И јас сум љубител на чаеви мислам дека не ти се споменати чаевите од брусница, хибискус и црна рибизла. Вкусни се посебно чајот од црна рибизла.Чајот е веројатно една од најстарите напивки во човечката историја. Го има во сите делови на светот. Постојат различни видови на чаеви - студени (ледени), овошни, билни и сл. Во некои култури имаат мошне важна улога - нивната конзумација е издигната на ритуал - Англија, Кина, Јапонија, но и во Русија, Индија и во други краишта. Чаевите се познати по тоа што помагаат при лечењето на разни болести, имаат превентивна улога и сл.
Јас ги пијам. Сум пробал зелен, од липа, од кантарион, црн, од нане, маточина, шипинка, жалфија, камилица и повеќе овошни. Го пијам со мед. Но сакам да направам и експеримент со рум, мед и млеко.
А вие? Дали воопшто пиете чај :smir:?
НЗ, дали ги имаш пробано овие чаеви, доколку НЕ- ти препорачувам да ги направиш - бидејќи се фантазија....
Јас ги пијам. Сум пробал зелен, од липа, од кантарион, црн, од нане, маточина, шипинка, жалфија, камилица и повеќе овошни. Го пијам со мед. Но сакам да направам и експеримент со рум, мед и млеко.
А вие? Дали воопшто пиете чај :smir:?
Првпат слушам за ова со филтер кесичките, јас па само таков пијам од филтер кесичка зашто друг и немамЧај закон!!! нане, липа, Хибискус, шипка,турски..ма секаков! поготово со мед! шеќер никако!
Строго избегнвајте чаеви од филтер кесички!! воопшто не се корисни па дури и штетени, само природен. Поготово тие "Овошните"
А ако се извадат од ќесичка пак се штетни?Строго избегнвајте чаеви од филтер кесички!! воопшто не се корисни па дури и штетени, само природен. Поготово тие "Овошните"
Ај дај образложи во што е проблемот во филтер кесичките.Строго избегнвајте чаеви од филтер кесички!! воопшто не се корисни па дури и штетени, само природен. Поготово тие "Овошните"