Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
поз имам dell insparion 3251 и имам проблем со инталација на драјвер за ваерлес несака да се инсталира на виндоус 7 64битен иако пишува дека се за 64бит на официланата страна има драјвери али се инталираат али не ги повлеку драјверите исто како да не се инталирани гледав на нет нешто со апдејт на биосот али и тоа неке ако имал сличен проблем некој а го решил нека казе како поз

Имам едно глупо прашање и однапред ве молам да не тролате ако е невозможно :LOL:
Дали може македонски превод за филм што е на кирилица да се преправи во латиница? Поконкретно сакам да прашам дали може со еден клик или со промена на фонт да се направи тоа без да се препишува цел превод на латиница? Правам муабет за .srt фајловите :unsure:

поз имам dell insparion 3251 и имам проблем со инталација на драјвер за ваерлес несака да се инсталира на виндоус 7 64битен иако пишува дека се за 64бит на официланата страна има драјвери али се инталираат али не ги повлеку драјверите исто како да не се инталирани гледав на нет нешто со апдејт на биосот али и тоа неке ако имал сличен проблем некој а го решил нека казе како поз
Симни revo uninstaler или некоја друга програма за слична намена - со неа избриши ги сите драјвери за ваерлес кои си ги инсталирал до сега и потоа симни driver solution или ако веќе сакаш да завршиш посалам работа - driver pack 13 (некои 4 гига) и само ќе пронајде и инсталира се што ти фали.

Имам едно глупо прашање и однапред ве молам да не тролате ако е невозможно :LOL:
Дали може македонски превод за филм што е на кирилица да се преправи во латиница? Поконкретно сакам да прашам дали може со еден клик или со промена на фонт да се направи тоа без да се препишува цел превод на латиница? Правам муабет за .srt фајловите :unsure:

Отвори го со десен клик преку text document - копирај го преводот и http://rechnik.on.net.mk/konvertor - вметни го назад - сочувај го како .srt

Отвори го со десен клик преку text document - копирај го преводот и http://rechnik.on.net.mk/konvertor - вметни го назад - сочувај го како .srt
Ова би требало да помогне, фала, али сега излезе друг проблем, во srt фајлот не ги прикажува кириличните букви туку во овој вид "Èíòåðâ¼ó ñî ìèíèñòåðîò çà". o_O

Ова би требало да помогне, фала, али сега излезе друг проблем, во srt фајлот не ги прикажува кириличните букви туку во овој вид "Èíòåðâ¼ó ñî ìèíèñòåðîò çà". o_O
Енкодингот како ти е подесен во regional and language settings ?

Дечки имам еден проблем со звукот. Кој знае нека пише значи вака: Кога игам некоја игра, слушам музика, гледам филм... звукот одеднаш се гаси нема звук и после 2-3 секунди има звук. Стално вака ми прави и досадно е. Дали има решение ?

Pred nekoj den go nosev kompjuterot na formatiranje , i sega nemam makedonska podrska. Treba da se instalira ili ? I ako treba , kako? :)

Зедов 3 години бесплатна лиценца за 3дс макс и сега ја инсталирав ама на лаптоп дали ќе можи со истиот сериски број и продукт кеј да ја инсталирам на десктопот.

Pred nekoj den go nosev kompjuterot na formatiranje , i sega nemam makedonska podrska. Treba da se instalira ili ? I ako treba , kako? :)

Ова ќе помогне за Windows 7, за 8-мица истото е само што Language е одделено, мислам дека ќе се снајдеш :)

Зедов 3 години бесплатна лиценца за 3дс макс и сега ја инсталирав ама на лаптоп дали ќе можи со истиот сериски број и продукт кеј да ја инсталирам на десктопот.

МИСЛАМ дека одкако ќе ја употребиш на еден компјутер, не можеш да е употребиш на друг бидејќи таа ќе биде веќе искористена, доколку не биде намената лиценцата за повеќе машини.

Фала друже , средено. :)

Имам проблем со Local Disk C ,постојано ми кажува дека немам место во C и работам со слободни 170 -250 MB макс .Пробав со сите можни антивируси да скенирам и нема ништо нема никаков вирус .Другар ми кажа дека може да е проблем со Temp рече дека премногу е наполнето и не сум ги бришел фајловите што се таму .Дали е ова проблемот и што ако ги избиршам фајловите ,дали ќе се случи нешто на windowsot.Користам Win XP SP3.
Денеска ми се појави плав екран на сред работење и ми пишуваше Windows has occured an error .Windows is now shuting down и се рестартираше сам.
Прееска гледам околу 9 Гига има во тој фолдер Temp
Temp Size.JPG
Иначе Windows не е форматиран веќе 2 години .Дали може да е и до тоа ?

се' што е во ТЕМП се брише. слободно!!!
а зошто не префрлиш работи на D? во С се чуваат само системски работи и да има место за симнување филмови и сл

се' што е во ТЕМП се брише. слободно!!!
а зошто не префрлиш работи на D? во С се чуваат само системски работи и да има место за симнување филмови и сл
Проблемот е тоа што ја во C немам ништо освен мозила ,антивирус и netframework :D . Незнам од кај се полни пример пуштам видео на некоја страна без разлика youtube , кајгана или др и ми се полни одма C , пример по 2-3 MB од видео .

Проблемот е тоа што ја во C немам ништо освен мозила ,антивирус и netframework :D . Незнам од кај се полни пример пуштам видео на некоја страна без разлика youtube , кајгана или др и ми се полни одма C , пример по 2-3 MB од видео .
Очисти и во C\WINDOWS\TEMP папката (нормално и таа другата, 9гб не се малце). Ако имаш на десктоп фајлови и тоа е на С:. А тоа игрите не ти се на С?
Многу си го модифицирал не можам да го препознаам, ХР или 7ца е. И тие фаќаат место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom