стана наеднаш ужасно жешко.Бев свесна за се, ама некако во бунило бев.Ова ми се има сличено и пред некоја година.Дали знаете што точно е?Иначе крвта ми е супер.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ќе си отидеш на ургентен центар да ти стаат некое шавче т.е да го сошијат местото а после отакако ќе зарасне ќе ставаш ако има потреба нешто за лузни како контратубекс на пример. ако е голема раната и стварно фали дел од ткиво без да те сошијат лошо ќе ти зарасне.

Хм ... абе ... везе неам као ..али само се затвори ... *дупчето* ... ваљда зашто одма го санирав вчера .... (направи сам варијанта) ... а за лузна ... се надевам ке нема ....

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.161
Поени од реакции
8.906
Пред 1 недела одејќи наеднаш се ми стана бело, ама можев да гледам, само чудно некако, се ми светеше силно, ми се слоши, немав осет на нозете, ми стана наеднаш ужасно жешко.Бев свесна за се, ама некако во бунило бев.Ова ми се има сличено и пред некоја година.Дали знаете што точно е?Иначе крвта ми е супер.
На нервна база ти е, нешто си се стресирала!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom