Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
odlicen velosiped, vo skoro vreme ke stigne vo outdoor, cena okolu 18.000mkd, vo prednaracka nesto poeftino. Прегледај го приврзокот 88692
Тоа е за жени односно не ма рамка и здната тркала има како да кажам мрежичка или конци тоа им служи фустанот да не им заплетка на бандажот ,а бе земај некое за мажи ,а не па за жени LoL :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Тоа е за жени односно не ма рамка и здната тркала има како да кажам мрежичка или конци тоа им служи фустанот да не им заплетка на бандажот ,а бе земај некое за мажи ,а не па за жени LoL :D
Друже, не читаш, женско прашуваше за точакот т.е. бараше точак со кошница напред. :ROFLMAO:

Член од
19 март 2014
Мислења
130
Поени од реакции
45
Ајде и ја сакам да се возам, како мал многу се возев си го искршив точакот од скокалницата у дворот и се неам возено повеќе од десет години :facepalm: сега кажете ми кај да купам каде продаваат точкови евтини и добри или па нов да си земам за долги релации ??

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Ајде и ја сакам да се возам, како мал многу се возев си го искршив точакот од скокалницата у дворот и се неам возено повеќе од десет години :facepalm: сега кажете ми кај да купам каде продаваат точкови евтини и добри или па нов да си земам за долги релации ??
Пребарување со вакви параметри е секогаш неуспешно. Исто како да си пишал барам ферари 599 2012 година произведено за не повеќе од 5000 евра. Нешто пристојно што ке ти врши работа е најмалку 300 евра, ама и тоа е основно имаше дискусија неколку страни наназад само разлистај.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ефтино и добро не одат заедно кај точациве во последниве години. :) Кажи барем колкав буџет имаш за нов точак.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Повеќе од 250 евра не давам повеќе за точак.
За тие пари само на старо, зборам за како што рече "добар" точак. На ново, некој Полар, Каприоло, Спринт, но според мене џабе ќе си ги фрлиш парите за нив. :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.645
Поени од реакции
35.506
За тие Каприоло читав нешто дека рамката, обрачите за тркалата (и други комоненти) ги прават од hi-ten челик. Нормално тежат многу, и до 16кг по точак.
Можно ли е да се релативно ОК за лаган офроуд?

Се разбира, предниот амортизер им е такво страње да подобро би било да идат со ригидна вилушка. Тркалата гарант им се страшно инертни и тешки за започнување на движењето, и влијаат и на управливоста. Преносот е или некој тежок noname или најниската можна класа од Шимано: Turney и ако се возат успони има да се „изедат„ касетите уште во првата година (или порано).

Но знаејќи ги овие недостатоци, дали ова би било нешто што можам да препорачам на некој кој има желба за возење ама многу малку пари?
Нормално со кажување дека преносот ќе го мења скоро веднаш... и дека ќе вози исклучително тром и спор точак. Но неколку пријатели што ги имам, тежат над 120кила :) па на такви слонови тие 4 или 5 кила разлика (до нормален точак) би им правеле разлика колку едно добро вршење голема нужда. ;)
(а челична рамка барем ќе можат лесно да им ја заварат ако некад ја скршат)

Член од
19 март 2014
Мислења
130
Поени од реакции
45
За тие пари само на старо, зборам за како што рече "добар" точак. На ново, некој Полар, Каприоло, Спринт, но според мене џабе ќе си ги фрлиш парите за нив. :)
Ретко ќе возам затоа не ми се даваат толку пари , а колку се тие што ми ги препорачуваш?? еднаш влегов у продавница минимум петсто евра беа:D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ретко ќе возам затоа не ми се даваат толку пари , а колку се тие што ми ги препорачуваш?? еднаш влегов у продавница минимум петсто евра беа:D
Па зависи што сакаш, од гореспоменатите имаш од 200 ЕУР па нагоре. Оди во Бајкмаркет, Вучко и одбери си според потребите и буџетот. :)[DOUBLEPOST=1396966398][/DOUBLEPOST]
За тие Каприоло читав нешто дека рамката, обрачите за тркалата (и други комоненти) ги прават од hi-ten челик. Нормално тежат многу, и до 16кг по точак.
Можно ли е да се релативно ОК за лаган офроуд?

Се разбира, предниот амортизер им е такво страње да подобро би било да идат со ригидна вилушка. Тркалата гарант им се страшно инертни и тешки за започнување на движењето, и влијаат и на управливоста. Преносот е или некој тежок noname или најниската можна класа од Шимано: Turney и ако се возат успони има да се „изедат„ касетите уште во првата година (или порано).

Но знаејќи ги овие недостатоци, дали ова би било нешто што можам да препорачам на некој кој има желба за возење ама многу малку пари?
Нормално со кажување дека преносот ќе го мења скоро веднаш... и дека ќе вози исклучително тром и спор точак. Но неколку пријатели што ги имам, тежат над 120кила :) па на такви слонови тие 4 или 5 кила разлика (до нормален точак) би им правеле разлика колку едно добро вршење голема нужда. ;)
(а челична рамка барем ќе можат лесно да им ја заварат ако некад ја скршат)
Многу едноставно и точно, колку пари, толку музика. @'менко пиша дека не би дал повеќе од 250 ЕУР, освен на старо, нема ништо освен гореспоменатите брендови. :)

Последно уредено:

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Да не знае некој кај нас каде има држач за мобилен за на точак?
Имам Лумиа 520 и сакам пред мене да биде додека возам да можам да мењам музика, и да направам по некое timelapse видео додека возам. Не ми се нарачува од алиекспресс затоа што ќе помине сезоната додека стаса кај нас.

Член од
19 март 2014
Мислења
130
Поени од реакции
45
Да не знае некој кај нас каде има држач за мобилен за на точак?
Имам Лумиа 520 и сакам пред мене да биде додека возам да можам да мењам музика, и да направам по некое timelapse видео додека возам. Не ми се нарачува од алиекспресс затоа што ќе помине сезоната додека стаса кај нас.
Мислам најдобро е на рака да си имаш држач зошто ако земеш држач на точак ќе треба да вадиш ставиш а вака на рака секаде го носиш нема ставиш вадиш , како сакаш :)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Ако знае некој колку е за на точак па да видиме баш што е поприфатливо(финансиски) ама и како подобро би било ова е повеќе за трчање некако ама ваљда може и додека возиш

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Мислам најдобро е на рака да си имаш држач зошто ако земеш држач на точак ќе треба да вадиш ставиш а вака на рака секаде го носиш нема ставиш вадиш , како сакаш :)
Не ми прави разлика дали е на рака или во џеб, пак неможам да го чепкам додека возам да имам влкучен ГПС или слично, затоа сакам баш држач за на воланот. Сега пуштам музика пред да тргнам, ставам во џеб, патентот до крај само кабелот од слушалките излегува и терам, додека не се вратам дома не го чепкам, што е ок за кратки стази, ама за подолги релации попрактично би било да е пред тебе додека возиш.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom