Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Секако дека имам и своја вистина.
Хахаха, добри ти се вицевиве, од кај ги препишуваш само. Ја мислев библијата сериозна книга, то да видиш вицотека да ти било. Па шо не кажуеш вакви работи со време.
Али за то‘, уз пиво, кахва и џез...
То ко ќе частиш.

1. Te молам објасни ми што значи тоа дека вистината е во Црквата? Секој став на црквата е вистинит дури и ако е спротивен со Библијата?
2. Дали може да постои вистина која е непроменлива и не е објавена од Бога?
3. Како Бог ги објавува вистините?
4. Кои вистини се објавени од Бога до сега?

1. Секој став од Црквата е вистинит и не е Богопротивен, туку е согласен. Црквата нема ставови/вистини кои се „контра„ од Библијата, оти самата Црква ја состави Библијата. Библијата не ја условува Црквата по ниту еден основ.
2. Може: на пример, вистините од аритметиката, кои не се вистини од духовна природа.
3. Бог ги објавува вистините преку Црквата.
4. Бројот од вистини е преголем за да можат да се наведат во еден пост, а самиот Христос стана видлива и објавена Вистина.[DOUBLEPOST=1395231280][/DOUBLEPOST]
Хахаха, добри ти се вицевиве, од кај ги препишуваш само. Ја мислев библијата сериозна книга, то да видиш вицотека да ти било. Па шо не кажуеш вакви работи со време.
.

Ето една моја вистина: FOURPLAY се најбољи модерни џезери. Ај кажи ми дека не сум во право...:D[DOUBLEPOST=1395231313][/DOUBLEPOST]
То ко ќе частиш.

Наредена...(y)

Ето една моја вистина: FOURPLAY се најбољи модерни џезери. Ај кажи ми дека не сум во право...:D
Не си во право. Но сега ќе ти ја кажам најголемата вистина.
De gustibus non est disputandum.

1. Секој став од Црквата е вистинит и не е Богопротивен, туку е согласен. Црквата нема ставови/вистини кои се „контра„ од Библијата, оти самата Црква ја состави Библијата. Библијата не ја условува Црквата по ниту еден основ.
2. Може: на пример, вистините од аритметиката, кои не се вистини од духовна природа.
3. Бог ги објавува вистините преку Црквата.
4. Бројот од вистини е преголем за да можат да се наведат во еден пост, а самиот Христос стана видлива и објавена вистина.
1. Ако Црквата ја составила Библијата значи ја составила и вистината а вистината и дава неограничено право на Црквата да составува вистини. Според тоа Цркавата е автономент генератор на вистина без ограничувања.
2. Во ред.
3. Ако Црквата е неограничен генератор на автономни вистини тогаш Бог неможе да објавуав вистини преку Црквата бидејќи тоа би и ја повредило нејзината автономија.
4. ОК.

1. Ако Црквата ја составила Библијата значи ја составила и вистината а вистината и дава неограничено право на Црквата да составува вистини. Според тоа Цркавата е автономент генератор на вистина без ограничувања.
2. Во ред.
3. Ако Црквата е неограничен генератор на автономни вистини тогаш Бог неможе да објавуав вистини преку Црквата бидејќи тоа би и ја повредило нејзината автономија.
4. ОК.

1. Библијата ја сметаме за од Бога објавена вистина, затоа што е пишувана од Боговдахновени достојни поединци, а составена соборно, од достојниците од Црквата.
2. /
3. Автономијата за одредена помесна Црква е чисто човечки проблем во Црвите и меѓу Црквите и не е Божји „проблем„. Денешните проблеми се проблеми од нашево време, кои биле непознати во некои не така минати времиња.
4. /

1. Библијата ја сметаме за од Бога објавена вистина, затоа што е пишувана од Боговдахновени достојни поединци, а составена соборно, од достојниците од Црквата.
2. /
3. Автономијата за одредена помесна Црква е чисто човечки проблем во Црвите и меѓу Црквите и не е Божји „проблем„. Денешните проблеми се проблеми од нашево време, кои биле непознати во некои не така минати времиња.
4. /
1. Значи Библијата е вистина бидејќи таа е напишана од луѓе кој се авторитетни а нивниот авторитет им го дава самата Библија. Класичен циркуларен аргумент.
3. Не се однесуваше на Автономност како организациска едниница туку ако автономност и независност во генерирање на вистини.

1. Значи Библијата е вистина бидејќи таа е напишана од луѓе кој се авторитетни а нивниот авторитет им го дава самата Библија. Класичен циркуларен аргумент.
3. Не се однесуваше на Автономност како организациска едниница туку ако автономност и независност во генерирање на вистини.

1. Имаш грешка „у чекори„: не напишав нешто кое личи на циркуларна логика, туку напишав дека вистините ни се од Бога објавени, значи од Бога кон човекот, „од горе кон долу„. Ти велиш нешто друго.
3. Црквата веќе поседува доволно вистини и нема посебна потреба од „измислување„ нови нешта.

1. Имаш грешка „у чекори„: не напишав нешто кое личи на циркуларна логика, туку напишав дека вистините ни се од Бога објавени, значи од Бога кон човекот, „од горе кон долу„. Ти велиш нешто друго.
3. Црквата веќе поседува доволно вистини и нема посебна потреба од „измислување„ нови нешта.
Си го згрешил форумот чедо божје (Одиново се разбира) треба овде овој пост
http://forum.kajgana.com/forums/Хумор.5/

-
Осетлив си, а се закачаш.
А мама и тато и нивните мама и тато и се така наназад протолошки мама и тато, Кој ги создаде?
Ja osetliv ...ma neee....toa ti sto nemas kulutra e tvoj nedostatok .

Da mama i tato nastanale od adam i eva..:facepalm:....i 6 i pol milijardi drugi luge....ups ne bea site hristijani....tuka ima i alah udel so kalta!

Не, го чекавме Твоето раѓање, за да ни се разјасни...:sneaky:

Miki kako visok prestavnik na MPC se sluzis so repliki na 1 oddelenci...Ako nemas odgovor nemoras da odgovoras.

Човекот откажувајќи се од Бог ја губи својата слобода, умира, непостои.
Оттука јасно се гледа дека не станува збор за казнување, напротив, тоа(изгонувањето од рајот) е давање можност повторно да биде слободен т.е. да се врати да биде заедно со Бог.
Второзаконие 5:
9. Не клањај им се ниту им служи. Зашто Јас, Господ, твојот Бог, Сум ревнив Бог. Ги казнувам гревовите на татковците - на оние кои Ме мразат - на децата, на внучињата и на правнучињата,

И после ти ќе зборуваш за контрадикторност?! Немало казнување? Давање можност...?! Која можност имаат поколенија што не се родени а се се казнети поради гревовите на нивните предци?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom