Фан Клуб: Црвена Звезда

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Миле, аiwa, кој кур фактор сте вие двајца да ми кажувате за историјата на мојот клуб ? Кој сте вие да ми кажувате кој бил Роберт Просинечки на времето, а поготово на оној кој рече каде сте биле у 90 на Максимир му препорачувам да не збори за нешто за кое не е компетентен да зборува. Крај на приказната.
Извини молимте вие сте компетентни да зборите СРБИТЕ А????:pos2:
И за крај не реков кај сте биле во 90 него кај бевте до тогаш.Прво прочитај убаво па пишувај КОМПЕТЕНТЕН!!!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Ај уште ова, па ќе ве оставам на раат да си ја гледате презентацијата на Жути Мачор :icon_lol:

:helou:
A вашата легенда Бобек е најголем србин, си ебал векот!!! Подобро Хрват за тренер отколку фашиста, Матеус.

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
Bate, na voa fanklub jas ne gledum prosrpski navivaci, nitu pa Srbomani, tuka imis Srbi i Makedonci fanavi na Zvezda nisto poveke! Kak so imis ti pravo da podrzavis stranski klub ima i nekuj drug, a ako ti imis kompleks od Srbija, vaa ne e klinika nitu pak ima psihijatri! I aj dosta a zamaafte temta ako imte nesto da kajste pametno kazajte a ne mi drndajte jajca, a ako ne ajde gitla od tuka!

Ljubomorne duse mogu da nam puse!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Се моли присутниот џган да не не/го зема во уста. Што има врска дали е Србин, Хрват или нешто трето. Важно е дека е една од легендите на Звезда и мене ми е мило што токму тој е назначен. Му посакувам големи успеси во иднина.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Стуб Српства е ФК Рад и Јунајдет Форс, кој мисли поинаку е будала.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Звезда е поим за четништво
"Glavni I idejni osnivac C.Zvezde bio je Slobodan Penezic KRCUN (covek koji je prema analizama istoricara novijeg vremenana licno streljao djenerala Dragoljuba Mihailovica, detalji toga nalaze se u mnogim clancima, a detaljno u knjizi Vuka Draskovica “Noc Djenerala”) "

:raz:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
"Glavni I idejni osnivac C.Zvezde bio je Slobodan Penezic KRCUN (covek koji je prema analizama istoricara novijeg vremenana licno streljao djenerala Dragoljuba Mihailovica, detalji toga nalaze se u mnogim clancima, a detaljno u knjizi Vuka Draskovica “Noc Djenerala”) "

:raz:
Како прво четништо го спомнав во контекст на српскиот национализам,бидејќи за Албанците/хрватите/муслиманите четник е српски националист.Целата реченица што ја напишав гласи ''За сите хрвати/муслимани/албанци...Звезда е симбол на четништво.Не вади ствари надвор од контекст.
Како второ не значи тоа каков човек ја дал идејата за основање дека клубот после тоа групира такви навивачи околу себе и дека застапува таква идеологија.Факт е дека сите просрпски ориентирани луѓе во тоа време навиваат за Звезда.Тие што се југословените се за Партизан.
Еве пример за друг клуб така основан.Целата управа на Динамо е создадена од најголемите комунисти во Хрватска во тоа време со идеја да се созндаде клуб на министерството за внатрешни работи,но тоа не им успеа.Најголемите крвници кои имаат испострелано све живо и диво во Хрватска после втората светска војна се во управата на Динамо.После тоа Динамо гради имиџ на Хрватски клуб со националистички ориентирани фанови.Многу луѓе навиваат за Динамо само за да се знае што се и од каде се.Исто и со Звезда.Плус забораваш на фактот дека секој можен клуб во тоа време е основан од партијата.И Динамо и Звезда и Партизан се така основани од комунисти.Од големите клубови само не е од нивна страна основан.Хајдук кој е најстар,но не е укинат после војната поради тоа што одбива да игра во лигата на Италија и иде во егзил и сите играчи негови одат во партизани од 41-45.
Сега ситуацијата е друга и Партизан и Звезда фураат на српство и навивачите се десно ориентирани.Исто и Динамо и Хајдук.Се е тоа поради случувањата на овие простори во последните 20 години.Пред тоа ситуацијата била друга.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Еве изјава на еден Гробар

Овде Делии слушни што пеат.А и зашто мислиш дека ваква голема фрка никогаш БББ немале со Гробари туку со Делије?Види ги и забрадените типци кои кај Делије се во тоа време многу честа појава.Плус од каде мислиш дека Аркан ги регрутираше тигрите?Цела прва екипа на Делије беше во арканови тигри.

После тоа изјави на документарец за големата четковрка како Динамо е клуб на Хрватите,Хајдук партизански,далматински клуб,Партизан воен клуб кој го поддржуваат пројусгословенски настроените и Звезда клуб на србите.Па зашто е огромна разликата помеѓу бројот на луѓе кои навиваат за Звезда и Партизан?Што мислиш ти?Кога се основани клубовите, во Србија 90% од луѓето навиваат за Звезда.Тек после кога Партизан станува јак клуб почнува да гради поголема база на навивачи.Загрепчани ПФЦ,си слушнал за нив?Или си слушнал за претседателот Фрањо Туѓман на Партизан?Или за тоа што Партизан е основан во Загреб,па префрлен во Белград?Или дека најголемите имиња на Партизан се хрвати,мусимани и албанци?
Тоа што во задњиве 10-15 години и Гробари фураат на национализам не значи дека се таков клуб.
ПОставував и клипови и текстови една две страни пред оваа, ако ги добро некој погледаше клиповите и прочиташе текстот ке му беше јасно на секој каков клуб е нивниот,кој играле за него, и нормално кој им бил преседател.Зато поике и не се трудам нив ги боли вистината и бегаат од неа,ова ти што си го поставил се поистоветува во некој сегменти со мојот пост, сега кој колку сака нека негира то си е негово.Јас незнам зш толку голема фрка и самите тие се свесни дек со ова си го покажуваат своето незнаење или пак не се свесни.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
metka, и во твојата Звезда имаат играно муслимани, хрвати, македонци, бошњаци... гледам го пишувате тоа во секој пост за Партизан, а заборавате дека и кај вас е истиот случај... Зборете за основањето, за Српството, а не си ја гледате вашата Историја... :wink:

sje друже, премногу отиде далеку со темата, и се вртиш сам во круг... ти реков да не пишуваш се што слушнеш, ако те интересира нешто пиши ми пп и ќе добиеш известување... :helou:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
metka, и во твојата Звезда имаат играно муслимани, хрвати, македонци, бошњаци... гледам го пишувате тоа во секој пост за Партизан, а заборавате дека и кај вас е истиот случај... Зборете за основањето, за Српството, а не си ја гледате вашата Историја... :wink:

sje друже, премногу отиде далеку со темата, и се вртиш сам во круг... ти реков да не пишуваш се што слушнеш, ако те интересира нешто пиши ми пп и ќе добиеш известување... :helou:
Остајте па и вие, ништо не знаете...еве има професор овде, нека ви објасни и готово.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Остајте па и вие, ништо не знаете...еве има професор овде, нека ви објасни и готово.
Абе се у ред, кога metka, sje и останатите цитираат ама колку толку имаат по некој аргумент, факт... мене не ми е јасно како можеш да дрвиш к*р цел ден на кајгана, да цитираш, а цитатот да ти биде празна слама... Ако имаш некој аргумент образложи го, ако не не арчи за џабе тастатура :helou:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Абе се у ред, кога metka, sje и останатите цитираат ама колку толку имаат по некој аргумент, факт... мене не ми е јасно како можеш да дрвиш к*р цел ден на кајгана, да цитираш, а цитатот да ти биде празна слама... Ако имаш некој аргумент образложи го, ако не не арчи за џабе тастатура :helou:
На последниве 10 стране имам 2 поста пишано, кј виде дека дрвим к*р не ми е јасно. Единствен што го дрви си ти, напна од кога беше Просинечки назначен за тренер на Звезда. А што е најтрагично, сите овде врска немаат, а ти си професор како што кажав погоре. Јебига они читале од негде и тоа што го прочитале са дезинформацие, за разлика од тебе што имаш информацие од прва рука и си “сезнајко“.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ја уопште не гледам ништо лошо во тоа Просинечки да биде тренер на Црвена Звезда. Не се сите хрвати усташи. Исто би им дал шанса на Панчев, Канатларовски, Најдовски ( кој мислам дека сеуште може да игра ко бек ) :tv:
1991 година Просинечки допринесе Звезда да стане Светски и Европски шампион. Исто треба да се респектира човекот што решил да работи во Српската лига свесен за притисокот кој ќе следи од трибините. Просинечки е Звездина легенда и нема што повеќе да се дискутира.

А кој клуб е по Српски ........ тоа е тешка глупост. Србин си е Србин, дал навива за Звезда, партизан, ОФК Београд, Раднички или Рад.

Bari 1991

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ова ми е најомилен гол од Просинечки

А овде незнам дал се сеќате кога ја криеше цигарата после финалето у Бари :tv: :tv: :tv: Како го сецнааа ........ :tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom