Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Најубаво да разговараш со стручно лице, ако установи дека се работи за социјална фобија, или некое слично анксиозно наручување веројатно ќе ти даде таблети од кои ќе ти биде подобро (пароксетин, флуоксетин)

M

marsovka

Гостин
tuku некој да не се разбира од невролошки заболувања,бидејќи левата рака ми трни веќе два дена дали тоа значи нешто или пак е безопасно?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
tuku некој да не се разбира од невролошки заболувања,бидејќи левата рака ми трни веќе два дена дали тоа значи нешто или пак е безопасно?
Ако тоа ти се случува додека спиеш и се разбудиш, можно е раката твоја да ти се наоѓа под твоето тело, и да не циркулира доволно крв, бидејќи вените и артериите од раката се под притисок на телото.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
На Клиниката за токсикологија само за викендов се примени околу 150 пациенти.

А1, http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107434

„... И покрај препораките на лекарите да се внимава, по долгите пости да не се претерува се тешка храна, сепак ова не важело за 20 пациенти, колку што синоќа се пожалиле на стомачни тегоби поради прејадување со мрсна храна.
„Има добиено воспаление на панкреасот и како таков е примен на нашиот оддел. Вели дека изел повеќе од 10, меѓутоа ни самиот не знае точна бројка“, изјави Даниел Петровски, Клиника за токсикологија.
На Клиниката за токсикологија само за викендов се примени околу 150 пациенти. Покрај оние кои се прејале за велигденските празници, голем број биле примени со кардиоваскуларни проблеми.
Само денеска пет пациенти се хоспитализирани со мозочен инфаркт. Според лекарите, една од причините најверојатно е и променливото време кое најмногу ги погодува хронично болните. ...“

Што народ ќе беа ова балканскиве простачишта (дали православни, дали муслимани - нема разлика). Штом ќе им дојде празник се прејадуваат ко стока, дали јагнешко, дали јајца, дали слатки со салмонела. Иста проста масаааааааа

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
:pos2::pos2::pos2:

Само знаеш што, не се работи секогаш за прејадување. Православниот пост е тежок пост особено за оној кој 40 дена не конзумирал маснотии, месо, јајца, млечни производи, и сега одеднаш да внесе се што не јадел толку денови. Треба постапно внесување на храната. На пример, постел-постел, во Недела ќе се омрсам со јајце, па после за ручек ќе навалам на салата, на зелено, и така...

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Ајде доктори ПОМОШ-
Последниве неколку дена се осекам чудно,малаксана уморена без енергија ,секогаш ми се спие,имам блага главоболка и блага вртоглавица.Чуствувам како главата да ми е матна и не можам да се концетрирам а очите мислам како да ми се испакнати нанапред и вратот ме боли по малку.Имам низок крвен притисок а сега го мерам и покачен ми е малце,во што е проблемот???

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
Ајде доктори ПОМОШ-
Последниве неколку дена се осекам чудно,малаксана уморена без енергија ,секогаш ми се спие,имам блага главоболка и блага вртоглавица.Чуствувам како главата да ми е матна и не можам да се концетрирам а очите мислам како да ми се испакнати нанапред и вратот ме боли по малку.Имам низок крвен притисок а сега го мерам и покачен ми е малце,во што е проблемот???
можно е заради промената на времево:smir:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ајде доктори ПОМОШ-
можно е заради промената на времево:smir:
Лол , колку е само од времево , имаш главоболка над очите и кога и да седнеш негде ти се приспива , па од времево да бевме од камен ке распукавме , 4 годишни времиња се мењаат во 1 саат ... :jaj:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
леле крајнициве ме болат помагајте:kesa:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во последно време пијам многу течности. Сфаќам дека треба да пијам ради спортов и пиев до пред месец дена, но ова е веќе претерано. По 3 литра на ден стигнав да внесувам, не затоа што морам туку затоа што имам потреба. Кога и да ми понудат вода, не одбивам. Можам кога сакам да се напијам и не чувствувам ситост.

Дали е ова резултат на зголемен напор некој си, или па имам некое пореметување?

Г

Гоццццце

Гостин
Не е битно до што е , важно тоа е позитивно и убаво да внесуваш толку вода така да ич да не му се секиРАШ

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ајде доктори ПОМОШ-
Mene poveke mi lici na anemicnost,da ne si slucajno vo mesecen ciklus ili pak dieta drzis?:smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Дали е ова резултат на зголемен напор некој си, или па имам некое пореметување?
Ако мислиш дека е од преголем напор, тогаш и од преголем напор и е. Нема ништо лошо во преголеми дози на вода, има од недостаток.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom