EDC (everyday carry)

• Креатор на темата Креатор на темата 4NHK0
  • Време на започнување Време на започнување
Најмалиот радуис ти е како ласер, знам има комшија една слична :)

Секако твојата е многу по практична за секојдневна употреба, она што јас го постирав не е едц. Иначе батеријава што си ја постирал е мизерија, да не идеме офтопик, прати ми пп ако ти требаат вистински батерии. 800 лумена, е само кога е во најмал фокус, на сток подесување, не е над 300 лумени.
Знам дека е мизерија,ама да ти кажам како пример дека е помоќна (3,7v) и дека со појака волтажа-појак електрик(нормално,да не се претерува)
инаку електрикот не е баш како ласер ама знам што сакаш да ми кажеш :) ај сега немам време,друг пат ќе сликам во скроз темно колку и како свети.

D&D сет коцки, празни бели листови, тетратки, моливи, пенкала, маркери, таблет, слушалки. Штрафцигер скоро секад носам, трзалици низ џеб, книги. Мобилен ретко носам, ме курчи.
Све во ранец наравно.

D&D сет коцки, празни бели листови, тетратки, моливи, пенкала, маркери, таблет, слушалки. Штрафцигер скоро секад носам, трзалици низ џеб, книги. Мобилен ретко носам, ме курчи.
Све во ранец наравно.
Маваш тагови на секој ќош нели? :)

Знам дека е мизерија,ама да ти кажам како пример дека е помоќна (3,7v) и дека со појака волтажа-појак електрик(нормално,да не се претерува)
инаку електрикот не е баш како ласер ама знам што сакаш да ми кажеш :) ај сега немам време,друг пат ќе сликам во скроз темно колку и како свети.
а која свети подалеку, твојата или на psyside?

Ааа и да те прашам...Колку чини еден бел фломастер или маркер и дали воопшто може да се најди тука?
Зошто јас имам 3-4 Schneider перманентни маркери ама ги ,,замрзнав'' од една фабрика каде што работев :D
Имам еден ставено во внатрешниот џеб во кожното палто, ама времето е потопло и одамна го немам носено и се немам тагнато на некој знак во моето Негоино :D[DOUBLEPOST=1397070725][/DOUBLEPOST]
а која свети подалеку, твојата или на psyside?
Зависи до фокусот, батеријата и до тоа на кој мод ти е направен да свети...Инаку се на се неговиот е далеку подобар од мојот.
Кај него има само еден фокус(не се приспособува) додека кај мене има од 1x до 2000x.
Има 3 диоди и 4 батерии, за разлика од мојот кој има една диода и една батерија.
Еве,кај мене би била слична ситуацијава:FL-3W-VZ-led-flashlight-beam-pattern-compare2.jpg[DOUBLEPOST=1397071005][/DOUBLEPOST]
Magina / Void / Traxex
А што ќе кажеш за Slardar? :)

Последно уредено:
За да ја сфатите темава: http://everyday-carry.com/
Ја утре ќе стаам сличе, матни ми искачаат на сијалица :)

За бела табла маркери се. Имам и јас и другар еден па пошо често седиме кај него, кога играме D&D или нешо друго, ја користиме таблата. :)
Инаку за бели маркери не сум сигурен, али ако има тука би било во офис плус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom