AceCaleb
Деспот на Адот
- Член од
- 31 декември 2007
- Мислења
- 5.966
- Поени од реакции
- 11.385
Дали уште ти е толку симпатичен проектов и покрај тоа што градбиве се полни со гомна?Што сакаш за стиропор да ти кажам? Колку пари е или што те занима?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали уште ти е толку симпатичен проектов и покрај тоа што градбиве се полни со гомна?Што сакаш за стиропор да ти кажам? Колку пари е или што те занима?
Новата барокна златна ограда од речиси 500.000 евра на мостот „Гоце Делчев“ во центарот на градот е ’рѓосана по целата должина
Сеуште незавршен проектот „Скопје 2014“ почна да ги покажува своите недостатоци. Како што предвидуваа експертите дел од проектите почнаа да се руинират
Тие постојано апелираа дека парите кои се фррлени за ребрендирање на центарот на градот не соодејствуваат на квалитетот со кој се градат
Ќе ги видат, кога ќе ги почеша некоја туличка на главаТуристите не ги гледаат тие недостатоци.![]()
Новата барокна златна ограда од речиси 500.000 евра на мостот „Гоце Делчев“ во центарот на градот е ’рѓосана по целата должина
Сеуште незавршен проектот „Скопје 2014“ почна да ги покажува своите недостатоци. Како што предвидуваа експертите дел од проектите почнаа да се руинират
Тие постојано апелираа дека парите кои се фррлени за ребрендирање на центарот на градот не соодејствуваат на квалитетот со кој се градат
Па чим спомениците месец дена после нивното поставување почнаа да зеленеат, не па златниов мост. Чим оградата пред новиот театар ја наполниле со стиропор, шо очекувате повеќе?
Сите идат напред со технологија, со инфраструктура со све, ние идеме назад. Ај па здравје за 20 30 години ќе не потсетат како било во каменото доба.
A дали уопште имаш појма зошто зеленејат спомениците?
Оти се шкарт.
Не бе мил,оти мислиш дека си курназ ако плукаш по све од а до ш.Оти немаш основно знаење ни од хемија ни од архитектура.Оти 90% од вас што ќе пишете тука не сте отвориле гугл и да разгледате како е низ другите земји низ светот ни па сте читнале нешто подетално што, како, зошто.. за да се запознаете поконкретно.
Види пријателе, значи тоа што не сум доволно информиран(т.е немам основно познавање од хемија и архитектура) не ме прави глуп(иако ти тоа не го кажа). Плукам, затоа што не ми се допаѓа и затоа што мислам дека одвратно изгледа. Значи ова што се прави во Центар и само во Центар е кич и моето мислење не ме прави курназ затоа што многу јасно е дека сите логички не е можно да имаме исто мислење. И за ова последново, за другите земји. Што ми е мене гајле за другите земји? Ја во другите земји живеам, или живеам во Македонија?
Те прашав конкретно зошто позеленуваат спомениците,не те прашувам зошто не ти се свиѓа проектов,разграничи го тоа.Ако се шкарт зошто се шкарт?Еве на ѕидот од театарот има стиропор,стиропорот е чкарт,зошто и спомениците се чкарт?дали и они се од стиропор?