Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Едно е да сме бескрајни, друго е да сме трајни. Хехехе

Едвај чекам утре да се удри една посета на Водно

Речено сторено :)
Нема подобар " полнач на батерии " од Водно.
Тргнавме како божем да отидеме до нашето место, кое се наоѓа измеѓу средно и Марково, а завршивме до крстот, притоа испробано е уште едно патче :pos: Очекувавме повозбудливо да биде со оглед на тоа што го одбравме рандом и на крај не спои со патот кој го води од Марково крувче до врв :unsure:
На Солунска глава сеуште има снег
DSC01343.JPG
А на Водно единствено нешто што потсеќа на зимата се неоткитените елки кои претпоставувам дека ги китат војницине од базата под крстот :D
DSC01334.JPG DSC01340.JPG DSC01341.JPG DSC01337.JPG

Додека се друго беше во рамките на нашите пролетни очекувања.
DSC01336.JPG DSC01357.JPG

Од секое одење на Водно учиме по нешто.
Пример дека на крст не се трга без ништо, особено не без вода и пари :pos:
Дехидриравме.
Патот ни беше под отворено небо, па сонцето дополнително не испече, ама сепак си задржавме норма од саат и пол од Пржино до крст :D
Ако ништо друго и боја фатив, среќа што си замина вчерашното имав тешко руменило на образите кое го добив од сонцето :icon_mrgr:
Кога стигнавме гпре, си продолживме со патот и после Крстот. Мислам дека досега не сум тргнал натаму и дефинитивно тоа е наредното место кое мора да се посети. Се изгубивме меѓу високите борови и искочивме на една огромна ширинка, како создадена за одмор.
Да не умиравме за вода, немаше никогаш да си отидеме :unsure:
Знаеш кој се возеше во жичара?
DSC01356.JPG
Иднината на оваа држава, ПЕНЗИОНЕРИТЕ...
Си го искористиле бесплатниот вторник, па крстот изгледаше како геријатрија или старачки дом.
Многу нешто се распеале предизборно, песната ја префрлија од автобусите на клупите околу крстот.
Седнале неколку бабички и оговараат, син ми зима волку плата, како син ти преживува со таква плата итн :icon_mrgr:
Плус ни викаа, шетајте деца дур сте млади, за вас е животот :noze:
Овој видиковец им е убедливо најдобра инвестиција.
Цел свет го имаш на дланка :D
jhjghjgjh.jpg

После некои саат и нешто поминати во околината на врвот на Водно, моравме да побрзаме до најблиското место кај што има вода. За 20 минути сме истрчале до средно, а таму не можев да се насладам од ладнота вода.
Како почнав да пијам така осеќав како ми се здрвува вилицата. Прва жичка за водичка :icon_mrgr:

Во недела реприза, овој пат на гости ќе имам некои екс кајганџии :гик:

п.с. татко му на еден другар се бави со искоување и сега на мета им бил некој дел од Водно. При копањето нашле змии во зимски сон. Си земал две и сега ги чува дома :eek: Овде нема еден нормален :icon_mrgr:

Нема ништо подобро од опуштена партија футсал со другарите, онака барем за час ти ги отргнува мислите од секојдневните проблеми. (y)

Него, драга се навлеков на песнава 24/7 ја слушам.

Kola vozam. Moes da me zamislis? Takva jaka sum dozivljaj mi e uste :-D
Treba da ucam :-(
Mn ima :-(
Trebba mn dr rab ama ne praam niso od toa haha
Aj cao

Еи Џврки

На бензинску у Бразил работиф бомбастично пудинкасти гзле, куде нас старци кумуњарци што рокаф драву и пеес седам : )

Што ми е слушам ехо,ама не онуј од Пинк Флоид hh
Вика киде на шфедски сто(нешто као српски а?:) , викам ја норвешки двеста, да бе да фински триста. Тумач рандом ти си не си тачна , на коо ти личам? :ROFLMAO:

Драга,
Убав ден имав! Утре уште еден е на ред. Што убаво кога не се мисли на работа :)
Добивме лоши вести во врска со едно куче, и иако има шанса да заврши лошо, нешто ми кажува да не се секирам пошо се' ќе биде ок. Али ќе кошта у пм. Се надевам има голем број добри луѓе.

Кајг, кога се будиш и сакаш да викаш, да ја испукаш кожата, но гледаш дека меѓу четирите ѕида нема кој да слушне... Па ја пушташ музиката да вика за тебе, нека слуша цел спрат... Cause all that matters is the bass and the movement...

ДК...

2160p резолуција. БАТО! Ко што реков. Саша - Император!

П.с: 1080p сега делува ко резолуција за закрепостени селани.

Силно светнал ден , надвор пролече почнува денес.
А јас седам со топло нес пред компјутер.

Ааа , не ! Пластичното за коцки лед - најдено. Наполнето . Ставено во замрзивач . Уште лудото машинче за ладно нес да го најдам и ПРОМЕНИ од утре !

И друго сакав да кажам . Просто колку негативно се изненадувам од луѓе кои помнат некои тешки минорни баналности и им даваат важност од големо значење . Абе , излегувавте надвор последниве година дена или слабо ? Дај нека ви се дешава нешто стварно значајно во животот бе .:tapp:

Денес прв пат дознав и видов дека луѓето си прават гробови, си ставаат слики, надгробни плочи, се со сите марифети и онака им ја пишува само годината на раѓање и цртичка. И си чекаат...
Па не дај боже да поминеш покрај некој гроб и гледаш бабата си зачистува си брише таму, и оп ја гледаш и на слика на надгробна. И оп ја гледаш и таму и пред тебе. Има срце да те трефне ако не знаеш дека се правеле вакви работи. Врска немав навистина.

И конечно одмор,Кајги.:cuc:
Не оти ќе здивнам али ќе искористам малце.
Во меѓувреме,ќе испијам кафе и ќе уживам во песнава.
А,и да.
Која кокошка сум,наместо да се вконцентрирам во тоа тестот,прееска,во мозок ми прелетуваа песни.
Алал да ми е.
:X3:
И да.
Ја напнаа луѓево со тоа #selfie.
tumblr_muov7sFdLQ1solxm8o2_1280.gif

Жена. Али жена со изградена кариера , независна , интелигентна и горда , и секој ден да ти ебава матер со тоа колку те сака , а пак да не зависи од тебе. Е ТАКВА ЖЕНА САКАМ.

Овие денешниве гледат само да им наполниш пичето , да ти изродат деца , и да те заврзат за нив.

едит - Него сеа кога спомнав пиче , ми се ебе онака душмански да се изнаскокам врз некоја.

Со колку само монотони луѓе се дружам јас, секој ден истото го прават, буквално ништо не променуват.
За секаде треба да ги молиш........
Значи ми иди да си го земам јажето и да ме нема.

Последно уредено:
Драга си уживам со ладно пивце и свежо печени бадеми и ич не ми чуе за ништо друго!!! А, да и мислам на палачинки...ако мислам доволно може сами ќе се напраат , а?!?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom