Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Сите што го браневте зеленилото во центар од пред 7-8 месеци и што протестиравте,кукавте,плачевте,цмиздревте идете сега да го одбраните и во Чаир.Слики од пред некое време...
@Branchez

Не сум знаел, да имаше организирано ќе излезев да бранам.

Оти 90% од вас што ќе пишете тука не сте отвориле гугл и да разгледате како е низ другите земји низ светот ни па сте читнале нешто подетално што, како, зошто.. за да се запознаете поконкретно.

Не можеме сите да биде експерти за се и сешто како тебе. Фалиш уште во тема за родилки да те прочитаме како делиш памет за побезболно пораѓање.

Не планирам да се натегам понатака. Доволно кажав во мојот претходен пост.
Ништо не кажа,али ок,не очекував повеќе.[DOUBLEPOST=1394918822][/DOUBLEPOST]
Не сум знаел, да имаше организирано ќе излезев да бранам.

Не можеме сите да биде експерти за се и сешто како тебе. Фалиш уште во тема за родилки да те прочитаме како делиш памет за побезболно пораѓање.

Ајде бе не си знаел,сигурно Чаир ти е поубав од Центар,а ти да незнаеш..немој молим те.

Те прашав конкретно зошто позеленуваат спомениците,не те прашувам зошто не ти се свиѓа проектов,разграничи го тоа.Ако се шкарт зошто се шкарт?Еве на ѕидот од театарот има стиропор,стиропорот е чкарт,зошто и спомениците се чкарт?дали и они се од стиропор?
Да, јас читав дека тоа е процесот на бронзата. Ја добива подоцна својата вистинска боја.
Но мене друго ме интересира. Во ред ли е пр. Гоце Делчев да добие помал споменик од Александар велики?

Да, јас читав дека тоа е процесот на бронзата. Ја добива подоцна својата вистинска боја.
Но мене друго ме интересира. Во ред ли е пр. Гоце Делчев да добие помал споменик од Александар велики?
Во ред е, како не е. Ти па, колку направил Аце за државава и народов никој друг нема. Това освајал ИндиЈи и ПерисиЈи и она пирамидине ги изградил за нас. Плус да не беше толкав споменикот немаше да знаеме што сме и коЈ сме. Тоа како го изгради националниот идентитет од корен и го издига македонскиот дух на ниво, па мерак да ти е да гледаш.

Поради недостаток на научни студии, зависноста помеѓу пенилната големина на Букефал и пенилната големина на Homo Sapiens во Македонија нема да се разгледува

Во ред е, како не е. Ти па, колку направил Аце за државава и народов никој друг нема. Това освајал ИндиЈи и ПерисиЈи и она пирамидине ги изградил за нас. Плус да не беше толкав споменикот немаше да знаеме што сме и коЈ сме. Тоа како го изгради националниот идентитет од корен и го издига македонскиот дух на ниво, па мерак да ти е да гледаш.

Поради недостаток на научни студии, зависноста помеѓу пенилната големина на Букефал и пенилната големина на Homo Sapiens во Македонија нема да се разгледува
Што е штосот што пишуваш „Ј“ на средина на зборовите?

Според мене тоа е чисто провокативно до грците и Грција т.е. “ќе напвавиме поговем споменик од глците“. Сите го знаеме ставот на Грција околу оваа историска личност.
Но мене ме интересира ставот и мислењето на Цитро затоа што гледам дека е десничар со портокалов “пасош“.

Ако веќе одиме по заслуги првиот претседател на земјата и човекот кој учестувал и во борбата против Хитлер нема еден споменик или објект во негова чест, а секоја втора улица да се нарекува Борис Трајковски само затоа што почина на службена должност.

Значи не велам дека ни Борис не заслужува сепак тој со живот ја плати функцијата, зборот ми е историската важност на луѓето денес кај нас се гледа само од аспект на тоа колку овие луѓе му се допаѓаат на фирерот

Ако веќе одиме по заслуги првиот претседател на земјата и човекот кој учестувал и во борбата против Хитлер нема еден споменик или објект во негова чест, а секоја втора улица да се нарекува Борис Трајковски само затоа што почина на службена должност.

Значи не велам дека ни Борис не заслужува сепак тој со живот ја плати функцијата, зборот ми е историската важност на луѓето денес кај нас се гледа само од аспект на тоа колку овие луѓе му се допаѓаат на фирерот
Истиот човек ја спаси Македонија од војна.

Но ќе те надополнам, по Борис е и именуван и спортскиот центар! Дали заслужил? Јас мислам не. Зошто? Да се потсетиме како стана претседател!
Киро преживеа атентат. Дали ако не преживееше “патриотиве“ ќе го величеа и него?

сеа не му прават спонеик на киро, а за 10 години ќе го нацртат Даниел Кајмаковски до ацката. :icon_lol:

Кога го прочитав коментарот помислев дека зборуваш за Методија Андонов-Ченто.

Сите што го браневте зеленилото во центар од пред 7-8 месеци и што протестиравте,кукавте,плачевте,цмиздревте идете сега да го одбраните и во Чаир.Слики од пред некое време...

1743556_631951340175900_1689103950_n.jpg

1620618_631947003509667_1543216492_n.jpg

1779933_631949496842751_1116007229_n.jpg

1661556_631951193509248_673030700_n.jpg

1948255_631951826842518_1829289950_n.jpg

1779821_631956126842088_565354669_n.jpg

@Branchez @Dave @Röddást @annaja01 итн итн.

Па нели Жерновски немаше да ги сече дрвјата? :pos::pos::pos: Прв се фати на тоа. Кој му дал власт на тој човек бре..:tapp:

Па нели Жерновски немаше да ги сече дрвјата? :pos::pos::pos: Прв се фати на тоа. Кој му дал власт на тој човек бре..:tapp:

ако беше точно све што кажуваа. Глеј некој ден главите да не им ги отсече на луѓето, не дрвајата.. И како тоа кој му дал власт? Па народот, кој..

Жерновски не градоначалник на Чаир, ова се слики од таму.

Малку поракава ти е нејасна. Зборуваш прво за Жерновски, а се мисли на Меџити!
Да, Жерновски беше против сечењето на дрвјата и сеуште е, но тој нема никаква моќ во општина Чаир.
А кој му дал власт!? Сигурно не оние кои со фалсификувани лични карти доаѓаа од Пустец.
Граѓаните од општина Центар, секако. Кој може друг?
Но на Меџити кој му даде власт? Се сеќаваш дека ДИК, со помош на гласачките ливчиња кои служеа како докази, докажаа дека во Чаир имало полнење на гласачките кутии!?

Малку поракава ти е нејасна. Зборуваш прво за Жерновски, а се мисли на Меџити!
Да, Жерновски беше против сечењето на дрвјата и сеуште е, но тој нема никаква моќ во општина Чаир.
А кој му дал власт!? Сигурно не оние кои со фалсификувани лични карти доаѓаа од Пустец.
Граѓаните од општина Центар, секако. Кој може друг?
Но на Меџити кој му даде власт? Се сеќаваш дека ДИК, со помош на гласачките ливчиња кои служеа како докази, докажаа дека во Чаир имало полнење на гласачките кутии!?

Погрешно сум прочитал. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom