Бодибилдинг суплементи

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
moze da mi pratis link od toa sto si piel, i kolko kilogrami ti namali i za kolku vreme? poz
http://www.napumpajse.com/shop/topaci-na-masti/fat-burning-combat.aspx

еве,не се сеќавам за килажа,пошто немав некоја голема потреба од намалување килажа,туку за чистење ми беше...и ме направи срча за краток период,и не осеќаш глад кога ги пиеш...а пиев по 2 таблетки,а препорачано е 4 :D

Член од
1 април 2014
Мислења
218
Поени од реакции
23
http://www.napumpajse.com/shop/topaci-na-masti/fat-burning-combat.aspx

еве,не се сеќавам за килажа,пошто немав некоја голема потреба од намалување килажа,туку за чистење ми беше...и ме направи срча за краток период,и не осеќаш глад кога ги пиеш...а пиев по 2 таблетки,а препорачано е 4 :D
fala :D

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Има и накај центар ;)
Само шифрирани пораки се праќаат, никој конкретно да каже....адреса фирма продавница за суплементи...
Председателе што би ми понудил ти за после тренинг со whey протеин од суплементи...последен пат кога барав кај вас немаше

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Само шифрирани пораки се праќаат, никој конкретно да каже....адреса фирма продавница за суплементи...
Председателе што би ми понудил ти за после тренинг со whey протеин од суплементи...последен пат кога барав кај вас немаше
Кога би зачестил со посети, би знаел дека тоа што некојпат го нема, со некоја наредна порачка доаѓа :) Така да, Carbox е микс на ЈХ кој се продава кај нас. Што би ти понудил за после тренинг со протеинот од сурутка (кој без потреба е хит кај нас без разлика на нивото на вежбачот) зависи од тоа што цел имаш.
Претпоставувам дека линкот кој Стефан го подели погоре, е местото каде можете да си купите суровини за торти и колачи правење ...

S

Stef Bachatero

Гостин
Декстроза си е декстроза, дали од слаткарница или од било каде има иста хемиска формула...

Sent from my ME173X using Tapatalk

Член од
22 септември 2013
Мислења
102
Поени од реакции
50
Ili namesto toa so sejkot posle vezbanje ke si zemes suvo grozje I imas kompleten obrok so dobar izvor na brzo apsorbiracki jaglehidrati I proteini

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Декстроза си е декстроза, дали од слаткарница или од било каде има иста хемиска формула...

Sent from my ME173X using Tapatalk
И сурутка си е сурутка, и нафта си е нафта и иснтруктор си е инструктор. Можеби во називот се сите исти, ама има голема разлика во сето тоа.

S

Stef Bachatero

Гостин
Ако се работи за рекреативец кој не крева интензивно и нема амбиции да стане нешто воу,нема разлика.
Ако некој сака да постане нешто мора да припазува на се.
Но ако знаете подобро зашто е тоа така елаборирајте,не само со вашиот контра аргумент дека се е различно па затоа треба да купуваме од вас.
Јас никогаш не сум осетил разлика од најефтиниот протеин од сурутка и најскапиот протеин хидролизиран.
Се е до работа на вкус и едноставност.
Ако некој сака да внесе 50 грама декстроза,јас сакам преку овес да ги изедам.
На крајот на денот битно е вкупниот калориски внес и макронутриентите.
П.С
Такви ставови ќе ги направат луѓето да мислат дека мораат да се фокусираат на суплементите а не на исхраната и после ќе добијат погрешен пристап кон фитесот.
http://www.t-nation.com/diet-fat-loss/eating-clean-vs-orthorexia
И ако велите дека флескибилна исхрана.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202087761020207&set=gm.719826344705301&type=1&theater

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Ако се работи за рекреативец кој не крева интензивно и нема амбиции да стане нешто воу,нема разлика.
Ако некој сака да постане нешто мора да припазува на се.
Но ако знаете подобро зашто е тоа така елаборирајте,не само со вашиот контра аргумент дека се е различно па затоа треба да купуваме од вас.
Јас никогаш не сум осетил разлика од најефтиниот протеин од сурутка и најскапиот протеин хидролизиран.
Се е до работа на вкус и едноставност.
Ако некој сака да внесе 50 грама декстроза,јас сакам преку овес да ги изедам.
На крајот на денот битно е вкупниот калориски внес и макронутриентите.
П.С
Такви ставови ќе ги направат луѓето да мислат дека мораат да се фокусираат на суплементите а не на исхраната и после ќе добијат погрешен пристап кон фитесот.
http://www.t-nation.com/diet-fat-loss/eating-clean-vs-orthorexia
И ако велите дека флескибилна исхрана.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202087761020207&set=gm.719826344705301&type=1&theater
Не си ти крив, јас сум крив што пред 15 - тина години не сум ти обратил внимание и не сум те научил на барем некои основни работи. Можеби, да сум имал време да комуницирам со сите 5.000 луѓе кои поминаат низ теретана, многумина ќе ме научеа многу подобро, па сега ќе ме познаваа. Е, се нема време да се создаваат шампиони и да се организираат натпревари со цел да се одржуваат во живот бодибилдингот и фитнесот како спортки дисциплини во МК. Ова го кажувам од причина што погоре имаш пишано глупости (извини на израз) од типот да купуваат од мене, стекнување на погрешен пристап кон фитнесот...ама, се надевам дека ќе се организира седенкава, па тет а тет ќе се запознаеме сите и многу нејасни работи ќе ни станат појасно ;) до тогаш, уживај во светот на t-nation ...

S

Stef Bachatero

Гостин
Искуството и науката треба да се спојатат не да се караат.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Искуството и науката треба да се спојатат не да се караат.
Ај, те молам прочитај повторно што ми имаш напишано и објасни, кој е искуство, а кој наука во случајов ?!

S

Stef Bachatero

Гостин
Науката кажува конкретни работи за одредена индивидуа да најде сопствено решение за неговиот проблем.
Тоа што не дава е 100% вистина.
Нема 100% вистина.
Вие може да речете дека 5000 луѓе сте им помогнале,но секогаш ќе има ретки случаеви кој заради х причини нема да добијат резултати.
Ти стави им не знам каква исхрана или суплементација,нема да реагираат.
Тука се тие истражувања што ви не ги подржувате за одредена тема.
Заради такви истражувања имаме лекови и разни суплементи што фунцкионираат,а другите се гола вода.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Науката кажува конкретни работи за одредена индивидуа да најде сопствено решение за неговиот проблем.
Тоа што не дава е 100% вистина.
Нема 100% вистина.
Вие може да речете дека 5000 луѓе сте им помогнале,но секогаш ќе има ретки случаеви кој заради х причини нема да добијат резултати.
Ти стави им не знам каква исхрана или суплементација,нема да реагираат.
Тука се тие истражувања што ви не ги подржувате за одредена тема.
Заради такви истражувања имаме лекови и разни суплементи што фунцкионираат,а другите се гола вода.
Звучиш како Баба Рада, во моментов. Извини. За да се осмелиш да работиш со некоја индивидуа од јуниор, почеток и да го донесеш на победнички пиедестал на меѓународен натпревар, што мислиш ти, што е потребно да познаваш, наука, физика, искуство ин виво ... ?!

Kajgana Shop

На врв Bottom