Како да се започне Фејсбук разговор?

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Дали е добро преку интернет да се договораат состаноци пр. На кафе. Ке ве замолам за една работа дали некога на фејзбук ви се дисило да видите добра женска?? Ке ја аднете таа ке ве прифати и сега ме ентересира какви ви се првите моабети за да се договорите за состанок??
ЦАР прво научи да пишуваш и да се изразуваш па после иди на другото ниво наречено вербална комуникација.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.736
Поени од реакции
13.502
Коментирај и на постови (не само да лајкнеш пошто не оставаш простор за продолжување на комуникација) и постирај работи кои знаеш дека може да ја заинтересираат, само гледај да не бидеш очигледен.

Проблемот е ако е атрактивна. Тогаш најверојатно пред тебе и коментирале илјадници што треба да го направи твојот коментар различен од нивниот за да и падне во очи.
Глеј тоа да бидат заеднички теми ко што ти пишаа погоре.
Пробај да и пишеш ствари што ќе ја заинтригираат на позитивен начин.

Здраво/hi, се знаеме?, и слични ствари на чат, никогаш.
Од старт и кажуваш што сакаш како што и кажале и многу пред тебе што не те одвојува од групата на останатите удварачи за нејзе.
Не е проблемот во твојата намера, проблемот е во тоа што девојчињата сакаат спонтаност и слично.
Коментарите и дебатите кои ќе ги иницираш кај нејзе на статус (доколку ја заинтересираш) треба "спонтано" да преминат во приватни муабети. За ова не постои туторијал како и да е, сам треба да си го напраиш.

Евентуално, доколку имате заеднички пријатели или излегувате на исти места, мора да наместиш некако да излезете (индиректно или директно), зошто дур не те упознае у живо ништо не праиш.

Како и да е, у живо според мене е полесно неголи на фејсбук. Можеш слободно да покажеш што мислиш и имаш поширок спектар на муабети и заебанции кои поинаку ќе бидат погрешно разбрани поради недостатокот на комуникација кога си пишувате.
Ова да, но не целосно „да“.
Спонтаноста е итекако поен плус во чет муабет но за да ја седнеш на трепавици, нема многу да упали. Со други зборови од премногу вложување труд и мислење што како зашто, цурата ќе те стави во friendzone ќе почне да ти се исповеда, ти ќе и` бидеш „оној кој секогаш е тука за неа“. Ерго, откако ќе увидиш дека работите стануваат приватни, фаќај се на шегите. После тоа на интимните заебанции.
А во меѓувреме ако ти се разврзе петљата, и имате некаков заеднички постулат - реон за искачање, договорете го кафето или состанокот.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Да, пошто ако ви се свиѓа еден исти артист или имате гледано 5 исти филмови, створени сте еден за друг! :)
Тој не праша како да ја најде својата сродна душа, туку како да почне муабет, не знам што не е јасно.

Член од
7 јуни 2013
Мислења
35
Поени од реакции
16
И пишуиваш Знаеш ли колку тежи една поларна мечка, и она таква изненадена пишува НЕ. А ти ја зашематуваш со одговорот: Доволно за да го скрши мразот :):):)

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
312
Поени од реакции
167
Мириса на огорчени корпосани плеери кои се напнати на фб муабетот :) Профи придобивка е нетов заедно со онлајн муабетење со непознати луѓе. Али шансата за откачување, невраќање, мафтање утре задутре е се видиме ке те барам у гужва сум ( а муабетот е нит сум у гужва нит ке те барам) е поголема онлајн него ли у живо. Ги нема тие гестикулации, тон на глас, 3Д изглед а не слика и слични работи што ги спомнаа фините девојки погоре.
Seen и не е така лошо , да не си ја пробаш среќата е секогаш полошо.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Затоа не add-нуваш некој што не го знаеш. Duh. Исто како надвор од facebook. Ако не те знам и немаме прилика да се упознаеме(Ко на пример заеднички пријатели меѓу нас) освен тоа да ми се убациш од нигде, не ми се убацувај од нигде.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
сега со овие лесно е

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
by: Синдикат

Леле ете ја онлајн сега ќе му пишам. Ќе му се пријавам со солиден муабет, ќе ја освежам, ќе се постигнат добри поени. Денес сине, сега е моменто, општ муабет значи да се отвори прича. После друго си е, ако добиеш добар флоу ќе си воспоставиш фонд на теми и едноставно разбиваш во следната интеракција. Добитен сум бе нема шо, сега ќе му пишам ...

здраво женска _
здра_

Не бе бегај шо муабет е сега „здраво женска“, фкрај клошарски е, кај сакам јас така да се изложам. Ќе си речи, еееј која патетика чоек, каква фројдова сопка одма женска ми напиша, мора да е очаен. Значи, вака сеа ...

кај си срцка_
ка_

Седи бе матуф еден не си средношколка, какви се овие бламажи со деминитивите. Земи смајли со 9 загради пушти му лигуш еден. Ќе си речи ја овај каков шарлатан е, изиграва нешто ме имитира. Остај ќе ја посерев работата ...

шојма? _
шо_

Боо каков баламур, не е можно со ваков муабет да помислив да трзнам. Уште шојма бе глупа, да му напишев и ќе ми вратеше јуче. Шо да му пишам бе пичка му матер и таја шо се занесва па ...

не сум шанкуре јас бе шо ми се понашаш така?!_
SEND …

P

parvati

Гостин
Aко е од Скопје прашај гу дали е шмизла
Ако е од Кочани прашај гу дали ву е тфрд гз и дали добро треби ориз
Ако е од Битола прашај гу дали знае да оди на штикле на минус дваесе
Ако е од Куманоо прашај гу дали фафа и зшто не ти враќа на чат
Ако е од Прилеп прашај гу дали банану гу еде хоризонтално
зшто нели можда е срамежљива
Ако е од Охрид прашај гу да спиеш летоска гратис
Ако е од Струмицу прашај гу дали е била на карневал(па изл'жи гу дека од тамо ти е позната) hhh
Ако е од Криву Паланку прашај гу дали студира право
Ако е од Кавадарци прашај гу дали има добру домаќу
Ако е од Велес прашај гу дали знае дека живи у едини град у државу што има име на бог
Ако е од Штип прашај гу дали плату гу троши за пудру(мало морген кажи ву, од дома ву гу купуеф)
Ако е од Радовиш прашај гу дали га е пробала најубаф тост у град, напочетак на плоштадче па треќо дуќанче десно
Ако е од Гевгелију прашај гу дали е лезбејка и дали се коцка

Ако?(y)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Даш недаш а у пичку мајчину :icon_lol:.

А бе поет сум јас море, особено со црно вино ако се дружиме малку :icon_lol:.

S

Sinisa123

Гостин
Decki imam edna devojka na mojot fb i si pisuvavme pred eden mesec i pak mi pisa sea pak (poshto nemam nekoe golemo iskustvo so devojki) dali saka so mene da pisuva ili pak ubiva vreme na fb i shto da i napisam za da pravime muabet daj te nekoja ideja please :)

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Decki imam edna devojka na mojot fb i si pisuvavme pred eden mesec i pak mi pisa sea pak (poshto nemam nekoe golemo iskustvo so devojki) dali saka so mene da pisuva ili pak ubiva vreme na fb i shto da i napisam za da pravime muabet daj te nekoja ideja please :)
викни ја на кафе :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom