Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.601
Тоа е ок и е точно, постот ми беше за утакмицава.

За ситацијата што стигнавме до невидено дерџе... тоа е проблемот...
Што сигурно не е Мојс само крив, Фергусон 1000 посто го советува, му кажува сеуште некои работи што,како,кога и сл.
Размислете и тоа...и Фергусон може има удел во слабата сезона...
Не за џабе го избрал него и цела сезона иде на секои утакмици , исто како Боби и Ферги што си помагаа.

Сепак еве и минатата сезона Ливерпул беше шит со Роџерс, па оваа си газат..

Да му оставиме простор на Мојсие и следната сезона па ке судиме...
Види сега...Лани Роџерс ја нематна оваа филозофија на Ливепрул која беше сосема нова за нив по ерата на Бенитез, Хоџсон и Далглиш. Можеби минатата сезона не им вроди плод, но кај нив уште лани се гледаше позитивно подобрување во аспект на играта иако немаа разултати ради х причини.
Од друга страна, кај нас не гледам некоја новост на Мојс преку која играме некој добар фудбал, а лоши резултатите да доаѓаат ради некој сплет на несреќни околнисти или грешки како денес. Само проблемот е што денес не игравме фудбал, а на тоа ако се додадат и овие фактори нормално е што останавме со само 1 шут во рамки на гол. Тоа мене ме загрижува искрено. Да има некоја новост, некоја свежина и дурида имаме полоши резултати од овие тогаш би се гледало дека се работи на некој нов концепт кој би требало да вроди со плод во нареден период, ама не гледам сега таков концепт. Колку и да му давам подршка на Мојс, не гледам некоја тактичка иновација кај нас, некоја нова тактичка замисла...макар и некој каскадерски потег при резултатска негатива како денес. Губиме 2-0 по 46 минути игра, се гледа дека Јанузај мака мачи десно, замените следуваат во 74 минута...Сигурен сум дека Валенсија денес колку и да е лош во последниов период ќе го изедеше Фланаган.

И сега...кога е веќе и официјално сезоната е загубена и нема да играме во ЛШ следната сезона, може да се експиментира без некој посебен притисок. Може да се пробаат некој маневри од тип (4-3-3)
------------------------------------- Руни/РВП
Нани (ако е фит)/Велбек-------------------Валенсија/Јанузај
-------------------------------Мата-------Кагава
--------------------------------------Фелаини

Последно уредено:
Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Тоа е ок и е точно, постот ми беше за утакмицава.

За ситацијата што стигнавме до невидено дерџе... тоа е проблемот...
Што сигурно не е Мојс само крив, Фергусон 1000 посто го советува, му кажува сеуште некои работи што,како,кога и сл.
Размислете и тоа...и Фергусон може има удел во слабата сезона...
Не за џабе го избрал него и цела сезона иде на секои утакмици , исто како Боби и Ферги што си помагаа.

Сепак еве и минатата сезона Ливерпул беше шит со Роџерс, па оваа си газат..

Да му оставиме простор на Мојсие и следната сезона па ке судиме...
Само што разликата кај Роџерс лани е во тоа што тој лани во Ливерпул во втората полусезона ја подобри драстично играта на Ливерпул и го смени комплетно стилот на игра на екипата додека Мојс кај нас донесе праисториска тактика кој единствено може да функционира против екипи како Вила, ВБА, Палас. Наредната сезона ако остане Мојс (а ќе остане за жал) ќе гледаме реприза од оваа само со други играчи. Ај кажи со што заслужи Мојс да добие шанса уште една сезона?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.885
Поени од реакции
21.818
нас и 500 милиона и 20 нови играчи нема да не спасат ... и тоа се поради мојс!!!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Дај нека се стави анкета горе ,така и така од наредна година нова тема ке се отвара
#MoyesOut
#MoyesIn

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Факт е дека имаме слаби играчи.
Ама не е можно до кој степен не турна Мојсие.
Едноставно изгубен е.. изгубен во свемирот.. Ова не е ништо друго освен незнаење.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Факт е дека имаме слаби играчи.
Ама не е можно до кој степен не турна Мојсие.
Едноставно изгубен е.. изгубен во свемирот.. Ова не е ништо друго освен незнаење.
Kaко бе друже слаби?! Истиве играчи минус Фелаини и Мата лани освоија ПЛ со 10 бода предност. Јасно беше дека ќе имаме тешка сезона, ама ова е премногу.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Победа над лузерпул со 3-0,учење 250 страни за еден ден,освојување на ЛШ.BELIEVE
Ај што изгубија 0-3,ај што не научив ни 20 страни од што ме изнервираа куртониве,сеа уште се молам да испаднат од олимпијакос за да не ги паднам и другиве испити.BELIEVE

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Kaко бе друже слаби?! Истиве играчи минус Фелаини и Мата лани освоија ПЛ со 10 бода предност. Јасно беше дека ќе имаме тешка сезона, ама ова е премногу.
А зошто забораваш дека лани имавме еден куп среќни утакмици каде победувавме во 90та. Саутемтон, Сити. Да не ги заборавиме победите над Челзи, Ливерпул и уште други.
И лани играја катастрофа. Мораше да примнат 2 гола за да прават пресврт. Лани имаше кој да писка, годинава не.
Јас бев тој што цело време викаше на почеток да му се даде време на глупиов. Ама некои измени што ги прави и некои тактики, дете од 5год. му ги чита и можи да ги напраи.
Значи било кој друг да дојдеше според ситуацијава ќе постигнеше поголем успех. Ова веќе ги претера сите граници. Да не праам муабет и за играчите. Нека помини сезонава и око да не им видам на Евра, Видич и компанија.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
А зошто забораваш дека лани имавме еден куп среќни утакмици каде победувавме во 90та. Саутемтон, Сити. Да не ги заборавиме победите над Челзи, Ливерпул и уште други.
И лани играја катастрофа. Мораше да примнат 2 гола за да прават пресврт. Лани имаше кој да писка, годинава не.
Јас бев тој што цело време викаше на почеток да му се даде време на глупиов. Ама некои измени што ги прави и некои тактики, дете од 5год. му ги чита и можи да ги напраи.
Значи било кој друг да дојдеше според ситуацијава ќе постигнеше поголем успех. Ова веќе ги претера сите граници. Да не праам муабет и за играчите. Нека помини сезонава и око да не им видам на Евра, Видич и компанија.
Е тоа е разликата, а не играчите. Можеби фалат уште 2-3ца за да имаме комплетен тим, ама и вака сигурно имаме квалитет барем за во топ 4. Проблемот да го бараме на друго место, не во играчите.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.616
Поени од реакции
8.320
А видеото ти го пушта ли? Или само јас сум среќникот ?
мислиш на карактерот што скока од штица?Ако е тоа да...[DOUBLEPOST=1395012712][/DOUBLEPOST]
Е тоа е разликата, а не играчите. Можеби фалат уште 2-3ца за да имаме комплетен тим, ама и вака сигурно имаме квалитет барем за во топ 4. Проблемот да го бараме на друго место, не во играчите.
Мисли на Мојс.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.017
Поени од реакции
5.342
Преку таквото ми е од МОЈС!
Дома од Ливперул 0-3 да се изгуби па иди во пичку матер бе! Срамота е ова!

Kajgana Shop

На врв Bottom