Проблем со пенисот

• Креатор на темата Креатор на темата ZoroKing
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам како да опишам имам 15 години исто и имам проблем од мал , големината на пенисот ми е нормално но неможам да го отворам мислам го отворам ама многу малку не излага цела главичка , при маструбирање сум немал болки никогаш(скраја да е) при мокрење и други работи , некаков совет , можно е со ваков пенис да имам проблеми при секс?
Миј го секој ден со сапун...и кожата и гола глава тој дел што излава...и влечи надоле додека не те заболе..кога ќе те заболе остај го..така секој ден по 2-3 мин..и не се секирај..секој втор е таков до 18 г.:D

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b3/Frein_du_prépuce.jpg/800px-Frein_du_prépuce.jpg
Вака ми е и мене ама мене погоре ми е и од двај од напред ја вадам главата а од позади само малце искача на дечково му е многу јас неможам ни волку ке можам со крема нешто камилица ова она бес да се сече ? или да го кинам на секс ?
ако ти е малку "подгрбавен" се работи за краток френулум, одиш на уролог и со игла на високофрекфрентна струја ќе те пецни едно 20 секунди и ќе ти го среди ништо страшно, после една маст и крај :)[DOUBLEPOST=1395694006][/DOUBLEPOST]
Незнам како да опишам имам 15 години исто и имам проблем од мал , големината на пенисот ми е нормално но неможам да го отворам мислам го отворам ама многу малку не излага цела главичка , при маструбирање сум немал болки никогаш(скраја да е) при мокрење и други работи , некаков совет , можно е со ваков пенис да имам проблеми при секс?
требало ко помал да ти направат дилатација на уролог за да ти олесни, ништо страшно редовна хигиена и камилица би требало да ти се подобри состојбата, ако не појди на уролог

За фимоза , дали освен стандардот со мал зафат на локална и циркумстанзија(не можам да погодам) :) .... има и други методи за решавање на проблемот .... постои опасност и хирургот да ти згреши навистина и да ти тргне повеќе кожа од предвиденото .... зошто овој зафат е ,сега и никогаш повеќе ... не ти зараснува кожа назад ... така кажано обележан си .... сепак,доведувам до прашање,дали освен циркумстанција(Аман) има и други зафати кои се сепак далеку со помала шанса на грешка да се случи ..... danke :)

Hurin , кога сум бил мал сум го имал овај проблем потоа ми го отвориле пенисот докторите , и после им рекле на моите родители да го отвораат редовни ( 1 -2 години сум имал) па кога пробувале да го направаат тоа како мал сум плачел многу па ме оставале и ете така ми зараснало , мислам не е баш слично како на фимозата , отворот ми е многу мал и неможам да го тргнам повеќе бидејќи кожата е нешто како залепена , доколку не појдам на уролог ќе имам проблеми при секс , бидејќи при маструбирање и мокрење немам никакви проблеми..

Hurin , кога сум бил мал сум го имал овај проблем потоа ми го отвориле пенисот докторите , и после им рекле на моите родители да го отвораат редовни ( 1 -2 години сум имал) па кога пробувале да го направаат тоа како мал сум плачел многу па ме оставале и ете така ми зараснало , мислам не е баш слично како на фимозата , отворот ми е многу мал и неможам да го тргнам повеќе бидејќи кожата е нешто како залепена , доколку не појдам на уролог ќе имам проблеми при секс , бидејќи при маструбирање и мокрење немам никакви проблеми..
значи не излегува главата ??
ни со топла вода и сапун ??
закажи на уролог најубаво, тој ќе ти даде мислење за состојбата, сунетот го оставаат како последна варијанта шо значи ќе пробаат малку побезболни и полесни зафати(не дека сунетот е нешто страшна работа)

Здраво .
Како да кажам имам проблем но не е проблем го имам одсекогаш мислам не памтам како ми настанало или шо е и дали е болест или е вообичаена работа , не предизвикува никаква болка , ниту пак нештоп ми пречи ... имам мали пукнатини на главата на пенисот , се заприметуваат кога не ми е во ерекција а кога ми е во ерективна состојба тогаш не се забележуваат па сакам да прашам што можи да е работата , дали енекоја болес ? дали селечи ? дали има некој исти проблем, и како го излечил ? ... и така натака инаку имам 20 години а ова ми е од охооо непамтам од кога и како настанале ... па се надевам дека ќе ми помогнете :) еве една слика најдов на интернет слично како на мојот ама немам олку пукнатини јас значи малце :) поздрав
head-penis_1.jpg

Последно уредено од модератор:
Dude...

Дали ја миеш со сапун главата? Ако да, немој. Повеќето од сапуните содржат хемикалии што ја прават сува и испукана кожата на главата, затоа што тоа не е вистинска кожа како на телото туку е мукозна мембрана. Миј го само со топла вода, ништо друго не ти треба.

Последно уредено:
Dude...

Дали ја миеш со сапун главата? Ако да, немој. Повеќето од сапуните содржат хемикалии што ја прават сува и испукана кожата на главата, затоа што тоа не е вистинска кожа како на телото туку е мукозна мембрана. Миј го само со топла вода, ништо друго не ти треба.

Да до сега сум ја миел, ама не мислев дека тоа би имало некакво влијанјие ... ама сепак фала за информацијата од сега ќе избегавам да користам сапун на џоле :) фала многу поздрав :)

здраво на сите, прв пат на форумов, имам едно малце глупо прашања, незнам и дали добро ќе се изразам. Имав инфекција на мочните канали тоа го излечив потоа имав подуеност во стомакот и константна потреба за мокрење ми рекоа дека е од измрзнатост и ми препишаа апчиња и тоа помина и сега после еден месец имам некаква дилема, после секое мокрење (мочање ) имам чуство како во пенисот да не е доволно исцаден односно да подлизе (ако ме разбирате) и кога ќе претиснам на каналот од пенисот како да претискам на гума полна со вода ( или кога ќе претиснам како да те боцка нешто) тоа чуство трае некои 5, 10 мин се додека мислам на него а доколку ми се сврти вниманието го снемува и кога ќе ми текне за проблемот, истото може да се повтори. Па прашањето ми е дали има некој проблем или проблем е на психичка фаза , пошто тие неколку денови само на тоа мислам?

Човек лесно се навикнува на се :D...кога го боли нешто подолго време и кога ќе се излекува тогаш му е непријатно зошто е навикнат на болка..јебига ќе помине...

Искрено друже одкога ми го одкрија оваа инфекција се нешто ми фале де пенисот дали е добар,дали тесттисите ми беа вакви претходно, дали спермата е доволно искрено мозокот ми се побркува и сега оваа, па затоа прашав дали е можно да има проблем некаков или е до психата :(

имам 17 год и имам бела точка на главата на пенисот веќе неколку месеци, шо би можело да биде?

Искрено друже одкога ми го одкрија оваа инфекција се нешто ми фале де пенисот дали е добар,дали тесттисите ми беа вакви претходно, дали спермата е доволно искрено мозокот ми се побркува и сега оваа, па затоа прашав дали е можно да има проблем некаков или е до психата :(
Психа е.
Не се замарај. Сум го поминал истото, ништо страшно.
Цепај со кондом и не го ставај во секоја дупка.

А подуеното ќе си потрае додека да спласне, си му ебал матер на мочниот меур или на некоја жлезда таму доле, па нормално дека ќе биде ко потечено. Немаш гајле, топ си.

Дечки покрај тоасо што и јас не можам при ерекција да ја тргнам кожичката од главата. Јас се соочив со друг проблем, ми се појавија две вени од страните на пенисот кои одат скоро до врвот на кожаичката (кај пенисот ). Е сега и ми е страв кожата да ја тегнам надоле во кој било сучај. Дали на некој друг му се појавиле вени ? Дали претставуваат некаков проблем и дали би требало некаков третнам на истите ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom