Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Знам за операцијата,не е болна,но ако ја имал некоој оваа болка и тоа што го кажав нека помогне...
Па за ноктот доктор ... Од кај знаеш дали во ред си го извлекол ... И најситно ноктче ти го гнои простот ..

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Итно, се изгорев на раката на две места, што да ставам сега и што да правам да не ми остане ЛУЗНА?

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
izladi ja rakata so ladna voda ( ne mraz) edno 20 minuti, i zavitkaj ja go najlon ili druga plasticna kesa . ako imas bolku zemi paracetamol ali od onie pomalu koncentrirani ne od 1000 mg :D a za luzna toa otposle ke se sekiras:D

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Фала, на рерна се изгорев на 2 места, повеќе се изедов жива за лузна отколку за болката, оф оф....
најдов ампула Ц витамин и ја истурив озгора, мислиш ќе помогне тоа?

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
da da помага и тоа... арно ти текнало =) витамини и минерали појќе се за лузните плус убо ти текнало =Д а иначе ако имаш и газа или медицински завој можеш и со тоа да се завиткаш пошо со домашни материјали како памук или нешо можеш да си напраеш проблеми да ти се залепат па после маки ќе имаш. =) затоа ти реков со пластична кеса.

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Алал да ти е докторе, Господ да те благослови. Газа неам, ама сеа па ќе му полијам Ц витамин и кеса озгора.

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Стар лек за изгоренеци(за болката)
Да се полее изгореното место со зејтин и врз него да се посоли сода (бикарбона)
Болката веднаш исчезнува

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
kolku e zdravo toa? znaes sto vsusnost e soda bikarbona? =)

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
pa neznam ali ne sum siguren deka e dobro da se stava sol na izgorenici .. ako potvrdi ovoj deka e zdravo ( ako e siguren) togas staj si .. =)

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Арно е за сеа, се пари у Ц ампула и кеса.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Кои чаеви и лекови се добри за симнување на висок крвен притисок ?

Член од
1 април 2009
Мислења
17
Поени од реакции
3
pred nekoe vreme pocnav mnogu da potam osobeno ako se vozbudam od nesto ili ako sum izlezen nekade ili ako sum na gosti. toa mozi da bidi od vozbuda, nervoza ili nesto drugo?:uvo:

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Да, може и многу веројатно е од возбуда при социјални ситуации.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom