Ај на чај!

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Lipton прават многу убави чаеви, поскапи се од другите, но вредат за парите. Во споредба со Good Nature се осетно подобри. Исто се добри и Cedevita и имаат и разумна цена.
И Celestial се добри, ама се многу скапи (последно ги видов во Веро, мислам дека беа 200 денари за 8 кесички). А, во Caramelo видов и Mhaidiva, тука некаде се со Celestial, и со квалитетот и со цената.

Lipton.
Lord Nelson, english breakfast.
силни,јаки чаеви, не по сечиј вкус.

Липтон се вештачки и грди, Алкалоид и Франк ми се најубај...

caj_jabuka_cimet.jpg
caj_jagoda_vanilija.jpg

Franck се најдобри според мене, особено ги сакам овие два ммм...

Добро, за овие сокчињава на растварање не коментирам. Ај ќе споделам едно искуство вака. Идеме со друштво у Аја и јас као љубител на зелен чај нарачуем и ми носат Good nature. Добро морам да признам не ме чинеше многу но брат ако е тоа некое ориентално кафуле, треба и да нуди од таквите so called remedies. Башка не се пие со шеќер.
Инаку од овие нашиве индустриски добар е од магдонос - а можеш и сам да го направиш.

Секое лето одиме накај истолна македонија на планина малце и си береме чај за цела година скоро..Си стои на таван и се суши и преку зима си имаме резерви многу.Од продавница купувам само од тие овошните зашто ми се убави многу

Dilmah и Lipton, иако не се многу евтини мене највкусни ми се.

Најдобра компанија за чај е природата...

Точно.Само мојот омилен чај (од хибискус) незнам каде можам да го најдам и дали можам да си го одгледувам како нане на пример дома си имам насадено (мајка ми)...па затоа си купувам хибискус од продавница

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom