Ај на чај!

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
од Тeekanne - Мagic moments e многу добар, мада содржи мала концентрација од цел тој галиматијас ама има јака арома на рум и цимет. А последно само принудно си пијам чај од нане...

Исто и ја зелен,прв на список ми е. После ми иде кантарион,нане,камилица.
И то никако со шеќер. Пијам секој ден по неколку пати. Ептен сум зависник.

Потрадиционален тип сум кога станува збор за чаеви, не сакам овошни. Воопшто!
Јагода има прекрасен мирис, ама вкус... не дека е толку лош ама тоа не е баш вкус на чај.
Омилен ми е нане, а го приготвувам најпросто: врела вода и кеса чај, стои 5 минути и после го пиеш. Топол.

Бел чај + калинка прв ми е на список, после пјур зелен, и двата шугарфри секако!
Коа сакам мешавини, марифети, задоволувам потреби со камилица и малку мед, црн чај со млекце или стандард мешавина нане, мајчина душичка, липа што и да е!
Ета така:pipi:

Обожавам зимно време да се грејам со чајче. Од овошните најмногу го сакам тој од праска, иначе кога сум болна пијам чај од камилица - најубав ми е од тие лековитите. Го пијам со лимон и мед обавезно и малку шеќер.

Пијам многу чај...најомилени ми се од мајчина душичка, камилица и комбинација од тие 2. Чајот сами си го береме :pipi: така ми е и најубав а не во кесиче...се подготвува....ваљда знаете како се прави чај:tapp:

Најчесто зелен чај ,а и бел исто... Имаат карактеристичен вкус. Инаку и хибискус и брусница ми се свигаат...

Само планински набран чај (јас си го берам на лето) а може и Мајчина душичка (и неа сам си ја берам):helou:

планински домашен и чај од хибискус, ментол, нане и ми го приготвуваат зш сум мелечок :kesa::kesa::kesa:

Хибискус ми е најубав :) Со лимунче особено :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom