About "Аглите"
- Isaiah 11:12 "And he shall set up an ensign for the nations, and shall assemble the outcasts of Israel, and gather together the dispersed of Judah from the four corners of the earth."
- Revelation 7:1 "And after these things I saw four angels standing on four corners of the earth, holding the four winds of the earth, that the wind should not blow on the earth, nor on the sea, nor on any tree.
@MIKI1 ja update-tuvavte li svetata kniga...Ili uste ste na 4 Agli ?
Не, го чекавме Твоето раѓање, за да ни се разјасни...

[DOUBLEPOST=1395176603][/DOUBLEPOST]
Ц, пак е т‘нко...и инфантилно.[DOUBLEPOST=1395176811][/DOUBLEPOST]
На пример ако астрономијата кажува дека сонцето настана пред 4,5 милијарди години, земјата пред 4 милијарди, звездите од усвитен гас пред 11 милијарди години... а попо ќе ти израчуна од адама до денес 6000 години стара земја, значи настанокот се разликува од библиското кажување, а астрономт вели дека светлината која сега ја гледаме од далечните звезди патувала до нас 4, 5, 10 или повеќе милиони години
- астрономијата не кажува ништо: поединци од атрономијата можат да кажат било што-и да останат живи.
- хипотезата за настанкот од сончевиот систем е бајата-дај кажи нешто ново.
- Вселената и Земјата се стари толку колку што се стари: проценети на 7,5-8 илј. години.
- дека светлината патувала милиони години, е евтин трик кој се вклопува во тековно важечкиот светоглед и претставува еднострано гледиште, кое денешните астрономи со леснотија го проблематизираат за вистинито.[DOUBLEPOST=1395176952][/DOUBLEPOST]
Како кога на кој му одговара, али секако дека од една точка не можеш да ги видиш четрите агли на земјата. Агли, мики се крајните точки на некој ограничен простор, сврти се наоколу по собата, имаш 4 агли, крајни граници на собата. Која е крајната точка, аголот на земјата. Ете не мора четирите, еден кажи
- а кој воопшто вели дека земјата и нејзините агли се гледаат од само една точка?
- паралелата на земјата со четириаголната форма е само Твое мудрување, кое не држи вода во учењето од верата.
- аголот на земјата е всушност страната на земјата, било која од 4-те познати страни.[DOUBLEPOST=1395177086][/DOUBLEPOST]
Па Мики ако се слагаш дека науките и веронауките се во согласност со библијата, мене ќе ми биде посебно мило и драго, ќе те потсеќам на ова твоја констатација низ понатамошните дискусии.
Можеш да ме постеќаш на било што...
Јас и понатаму велам дека верата и световните науки имаат свои објекти за набљудување, истражување и објаснување. Верата не е променета веќе 2 000 г., за разлика од науките, кои ги менуваат своите вистини како чорапи.