Бебиња и се за нив, грижа, играчки, поплаки, совети итн...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И мене @Forza Milan!!! ми е закон кога го читам како зборува за детенцето. Моето е на пат, штркот ќе го донесе за две-три недели, најдоцна до месец, ама кога би ме прашал некој каков татко ќе бидам - би сакал да бидам баш таков, како @Forza Milan!!! од коментарите (претпоставувам и вистинскиот)! ;)
И ова е да се наежиш :)

3. Site neprespieni nokji i tekovni nervozi dali koke te iznerviraat imbecili na pozicija na rabota ili kreteni sto ke te zgazat vo soobrakaj ili slicni sekojdnevni situacii sto ni go zagorcuvaat zivotot isceznuvaat onoj moment koke slusnam TATO TE SAKAM NAJMNOGU NA CEL SVET i pocuvstvuvam gushka tolku silna i iskrena, pomisluvam istiot mig deka sum centar na univerzumot a srceto mi zaigruva i mi idat solzi...i duri togas go razbiram znacenjeto na zborot bezkonecna ljubov...deca...koj nema Gospod da mu dade

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Uste od mal cuvav dete na brat mi moze zatoa sega me biva i nemam problem.
A ke videme kako ke se snaogame za eden mesec ti so edno jas so dve. :D :D
Jas sum so dve veke vtor mese, i mi se spie da ti kazam celo vreme, i ne mi se trca okolu masata, i ne mi se gleda veke garfild, tom i dzeri i skubi du, a isto taka i sportakus, i sakam da izgledam eden film u zivotot i sakam da ne gazam kocki na zemja

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Pa jas sekoj den gledam film, a on si igra ili gleda crtani. Nekogas i on si lezi i gleda so mene. Koga mi se spie ima koj da go cuva eden saat. Uste mi e interesno da gi gledam igrackite. Si ima kukicka i tamu gi sobira i ne gi frla niz sobata, ne smee mu kazav deka kuceto ke mu gi zemi. :D
Se slucuva i dva saati da dremi tamu ili da si igra so edna kolicka. :D
Vakvi ako se 5 ke cuvam. :P

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Pa jas sekoj den gledam film, a on si igra ili gleda crtani. Nekogas i on si lezi i gleda so mene. Koga mi se spie ima koj da go cuva eden saat. Uste mi e interesno da gi gledam igrackite. Si ima kukicka i tamu gi sobira i ne gi frla niz sobata, ne smee mu kazav deka kuceto ke mu gi zemi. :D
Se slucuva i dva saati da dremi tamu ili da si igra so edna kolicka. :D
Vakvi ako se 5 ke cuvam. :P
Da ti go pustam i moeto da go sredis malku? :)

Nego seriozno daj kazete kako da se spravam so inaetot na sin mi . Ne se izleguva na kraj so nego.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
И кај нас е хаос од играчки. Цела дневна е со коцки, топки, сложувалки и уште што не. Масичката ни е ставена во еден ќош ја ставаме на средина само кога доаѓаат гости. И гарнитурата е ептен залепена до ѕидот само да се има простор и пак малку е. По цел ден газиме играчки и се препнуваме од нив.
Се сетив на една случка детето беше уште ептен малечко, бебче од неколку месеци. Цела ноќ плачеше, не можеше да заспие. Де го нишкам јас, де го нишка тој и едвај некако заспа во татко му. И тој да го стави во креветцето некако ги пушти тие тропките, плишаните мечиња што пеат и се вртатат, кога почнаа да пиштат ова малово пак си јаа врекна.. хаос а маж ми лут, бесен му се спие, сакаше да ги исфрли тропките ама не му дадов.
@gata salvaje и моето почнува многу да се инаети и да срди. Ако не е по негово се ребре, се свива, плаче абе што да ти кажувам. Ам јас го оставам да се исплаче па му минува. Ќе поплаче малку, ќе виде нема фајде и се смирува. Па не може да прави што ќе посака.Инаку и јас сум загрижена за ваквото однесување и ме фаќа страв дане прераснее во поголем инает ама се трудам да го спречувам.

Последно уредено:
Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
@gata salvaje - само игнорирај го. нема да ти се верува колку пали тоа. и јас се потресував порано се додека жена ми не ја откри моќта на игнорирањето. и после 10-15 минути кога ке види дека никој не му обрака внимание да видиш како ке почне да ти се упикува да се гали и сл....

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
741
Поени од реакции
683
@gata salvaje - само игнорирај го. нема да ти се верува колку пали тоа. и јас се потресував порано се додека жена ми не ја откри моќта на игнорирањето. и после 10-15 минути кога ке види дека никој не му обрака внимание да видиш како ке почне да ти се упикува да се гали и сл....
I jas ja probav taa taktika-bezuspesno ke vika tato tatooo tatooo dodeka ne te zabolat usnite tapancinja a ako pak ne reagiras iako si decibelno ugneten ke dojde i ke te tegne za nogavica ili ke ti go zgasne televizorot ili nekoja druga gjavolstina ke smisli da mora da reagiras:tapp:

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
ааааа, кај тебе пријателе е постар. кај мене е 1,5 година така да не знае уште нишо да вика. само да плаче и толку. иначе да, ни овој принцип не е 100% ефикасен, ама кога сум расположен да трпам галама го вежбам полека полека.....

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
741
Поени од реакции
683
ааааа, кај тебе пријателе е постар. кај мене е 1,5 година така да не знае уште нишо да вика. само да плаче и толку. иначе да, ни овој принцип не е 100% ефикасен, ама кога сум расположен да трпам галама го вежбам полека полека.....
Mojot e 2 god a ova sto go kazuvas go trpam od koga proode znaci godina,a za zborenje ni vasko eftov ne moze da go nadzbori!!!

Член од
22 јануари 2013
Мислења
481
Поени од реакции
671
Го ставаш на нокшир, седи пола саат и го креваш и нема ништо, го облекуваш и по 2 минути почнува да смрди, а он се испосрал. И у принци ко за инат, од 24 часа у денот 2-3 часа сум дома со него (додека да заспие) и тогаш ке ми се посере да морам јас да го менувам.
:pos:Ме изнасмеа.

Јас немам деца и сеуште не сум спремна за таков чекор. Ама кога ве читам на темава, ми се појавува желба да си родам едно. :X3: Милина сте за читање.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Da ti go pustam i moeto da go sredis malku? :)

Nego seriozno daj kazete kako da se spravam so inaetot na sin mi . Ne se izleguva na kraj so nego.
Се учи уште од мал, ако сте му попуштале толку сега ќе мора да е по негово. :D
Ќе го средам има заедно да гледаат цртани а јас да спијам. :свиркам:

1474400_557480704335608_2023957627_n.jpg

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440

Прегледај го приврзокот 88592
Ne sme mu popustale , ali go poprime inaetot i od dvajcata nas , ..to cudo od tvrdoglavost i inat vo nego:)
Inaku za crtani ne e problem , sam si pusta i si gleda i nema ni da go zaprimetis deka e vo sobata. Se slucuva i da go cuva tatko mu dodoeka spie:DPred nekoj den duri zel i kebe da go pokrie za da ne mu studi.:LOL:

Dusicka , neka vi e zdrav i ziv:)

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954

Прегледај го приврзокот 88592
ALIM9491.JPG [DOUBLEPOST=1396622275][/DOUBLEPOST]
eve ja i razlikata, sinot kaj mene spie vo sandakot za jorjanceto, sto e komplet so krevetceto.

Kajgana Shop

На врв Bottom