Кико Д.
ULTRAS - way of life
Е сега ако се сменати законите, незнам.
Јас ко полагав така беше како шо кажав.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
До 2 год. си возач почетник без разлика дали имаш и 30 год. и тогаш се пресметува под подгрупа А 1 т.е несмееш да возиш над 25kw. Меѓутоа со самото изминување од 2 год. по автоматизам ти си неограничен во кубикажата.
А не како претходно што напишал некој дека А 1 е до 18 год. a подоцна си неограничен.
Со самото полагање во возачката ти се впишува А / A1 категорија само треба време да помине.
Од 16 до 18 години се полага за А1, од 18 нагоре за А.
Со А1 е дозволено да се управува до 125 кубици, со А неограничено.
Ако положиш за А1, на 18 можиш да поднесиш барање за да ти ја пишат А, ако не, биди здрав и жив.
До 2 год. си возач почетник без разлика дали имаш и 30 год. и тогаш се пресметува под подгрупа А 1 т.е несмееш да возиш над 25kw. Меѓутоа со самото изминување од 2 год. по автоматизам ти си неограничен во кубикажата.
А не како претходно што напишал некој дека А 1 е до 18 год. a подоцна си неограничен.
Со самото полагање во возачката ти се впишува А / A1 категорија само треба време да помине.
ako ti prai merak zemi go , no ne e izdrzliv mnogu , ke tera pola godinia turbo ama posle edno po edno ke otkazuva .. xD a za na lik e dobar dizajnoti 2 taknite mnogu trosele tie mini krosovi.. okolku 5 litri.. ali ti si znaes drugar ...
Кога сте веќе кај категориите ш колку кошта полагање на А категорија и дали е вистина дека ако имаш Б категорија не треба да ги полагаш тестовите ?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
па така ми се допаѓа.. само тоа што е кинески.. инаку 2 тактните не трошат многу.. 4 тактните трошат.. и не е мини![]()
Едни од подобрите кинески мотори. Кој модел конкретно го гледаш?Какви се овие Baotian? Ми треба за кратки релации само, нема да возам маратон со него.
Baotian BT49QT-12025Едни од подобрите кинески мотори. Кој модел конкретно го гледаш?
Скапо. 550 реална цена. Инаку повеќе од солидно е.Baotian BT49QT-12025
49 ccm, 4 kW (5 KM), 1 valjni, 4 taktni,
2013 година со само 296 поминати километри за 650 евра.
4000 обука и полагање, тестови нема потреба ако имаш Б, лекарско околу 2000 денари, и мислам дека се плаќа полагањето со моторот од Авто Школата, јас платив наеднаш и така ми пресметаа.Се на се околу 10000 илјади денари.Кога сте веќе кај категориите ш колку кошта полагање на А категорија и дали е вистина дека ако имаш Б категорија не треба да ги полагаш тестовите ?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk