Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Бугарска регистрација само со бугарска лична карта
http://lokalno.mk/bugarska-registracija-samo-bugarska-lichna-karta/[DOUBLEPOST=1394915762][/DOUBLEPOST]Македонците ќе регистрираат возило во Бугарија само со бугарска лична карта
http://dnevnik.mk/?ItemID=E5A1A1B3988DDD4E99F24F5E9A2B1798
Живеев кај луѓе кои се од романија,колата им е регистрирана во бугарија пошо регистрација и осигурување е поефтино,а ја возат во италија со бг табли.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. sto znaci ova
Дека официјално си бугарин.

И да , пошо темава гласи Бугарски пасош - Да или Не , ќе кажам не.

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Друже дај олади малку,само се жалиш по форумов, а јасно ти пишува дека молбата тие одобрена и дека вицепрезидентот треба да го потпише указот уште.Се однесуваш како цел свет да се врти околу тебе па се утепа од кукање зошто ти каснело потпишувањето на указот.:icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1394806591][/DOUBLEPOST]
Како прво објавуваш работи од 2010,шириш забуни по форумов.Ова е шарлатански што објавуваш соопштенија од 2010.Како второ објави Napoleon на форумов интервју со Вигенин министерот за надворешни работи на Бугарија каде е кажано се.Значи не знам како да ви објасни човек некои работи,а изгледа не ги читате линковите и само рекла казала објави ставате.Еве за потсетување уште еднаш линкот дека сите Македонци православни ќе земат бг државјанство,само треба трпение,државна политика е во прашање.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3468625
ova e od zoki_com na forumov sto objavi sega dali sum jas sarlatanec ili ti ne gi citas i nemozes da gi svatis rabotive sto gi obajvuvame na forumov toa i jas se prasuvam ama izgleda ke da e vtoroto ne si vo tek ZATEGNATO E TESKO DEKA KE SE IZVADI PASOS so dokument a kamoli bez dokument kako li ni svakas britancite i drugite evropski drzavi se bunat ne e vo red mnogu kriminalci i so burki od kaj ti ne izvadija ti go kazuvam ova zasto se zbori nesto slusam deka i nasata vlada se bunela-ova ti se carsiski muabeti ama pola od toa e vistina mnogu luge im izbegale.plus spancite grcite i drugite istocno evropski drzavi koj sto se vo kriza nemaat rabota ili malku platena e malku posiroko gledaj gi rabotite ne samo na nekolku izjavi koga od site strani ti se kazuva negativno mislene vo vrska so slucajov. Drugo daj boze da ne izvadi politikata na bugarija pa da ne pustat nas makedoncite ama pak cisto sumlam nekoj ke pustat nekoj ke odbijat zosto ova izleze od kontrola so pasosive tolku od mene i ne ti recipliram veke

http://www.telegraf.mk/aktuelno/119486-istrazuvanje-na-britanski-telegraf-bugarski-pasos-se-kupuva-za-180-evra
http://a1on.mk/wordpress/archives/298537
http://lokalno.mk/bugarska-registracija-samo-bugarska-lichna-karta/
http://dnevnik.mk/?ItemID=E5A1A1B3988DDD4E99F24F5E9A2B1798[DOUBLEPOST=1394924679][/DOUBLEPOST]
Види британецот го кажа следново: But this is a country which over the past 12 years or so.. has taken IN around 3 million migrants.... И мисли за Британија, дека неговата земја примила толку мигранти у последните 12 години...
Да се мисли дека во последните 12 години Бугарија примала по 250 000 мигранти секоја година е тотална лудост... а па уште да се мисли дека и толку пасоши дава по година е тотална неписменост. Еве ја статистиката за Британија каде може да се види дека годишно примале по околу 250 000 мигранти. Да потсетам дека Британија е 63 милиони, додека Бугарија е 7 милиони и ни теортески ни практично не може да прима по 250 000 мигранти годишно во оваа состојба.... http://www.bbc.com/news/uk-25135418
А за демографската криза во Бугарија знаат и врапците во Софија... Ти тврдиш дека демографијата не е проблем, но од другата страна многу луѓе, видни професори и академици или институции како CIA тврдат дека има огромна демографска криза во Бугарија. Еве просветли се...
http://www.vestnikataka.bg/2013/12/през-2050-г-в-б'лгарија-циганите-ште-са-3-000-000-тур/
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:qWqjjPwNnocJ:www.segabg.com/article.php?id=669652 &cd=2&hl=en&ct=clnk
http://www.mediapool.bg/demografskata-kriza-v-bulgaria-mozhe-da-se-prevarne-v-demografska-katastrofa-news209941.html

А каков ќе биде исходот за пасошите никој не знае... останува да видиме. Јас мислам да се извиниш ти за твоите тврдења дека си згрешил најдобро ќе биде.. ако биде се во ред се разбира... ;)
A STO TVRDAM JAS STO TI DAVAM INFORMACII I MISLENA ZA TOA DA SE IZVINAM.MALKU POTESKO AKO ZEMAM DRZAVJANSTVO TOGAS DA KE PISAM.[DOUBLEPOST=1394924925][/DOUBLEPOST]
Дека официјално си бугарин.

И да , пошо темава гласи Бугарски пасош - Да или Не , ќе кажам не.
I DA POSO TEMAVA GLASI BUGARSKI PASOS DA ILI NE KE KAZAM DA DA KAKO LI NE ZEMAV PORANO

Последно уредено:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
I DA POSO TEMAVA GLASI BUGARSKI PASOS DA ILI NE KE KAZAM DA DA KAKO LI NE ZEMAV PORANO
Само ќе кажам, ми е криво што за 10 години државава ја гледам во рацете на искривените ни наши западни соседи со немакедонски презимиња кои се делегираат како македонци, а не ја знаат ни македонската азбука. Не дискутирам понатаму.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Само ќе кажам, ми е криво што за 10 години државава ја гледам во рацете на искривените ни наши западни соседи со немакедонски презимиња кои се делегираат како македонци, а не ја знаат ни македонската азбука. Не дискутирам понатаму.
Dete za 10 god mnogu voda ce protece mnogu nesto ce se smeni samo nie ce ostaneme i nema da go davame imeto mladite ce se iselat i super ce bide ...Ovaa ne e taa Makedonija sto ja poznavas se ide naopaku sto te vlece da ostanes tuka osiromasen uranium sto frlaa na Kosovo i Srbija sto ne mozat da go iscistat nikogas a site se trueme preku vozduh hrana itd . ili pak klimatskite promeni kade Makedonija e najpogodena so uste nekolku zemji ili pak medjunacionalni odnosi t.e nasi ,vasi ... Zaebi patriotizam so toa nisto ne dobivas samo gubis razmsli

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
NE SUM OD TIE STO MISLIS DEKA SUM NO NE E TEMA NA RASPRAVA NA FORUMOV ZA TOA KAKO I DA E TOA E TVOE MISLENE ZA TOA E I FORUMOV.NO AKO STANUVA ZBOR ZA DRZAVAVA SE SLOZUVAM SO TEBE KOMPLETNO[DOUBLEPOST=1394929301][/DOUBLEPOST]
Dete za 10 god mnogu voda ce protece mnogu nesto ce se smeni samo nie ce ostaneme i nema da go davame imeto mladite ce se iselat i super ce bide ...Ovaa ne e taa Makedonija sto ja poznavas se ide naopaku sto te vlece da ostanes tuka osiromasen uranium sto frlaa na Kosovo i Srbija sto ne mozat da go iscistat nikogas a site se trueme preku vozduh hrana itd . ili pak klimatskite promeni kade Makedonija e najpogodena so uste nekolku zemji ili pak medjunacionalni odnosi t.e nasi ,vasi ... Zaebi patriotizam so toa nisto ne dobivas samo gubis razmsli
ZOKI MISLAM DEKA SI DOSTA UPATEN SO RABOTAVA VO BUGARIJA BI SAKAL DA GO PROCITAM TVOETO MISLENE STO MISLIS KAKO KE SE SVEDE RABOTAVA SO BUGARSKIVE DRZAVJANSTVA ZA TIE STO NEMOZAT DA DOSTAVAT DOPOLNITELEN DOKUMENT KE JA IMAME LI SREKATA DA NI DADAT I NA NAS BUGARSKO GRAZDANSTVO POZDRAV

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
До каде е процедураТа со бугарски пасоши?
Овде во држава е се партиски плус не се цени ни труд ни знаење ке мора да даваат пак бугарски пасоши друг излез и иднина во ова село не гледам.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Врвулицата во канцеларијата што ја видовме кога пред неколку дена престојувавме во Софија потврди дека заострувањето на условите за добивање бугарски државјанства за граѓаните од други држави не ги намалило многу турканиците. Kон крајот на минатиот месец бугарските власти најавија ревизија на издадените бугарски државјанства заради сомнежите дека се правени манипулации, односно дека пасоши им се давани на луѓе што немаат никакви врски со бугарската нација. По ова, бугарската Агенција за Бугарите во странство ги информира граѓаните дека ако сакаат да побараат бугарско државјанство, мора да достават „официјални документи од кои се покажува бугарското потекло на нивните предци“. Тоа значи дека сите баратели треба да достават оригинални крштеници, умреници, венчаници... издадени од некоја од официјалните бугарски власти. Според сознанијата, такви оригинални документи поседуваат мал број македонски граѓани, што значи дека е прашање дали сите баратели што од 7 февруари поднесуваат барања за бугарско државјанство го исполнуваат новиот услов.
- Тој нема да се применува за барателите од Македонија. Лидерот на бугарската партија ВМРО-БНД, Kрасимир Kаракачанов, разговарал за ова со претставниците на бугарската влада и усно му било кажано дека ваквиот услов нема да се поставува за македонски граѓани. Односно, дека нема да има никакви проблеми - ни објасни Јанакиевски и додаде дека целиот проблем настанал поради издавањето државјанства на околу 400 Албанци од Kосово.
http://dnevnik.mk/?ItemID=5DF67CCB54585748870E1943A82C7A54

Член од
16 јуни 2009
Мислења
91
Поени од реакции
62
epa ajde belki e taka... samo ipak sporo iskacaat brojcinjata od 2013 uste nema... neka ubrzaat vekje ne mi se sedi vo ova malogragjansko parce zemja ( :

Член од
24 октомври 2013
Мислења
67
Поени од реакции
12
dali moze nekoj da mi pomogne kako da dojdam do kontakt so Vanco Janakievski - vangelis ? ( posrednik za bg drzavjanstvo )

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Врвулицата во канцеларијата што ја видовме кога пред неколку дена престојувавме во Софија потврди дека заострувањето на условите за добивање бугарски државјанства за граѓаните од други држави не ги намалило многу турканиците. Kон крајот на минатиот месец бугарските власти најавија ревизија на издадените бугарски државјанства заради сомнежите дека се правени манипулации, односно дека пасоши им се давани на луѓе што немаат никакви врски со бугарската нација. По ова, бугарската Агенција за Бугарите во странство ги информира граѓаните дека ако сакаат да побараат бугарско државјанство, мора да достават „официјални документи од кои се покажува бугарското потекло на нивните предци“. Тоа значи дека сите баратели треба да достават оригинални крштеници, умреници, венчаници... издадени од некоја од официјалните бугарски власти. Според сознанијата, такви оригинални документи поседуваат мал број македонски граѓани, што значи дека е прашање дали сите баратели што од 7 февруари поднесуваат барања за бугарско државјанство го исполнуваат новиот услов.
- Тој нема да се применува за барателите од Македонија. Лидерот на бугарската партија ВМРО-БНД, Kрасимир Kаракачанов, разговарал за ова со претставниците на бугарската влада и усно му било кажано дека ваквиот услов нема да се поставува за македонски граѓани. Односно, дека нема да има никакви проблеми - ни објасни Јанакиевски и додаде дека целиот проблем настанал поради издавањето државјанства на околу 400 Албанци од Kосово.
http://dnevnik.mk/?ItemID=5DF67CCB54585748870E1943A82C7A54

NAPOLEON NE PROSVETLUVAS SO NOVI INFORMACII GOLEMO BLAGODARAM FALATI PRIJATELE.
SAMO NE ZNAM DO KOGA KE NI BIDE VO DOPOLNITELNA PROVERKA I ZOSTO SE USTE NE PUSTAT NESTO AKO E TOA TAKA.[DOUBLEPOST=1395104101][/DOUBLEPOST]
epa ajde belki e taka... samo ipak sporo iskacaat brojcinjata od 2013 uste nema... neka ubrzaat vekje ne mi se sedi vo ova malogragjansko parce zemja ( :
DECKO OD 2012 IMA POLA I POVEKE STO NEMAAT ODGOVOR A PA KAMOLI 2013

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Они со жене бурке су пуне паре. У тоа е разликата бе. Човек без и човек со пари никаде во свет не се третира исто. Пасоши ќе има за тие со пари секогаш. Ако сака да е и Арап.
Во право си секоја држава има минимална сума на ивестиција со која според устав ти даваат државјанство во Црна Гора мислам беше 350 000 еур инвестиција Бугарија незз али цел свет така функционира[DOUBLEPOST=1395147775][/DOUBLEPOST]Иначе не се сеќирајте ќе добиете БГ пасоши (јас имам уште пред да влезе во ЕУ) работата е што ЕУ им дозволува да им даваат пасоши на Македонците но не и на други националности. Сум разговарал со професор на престижен факултет по историја во Германија комшија на мојата сестра која исто живее во Германија според него Бугарите и Македонците се народи со исто потекло како германците во Швајцарија или во Австрија тие без проблем можат да добијат Германско државјанство макар што не им треба така да проблем од ЕУ никогаш нема да имаат и секогаш ќе даваат. Проблемот е што многу неМакедонци искористија и сеа со различни манипулации и сега ќе им се одземат и ќе се филтрираат а за тоа време треба.

Последно уредено:
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Постоеше еден линк во темава, со слика од прашањата кои ги поставуваат на интервјуто. Но не можам никако да го најдам. Ако може некој да ми го препрати :)

S

Sagan

Гостин
Постоеше еден линк во темава, со слика од прашањата кои ги поставуваат на интервјуто. Но не можам никако да го најдам. Ако може некој да ми го препрати :)
Изгуглај си за актуелен премиер и министри.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
I deneska nema objaveno protokol. Mislam deka veke e redno da objavat nekoj nov protokol.....[DOUBLEPOST=1395249155][/DOUBLEPOST]I deneska nema objaveno protokol. Mislam deka veke e redno da objavat nekoj nov protokol.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom