Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ете почнаа со муабетите за продавање на Меси :tapp:

Да, Меси вечерва го изигра најслабиот натпревар досега во цела кариера ама да се зборува за негово одење треба да си фан на Реал Мадрид :D

Во ситуација кога Чави е веќе потрошен, играме без одбрана, Фабрегас не знае во која позиција игра, играме со резервен голман, вечерва катастрофален Иниеста, а исто така многу лош Бускетс, не може целата вина да биде префрлена на Меси.

Пред недела-две сите овде викавте ауу секоја чест за Меси изгледа згрешивме што сакавме да си оди, вака, така...бла бла...

На тимот му треба реконструкција и нов тренер кој ќе знае да ги мотивира играчите и ќе знае да направи тактика.
Е сега ако не успеат да ја тргнат забраната за трансфери тогаш со нов тренер и враќање од позајмица на Рафиња и тоа како ќе бидеме конкуренти и следната сезона за Ла Лига, а ЛШ е посебна приказна, за таму треба многу коцки да се поклопат, таму не секогаш најквалитетниот тим освојува. Има многу примери за тоа.

Не знаев дека Бускетс, Иниеста и Меси можат да бидат толку слаби.
А да и среќата шо некој ја бараше минатата утакмица ја имавме, ама знаењето не.

Ајт со здравје, со оваа игра Реал масакр ќе не направи во среда...

Ајт со здравје, со оваа игра Реал масакр ќе не направи во среда...

Како што му направија на Дортмунд. :D Пак ќе ги тепаме ќе видиш , барем они се вечни пациенти.

nema covek sto ne pravi greski, pa taka i barsa. No loso e koga ne ucis od sopstvenite greski
barsa e istata ekipa od lani,posebno e ista vo ls,ovaa godina morase da se podobrat na nekolku pozicii ili da smenat nesto,no za zal ostana ista i ke cekame za drugata godina da se smenat bidejci ovaa godina cisto sumjam da napravat nesto i vo la liga

Barcelona so far didn't score in 6 games this season, worst record since 2007-2008 (12 games without goal) #fcblive [via @pedritonumeros]

Изгледа не е проблемот во одбраната

Оваа управа се што можеше да се згреши, згреши. Во првата и втората година откога стана претседател Росељ сеуште имаше влијание дотогашната политика на Лапорта и затоа бевме многу поуспешни. Се разочарав од Мартино вчера, ама вината не сакам да му ја префрлам него оти многу работи беа веќе усрани пред да дојде, а него не му исполнија ниедна желба.

Чист пример ќе кажам за трансферите, многу малку од нив беа како што ни требаше. Фабрегас само на моменти покажа зошто се влечевме со години во преговори со Арсенал и дадовме 40 милиони. Многу ме разочара сезонава, без разлика на неговите бројки и Иниеста и Чави на овие години е класи подобар од него и многу често по статистиката ако гледаме само можеме да добиеме лажна слика. Нејмар немаше потреба да се купува, особено не за толку голема цена. Нејсе сега нема назад, ќе биде голем играч ама немаше потреба од него. Многу подефицитарни сме на позиција стопер, плејмејкер после пуштањето на Тијаго и особено шпиц. Сонг мојот миленик, мојот пулен никогаш нема да сфатам како стаса овде, му симнувам капа што успеа да остане две сезони и се надевам дека и да остане банот од трансфери ќе го шитниме. Има деца во Барса Б ( читај Сампер ) што можат многу повеќе од него. Тијаго Алкантара, мојата слабост го дадовме за 25 милиони и после трансферот рече Росељ дека било одличен дил затоа што тој имал улога на замена во тимот. Ми се повраќа од изјавава. Абидал, цела сезона во Монако игра прва постава, капитенска лента му дадоа на човекот, колку добро ќе ни дојдеше тој во тимот. Може да игра стопер подобро од Маскерано, а некогаш ќе можеше да игра и како лев бек за да имаме трет скокач во одбраната после стоперите и четврт скокач после Бускетс. 4 високи играчи се сосема доволно за да се браниме при корнери, а не случајот од вчера кога Цеск играше исклучиво за тие ситуации, затоа што ни е еден од малкуте играчи над 175 цм.

Од сега натаму не сакам ни да се поврзуваме со некој играч што е висок со околу 170 цм, се гледа дека тоа ни стана огромен проблем и ќе ги прикажувам нашите трансфер цели и во цм.
Не знам како ќе се снајдиме со банот од трансфери, се надевам дека барем ќе биде суспендиран и ќе почне од зимскиот преоден рок оти стварно ни требаат промени. Двајца ни требаат во одбрана, еден ѕвер од типот Мангала ( 187 цм ) и стоперот на Виљареал Мусачо ( 182 цм ) се доволни според мене. Маскерано може комотно да биде прекомандуван во замена на Бускетс на средина и по потреба да игра стопер. Рафиња ( 177 ) ни треба многу и тој, без разлика дали ќе смееме да купуваме играчи или не, МОРА да се врати од позајмица. Мислам дека ќе има голема улога во тимот следната година. Моја желба е да се купи и Гундоган ( 180 ), мој омилен плејмејкер после Чави и Иниеста по ланската година, ама со него проблемот сите го знаеме после неговата долга повреда може да не биде истиот кога ќе се врати на терен. Деулофеу (180 ) ако се враќа комотно може да се продаде Тељо кој беше одличен squad player, ама реално Деуло е многу подобар од него. На Роберто доволно шанси му се дадоа, се виде дека не е ништо посебно како што го најавуваат и го форсираат со години. Денис Суарез ( 181 ) од Б е многу подобар. И уште еден класичен шпиц со висина 185+ ( искрено појма немам кој би го купиле ) и имаме многу покомплетен тим. Друга моја желба е да си го вратиме Јаја, за него нема да трошам зборови, играч што многу ни треба во моментов за поголема стабилност и сила во тимот.

До крајот на сезоната што побрзо нека се враќа Пике, се виде без кој не можеме во одбрана. Реал се подезорганизирани и од нас, можеме да ги добијаме во финалето за една недела, а со малку среќа се надевам и дека ќе ја одбраниме титулата во Ла Лига па сезонава нема да испадне толку лоша како што ни изгледа сега.

А, за тоа дека навиваме за повеќе од клуб кажуваат искрените честитки на нашите фудбалери и самиот клуб на подобриот од нас и тоа што нашите навивачи спортски со аплауз ги поздравија играчите на Атлети. (y)

Visca el Barca ! :love:

Zaista poražavajući podatak: Messi je za 90 minuta na terenu pretrčao samo 6.8 km, dok je Pinto, poređenja radi, pretrčao 5.3 km. Dakle 1.5 km manje nego Lionel Messi...

o_Oo_O

Меси истрчал само 1 км повеќе од Пинто :eek:
Така не се освојува ЛШ!!!!!!!!

Месињо пак ќе бил татко.
Шо сакаш да игра добро, дома ко неарен работи...

Меси секоја утакмица трчи исто...

Поздрав од Филе:
Mu pisav na Nenad Volce Dejanoski pa eve kje prepisum uste ednas i za site ovde kaj mene, za da ne se povtoruvam. ne deka baram opravduvanje nekade, tuku cisto informativno... Znaci, toa so UEFA kje padne... vazen im bese pritisokot sto go napravija poradi toa sto Barca odbi da sorabotuva kompletno timski so antidoping komisijata od UEFA za koja pisuvav vo oktomvri-noemvri. No ete uspeaja...samo smesni mi se seirdziite so UEFAlona i slicno. Ama otsekogas imalo takvi i sekogas i ponatamu i kje si ima. Taka da toa se kje e OK do slednata sezona. No shteta ja napravija... zapocnuvajki so odvratnite niski raboti od Florentino, na kraj so odlukite na UEFA i potresite koi vaka-taka go rashtimaa malku celiot koncept. Ajde, kje ni trgne naskoro pak... Samo neka zavrsi Brazil. A ostavete gi onie koi se silat i se bildaat so srpsko-hrvatski prepisuvaci na net. Na lice mesto e sosem razlicna prikaznata, ne e Mundo i Sport. Dodusa ne e ni Marca i AS. Zatoa i objasnuvav uste togas. Na lice mesto se gleda Golemata Slika, a ne na FB, protalite od spalna soba i resavcite.“[DOUBLEPOST=1397141621][/DOUBLEPOST]Поздрав од Филе:
Mu pisav na Nenad Volce Dejanoski pa eve kje prepisum uste ednas i za site ovde kaj mene, za da ne se povtoruvam. ne deka baram opravduvanje nekade, tuku cisto informativno... Znaci, toa so UEFA kje padne... vazen im bese pritisokot sto go napravija poradi toa sto Barca odbi da sorabotuva kompletno timski so antidoping komisijata od UEFA za koja pisuvav vo oktomvri-noemvri. No ete uspeaja...samo smesni mi se seirdziite so UEFAlona i slicno. Ama otsekogas imalo takvi i sekogas i ponatamu i kje si ima. Taka da toa se kje e OK do slednata sezona. No shteta ja napravija... zapocnuvajki so odvratnite niski raboti od Florentino, na kraj so odlukite na UEFA i potresite koi vaka-taka go rashtimaa malku celiot koncept. Ajde, kje ni trgne naskoro pak... Samo neka zavrsi Brazil. A ostavete gi onie koi se silat i se bildaat so srpsko-hrvatski prepisuvaci na net. Na lice mesto e sosem razlicna prikaznata, ne e Mundo i Sport. Dodusa ne e ni Marca i AS. Zatoa i objasnuvav uste togas. Na lice mesto se gleda Golemata Slika, a ne na FB, protalite od spalna soba i resavcite.“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom