МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Да, за нова година и за Божиќ го даваа. Но, за да стекнат гледаност треба прилично брзо да даваат новоизлезени филмови. Викендов кој сака нека гледа: Приказната за Џејмс Бонд (The story of James Bond)-Сабота 22:15, МРТ 1.
Everything or Nothing е филм т.е документарец од 2012 и позтивно сум изненаден што решиле да го даваат :) А за SkyFall ќе си почекаме едно..што знам 5+ години :)

Последниве две недели имаат проблем со гласот,инаку јас сум на близу.Што би можело да биде проблемот дали ти би знаел,или таму работат луѓе што немаат врска?Инаку сликата е одлична чекам уште целосната програма да ја префрлат во HD а не само кога даваат спортски натпревари и вести.
Јас сум на Близу, а мој пријател е на Т-Хоум, и во гласот на МРТ 1 и кај мене и кај него има проблеми. Така да тие си немаат врска со живот, а не пак да работат во ТВ! Само баш ме интересира како тие не приметуваат дека нешто не е во ред!?

Јас до сега не сум приметил да има проблеми со гласот на МРТ 1 . Имам Макс тв .

Вчера гледав концерт на Каролина и немаше проблем со звукот ,а завчера или незнам точнно кој ден ми беше пуштено на МРТ 1 HD каде имаше фудбал и гласот си беше добар.

Јас до сега не сум приметил да има проблеми со гласот на МРТ 1 . Имам Макс тв .

Вчера гледав концерт на Каролина и немаше проблем со звукот ,а завчера или незнам точнно кој ден ми беше пуштено на МРТ 1 HD каде имаше фудбал и гласот си беше добар.
На МРТ 1 HD го нема тој проблем бидејќи звукот е зачинет со технологијата Dolby Digital 5.1

На МРТ 1 HD го нема тој проблем бидејќи звукот е зачинет со технологијата Dolby Digital 5.1
Не знам дали нешто до сега имаат давано Dolby Digital со 5.1 звук.Инаку да на ХДто нема проблем со звукот.Се надеваме глупаците таму што работат ќе го средат.

Јас сум на Близу, а мој пријател е на Т-Хоум, и во гласот на МРТ 1 и кај мене и кај него има проблеми. Така да тие си немаат врска со живот, а не пак да работат во ТВ! Само баш ме интересира како тие не приметуваат дека нешто не е во ред!?
И кај мене на ТОТАЛ ТВ истиот проблем со гласот

Не знам дали нешто до сега имаат давано Dolby Digital со 5.1 звук.Инаку да на ХДто нема проблем со звукот.Се надеваме глупаците таму што работат ќе го средат.
Епа автоматски, кај HD каналите сликата добва на квалитет (боја, острина...), а звукот е почист поради технологијата Dolby Digital 5.1, и затоа таму нема никакви проблеми ни со слика ни со звук. Изгледа дека најголемите шупци во државава работат во МРТ. Јас не знам како не приметуваат дека нешто не е во ред. Изгледа глувонеми се. :гомце:

Еј, сте приметиле дека звукот на МРТ 1 не е баш најдобар. o_O Како да имам нешто во звучниците. :cautious: И не е само кај мене, туку и кај мои пријатели, значи проблемот е кај МРТ. :mad:

Па не е само звукот. За толку пари што се потрошени за нова опрема и сликата треба да биде добра. А со тонот имаат проблем секогаш особено кога имаат фестивали.

Па не е само звукот. За толку пари што се потрошени за нова опрема и сликата треба да биде добра. А со тонот имаат проблем секогаш особено кога имаат фестивали.
Само да прашам, како ја следиш МРТ 1 (преку DVB-T, DVB-C, сателитско и од кој оператор)?[DOUBLEPOST=1395582585][/DOUBLEPOST]Ај да замолам некој ако има можност нека прикачи слика од МРТ 1 и МРТ 1 HD!? Чисто да споредиме, не за друго.

Последно уредено:
На МаксТв гледам, досега не сум приметил никакви проблеми со тонот на МТВ.
Епа автоматски, кај HD каналите сликата добва на квалитет (боја, острина...), а звукот е почист поради технологијата Dolby Digital 5.1, и затоа таму нема никакви проблеми ни со слика ни со звук. Изгледа дека најголемите шупци во државава работат во МРТ. Јас не знам како не приметуваат дека нешто не е во ред. Изгледа глувонеми се. :гомце:
МТВ1 во 5.1? Од каде ти е овој податок?

Епа автоматски кај ХД каналите се применува таа технологија. Затоа ги нема тие проблеми со гласот.[DOUBLEPOST=1395670009][/DOUBLEPOST]3-та недела звукот уште им е тапа!!! ;:@

Последно уредено:
Епа автоматски кај ХД каналите се применува таа технологија. Затоа ги нема тие проблеми со гласот.
Нешто не штима овде. На која технологија мислиш? Dolby digital не значи нужно 5.1, може да биде и моно. И енкодирањето нема никаква врска со гореопишаните проблеми со звукот.
А со оглед дека не е глобален проблем, многу е веројатно тие проблеми да настануваат откако сигналот ќе излезе од МТВ.

Супер ќе беше да е 5.1 кога даваат филм ,ама не е :eek:

Епа, да те прашам зо што на МРТ 1 има проблеми со гласот а на МРТ 1 ХД нема?
Одговор: (кои се придобивките од ХД сигнал):
-Широк екран со пропорции
16:9, со поинтензивна
резолуција, која открива 30%
повеќе од сликата
-4 пати подобра слика
-Неповторлив Стерео звук според стандардот 5.1 Dolby Digital Surround
-Совршени детали и движења на објектите.

И јас сум на Макс ТВ имат проблеми со гласот некое пуцкетање шум ,тоа само на МРТ1 додека на МРТ1 ХД го немаат тој проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom