Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Значи ова е некоја истрага за трансфери во периодот од 09-13 година.

Не се сеќавам дали Челзи имаше слична казна или некоја друга екипа. Дали тие ја добија жалбата?

Значи ова е некоја истрага за трансфери во периодот од 09-13 година.

Не се сеќавам дали Челзи имаше слична казна или некоја друга екипа. Дали тие ја добија жалбата?
Ја добија. Ама беше само за еден фудбалер, а не за 10. Исто така проблемот беше дека одбегнале да платат за трансферот, а не дека го потпишале против правилата за играчи под 18.

Супер бе, уште ова требаше. Што е следно?

Веќе е потпишан договорот со Тер Штеген. Потпишан за време на минатиот преоден рок.

Нема врска, не ги лажи луѓето. Како може да потпишува официјален договор со еден клуб кога договорот со друг клуб му е уште валиден? Што и да потпишале НЕ важи.
Едиствен валиден договор е тој што се потпишува откога ќе почне трансфер периодот, секакви преддоговори, договарања и слични срања не важат официјално. Така да и Тер Штеген отпаѓа ако оваа казна остане

Нема врска, не ги лажи луѓето. Како може да потпишува официјален договор со еден клуб кога договорот со друг клуб му е уште валиден? Што и да потпишале НЕ важи.
Едиствен валиден договор е тој што се потпишува откога ќе почне трансфер периодот, секакви преддоговори, договарања и слични срања не важат официјално. Така да и Тер Штеген отпаѓа ако оваа казна остане
Може само со Босман правило, што не важи во овој случај.

Изгледа имаме шанси за трансфери летово, поточно додека трае жалбата на клубот можат да се вршат трансфери е тек после значи ако жалбата нема да биде прифатена ќе немаме можност за трансфери, зимскиот трансфер период и летниот во 2015 год.

Не знам дали примети дека во постот што си го цитирал има и линк или така ти одговараше па го избриша?

ЕМД тврдат дека има потпишан договор уште претходно со Тер Штеген не јас.

Дали ќе пробат да го претстават како јануарски трансфер со договор што почнува да важи од Јуни или на некој друг начин ќе пробаат да го толкуваат законот не знам. Важно тука може да се тужи (не мора и да се добие) за нанесена штета од ФИФА, ако спортскиот арбитражен суд не прогласи за невини, а цело лето ни помине со забрана.

Vom Bruch (agent Ter Stegen): "Not clear if ban is for future deals or also for deals already closed. Marc anyway expected to leave." [@barcastuff]

According to FIFA sources, transfer deals that have already been agreed upon by Barcelona could go through despite the ban. [sport1]

Последно уредено:
Што толку исплашени од Забраната. Има млади играчи у Барса Б редно е да им се даде шанса. Кога ќе ги убацат покрај Меси Иниеста Чави и старите малку ќе напнат повеќе. Сега е шанса да покажат дали има у младинска школа добри играчи.

Дали е ова професионален фудбалски клуб?
Дали е ова клубот кој до пред 1-2 години го носеше приматот најдобар фудбалски клуб во светот?

Сеуште не ми е јасна работата, ама ипак посакувам некои од челниците да ги видам обесени пред Камп Ноу.

Sramota, mizerija, katastrofa.
Ne mi se veruva kakvi luge go vodat klubov

Страв ми е по ВЦ да одам кога ќе се вратам којзнае за каква глупост на раководството ќе прочитам. Што правеле овие којзнае, од татко му на Нејмар до трансфери на копиљи, од судови до Фифа казни, се доживеавме. Сега како Билбао ќе сме, море и они си прават трансфери со Баскијци. Серки Роберто и Кркич на Ноу Катар Петролеум Камп.

*и да се среди ова, не реагирам претерано драматично, преку глава веќе од вакви вести

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom