Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба производот под број 10

http://www.mototech.com.au/oem-part...odelId=804&sectionId=42548&sectionType=ENGINE

Дали знаете некоја страна да си го нарачам, немора да испорачува во Македонија, имам роднини во Шведска, Данска и Италија. Нив само ќе им пратам линк тие да го нарачаат и после тие мене ќе ми го пратат по пошта.

До 2 год. си возач почетник без разлика дали имаш и 30 год. и тогаш се пресметува под подгрупа А 1 т.е несмееш да возиш над 25kw. Меѓутоа со самото изминување од 2 год. по автоматизам ти си неограничен во кубикажата.
А не како претходно што напишал некој дека А 1 е до 18 год. a подоцна си неограничен.
Со самото полагање во возачката ти се впишува А / A1 категорија само треба време да помине.

Не тропај глупости Кико Д. убаво кажа јас имам 16 год и положив пред околу 1 месец за А1 тоа значи до 125цц после 2 години тоес кога ќе наполнам 18 одма можам да отидам да ми ја пишат А категорија за да може да се вози и над 125цц

da prasam okolku tomos apn so 14ka masina.. dali moze na postoeckite 4 strafa tie za cilindarot da se stavi cilindar od 15ka ili 15ka so kos usis ili treba promeni .. fala odnapred

Од 16 до 18 години се полага за А1, од 18 нагоре за А.
Со А1 е дозволено да се управува до 125 кубици, со А неограничено.
Ако положиш за А1, на 18 можиш да поднесиш барање за да ти ја пишат А, ако не, биди здрав и жив.

ТОЧНО

До 2 год. си возач почетник без разлика дали имаш и 30 год. и тогаш се пресметува под подгрупа А 1 т.е несмееш да возиш над 25kw. Меѓутоа со самото изминување од 2 год. по автоматизам ти си неограничен во кубикажата.
А не како претходно што напишал некој дека А 1 е до 18 год. a подоцна си неограничен.
Со самото полагање во возачката ти се впишува А / A1 категорија само треба време да помине.

Ова твоево е точно - ама за Б категорија, а возач почетник е секое лице кое нема наполнето 21 година или лице кое е постаро од 21 а нема 2 години возачко искуство - пак важи за Б категорија. Можеш да положиш на 18 год ама на 20 иако веке ке имаш 2 год возаќко искуство, пак ке бидеш почетник додека не наполниш 21 - и пак важи за Б категорија. Значи правилото од 2 години важи за Б категорија и тоа исклучиво за лица постари од 21 год. Односно за секоја категорија има различни правила. За А е поинаку, на 16 години можеш да полагаш за А1 категорија и со истата неможеш да управуваш ништо што е над 125 цц и 11 kw ( 15 кс ). Доколку на 16 положиш за А1 кога ке направиш 18 год автоматски ти се впишува А категорија без било какво додатно полагање. Доколку за време на полагањето имаш навршено 18 год по полагањето се стекнуваш со А категорија ( автоматски ти ја впишуваат и А1 бидејки истата е подкатегорија од А ) и не си ограничен ни на кубикажа ни на ништо, туку одма откако ке ти ја впишат категоријата можеш да управуваш какво сакаш.

Кога сте веќе кај категориите ш колку кошта полагање на А категорија и дали е вистина дека ако имаш Б категорија не треба да ги полагаш тестовите ?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

здраво.. нов сум со моториве и сакам да ве прашам нешто за еден крос.. во план ми е да го земам па би сакал некое мислење од вас.. :cuc:
еве слика од моторот..
Кинез е, и марката му е Hanway JSN-50
2 тактен..

еве повеќето информации занего..

карактеристиките околу моторот на зверот.. :vozbud:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1395127167_32b064d5185456bc1601812a41d91233

и онака општо за потрошување и слично
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1395114807_5af114dcbb061a3103d94e9996482aa5

ми го фалеа многу од таму но сепак продавач си е продавач да ти го шутни :tapp:

ako ti prai merak zemi go , no ne e izdrzliv mnogu , ke tera pola godinia turbo ama posle edno po edno ke otkazuva .. xD a za na lik e dobar dizajnot :) i 2 taknite mnogu trosele tie mini krosovi.. okolku 5 litri.. ali ti si znaes drugar ...

ako ti prai merak zemi go , no ne e izdrzliv mnogu , ke tera pola godinia turbo ama posle edno po edno ke otkazuva .. xD a za na lik e dobar dizajnot :) i 2 taknite mnogu trosele tie mini krosovi.. okolku 5 litri.. ali ti si znaes drugar ...

па така ми се допаѓа.. само тоа што е кинески.. инаку 2 тактните не трошат многу.. 4 тактните трошат.. и не е мини :)

Кога сте веќе кај категориите ш колку кошта полагање на А категорија и дали е вистина дека ако имаш Б категорија не треба да ги полагаш тестовите ?

Колку кошта ке прашаш во некоја авто школа. И да ако имаш Б нема да полагаш тестови, си ги положил веќе еднаш[DOUBLEPOST=1395258614][/DOUBLEPOST]
па така ми се допаѓа.. само тоа што е кинески.. инаку 2 тактните не трошат многу.. 4 тактните трошат.. и не е мини :)

Малку си грешка со ова, те излажале, сосема спротивно е. Единствен бенефит од 2 тактен мотор е снагата, моментот, затоа што развива повеќе вртежи / мин. Побесен е за разлика од 4 тактен. Земи ги за пример скутерите од 50 цц. Ова со брзини, уште поубаво е шо е 2 тактно.

Последно уредено:
Какви се овие Baotian? Ми треба за кратки релации само, нема да возам маратон со него.

Какви се овие Baotian? Ми треба за кратки релации само, нема да возам маратон со него.
Едни од подобрите кинески мотори. Кој модел конкретно го гледаш?

Едни од подобрите кинески мотори. Кој модел конкретно го гледаш?
Baotian BT49QT-12025
49 ccm, 4 kW (5 KM), 1 valjni, 4 taktni,
2013 година со само 296 поминати километри за 650 евра.

4000 обука и полагање, тестови нема потреба ако имаш Б, лекарско околу 2000 денари, и мислам дека се плаќа полагањето со моторот од Авто Школата, јас платив наеднаш и така ми пресметаа.Се на се околу 10000 илјади денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom