Па брат неможеш да зборуваш за ДММ кога не работиш таму па да видиш што се праве . Две тепачки имаше првите што се степаа не ги вратија вторите што се степаа до мене ги вратија од кој едниот го ставија џокер после некоја ден па после соли памет какви работници сакаш во фирма или па народот е крив што молче за се нешто . Кај првите што се степаа жените изреагираа дека не сакаат таков до нив а тој да ти бил со врски и до формен требело да го стават . Ама ништо кога ќе речат например 40 50 искусни работници дека не сакаат таков нема ни да имаат таков ама овие другиве си премолчиле и сега ќе си имаат шериф на лентата
Насилство не оправдувам под никој случај. Тоа дека го вратиле тепачот е грешка на фирмата.
Прееска со еден колега од факултет баш муабетевме за ваа тема, пошто е актуелна пред избориве. Ми вика, брат јас се откажав од ДММ, многу мала платата е плус како у логор се работниците. Истиот тој го прашав колку време работел во ДММ, ми рече не работел ниту една ден, се откажал од другите оти зборувале така, ден пред да почне на работа. (по мое кажано не му се работи). Плус го знам јас тоа дете 5-6 години уназад и знам од секаде од каде што е бркан од работа. Од една фирма оти цигари пушел во смена, од друга оти украл алат...
Епа брату, за тоа јас не им верувам на тие што кудат само. Плата без работа нема. ДММ е млада фирма, кадарот може е никаков, ама се ке си дојде на место. Се надевам.
Сите џанки и курви се вработени од Велес. Е сега кој има памет во главата ке се смири и ке си ја тера работата, Кој не ке пишува како не чинело во ДММ.
Тоа што викаш дека некој со осмо да ти командува или без да знае јазик, во право си. Ама ај кажи како да го смениме? Јас и ти или цел форум? Да не одиме на работа? Да штрајкуваме? Приватна фирма е, одма ке не избрка и има право да го направи тоа.
И ова да кажам и бегам од темава. Разликата помеѓу вредниот работник и оној што го фрла алатот и ке прави револуција е тоа што вредниот работник ке си зима плата, а револуционерот ке си седи дома со празни џебови и кај и да отиде со тоа понашање ке го снајде истата судбина.

Ова е вистина, колку и да не ни се допаѓа нас...