Бебиња и се за нив, грижа, играчки, поплаки, совети итн...

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Уф колку мразам да давам пари за пелени маму им ебем. А оно меретно ко за инат само у нив моча и сере. Го ставаш на нокшир, седи пола саат и го креваш и нема ништо, го облекуваш и по 2 минути почнува да смрди, а он се испосрал. И у принци ко за инат, од 24 часа у денот 2-3 часа сум дома со него (додека да заспие) и тогаш ке ми се посере да морам јас да го менувам.
Ajde de...A koga ke kaze Tato..Mama....i koa ke se nasmeee ....punis baterii!

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Моето пак облечено седи во нокширот а кога го соблечам не сака и не сака. Изгледа мака ќе мачиме додека да се научиме.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Не бе, и коа сере ми се смешно(нарочито оној дел коа ке отиде под маса и ке почне да стенка и да напиња), a пошто не дава да го пресоблекуваат и борба се води, а мајка му се нервира да не рашлакаме некаде од тоа гомната пошто она ке треба да пере. :) И врв на се е тамам ке го пресоблечам и нејзе ке и се олесни оно ке поврати. :)[DOUBLEPOST=1394465062][/DOUBLEPOST]Не бе, нека се стопли малку времето, остави го помочан и посран малку да му засмета и после неколку пати ке се научи од зорт само да кажува.

Моето пак облечено седи во нокширот а кога го соблечам не сака и не сака. Изгледа мака ќе мачиме додека да се научиме.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
За бебе трошок е ѓавол и пол:
Пелени 1500 денара,
Адаптирано млеко 10 кутии по 300 денара 3000 денари,
Просек дневно за храна рачунај 100 и тоа е 3000 денари,
Гардероба 1000-2000 месечно
Масти, лекарства, пудри, козметики, тури 500 денара месечно
Сума сумарум 10 илјадарки месечно ти требаат за да одржаваш дете од 0 до 3 години

Заборавив градинка или жена за чување ако треба да зимаш, градинка мислам 1500 беше, жена за чување од 8 до 10 илјади како ќе најдеш
Toa e prednost kaj nas od probincijs, zena 3500 denara mesecno :)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Облека и патики ќе носат едно од друго. :P
До колку години тоа така ке биде!?
Пример да ти се погодат три женски и плус женати, цела плата на улошки и тоалетна ке ти оди...па види сега ти колку е исплатливо да имаш повеке деца ;)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
До колку години тоа така ке биде!?
Ја и брат ми магариња на факултет уште носиме иста облека.
Некои работи јас почесто ги носам,некои он во зависност од тоа на кого подобро му прилига,но во принцип сите парчиња облека дома ги имаме и двајцата носено. :icon_mrgr:
Само пижами,гаќи и патики не носиме исти.

Член од
7 декември 2010
Мислења
178
Поени од реакции
131
Едно прашање во врска со млекото, кое е најдобро моментално од купечките од која фирма.
Фала однапред
П.С. бебушот е една година и месеци скоро.

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Моите двете не сакаа нокшир со очи да видат :). Проблемот двапати го решивме на ист начин - со адаптер за на шолја. Во нокшир ни поголемиот ни малото ни по грешка не им се случи барем еднаш да се измочкаат.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Едно прашање во врска со млекото, кое е најдобро моментално од купечките од која фирма.
Фала однапред
Битолско БиМилк тоа новото со 10 витамини било препорачано од педијатрите.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Остај ти шо порачуваат педијатрите. Најчисто демек е алпското мелко, словенско што е, ама не она алпи од 30 денара туку баш алпско, околу 53-54 денара е. И кога се дигнаа она фрките за она радиоактивно некое срање што најдоа по млеката само за тоа мелко никој ништо не кажа, а 100000 пати го испитуваа.

Eve ova: http://www.l-m.si/img/home/alpsko-mleko.png

Барем јас така мислам.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Знаете ли каде има кај нас вакви сложувалки, јас претежно што сум гледала повеќето се книжни, пластични. Овие се од дрво и добар е квалитетот, бојата не се лупи, можеби да се поскапи но дали може да ги најдам тука.

или вакво нешто

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Знаете ли каде има кај нас вакви сложувалки, јас претежно што сум гледала повеќето се книжни, пластични. Овие се од дрво и добар е квалитетот, бојата не се лупи, можеби да се поскапи но дали може да ги најдам тука.

или вакво нешто

Vo dzamboto!

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Фала однапред
Кое млеко и да го земеш нема да му штети. Ова што јадат гомна сите нема блага веза. Битно е да не биде многу маслено најдобро е 2,8% :)

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Да бе, јадат гомна.... Ај важи.... Оди купи му алпи од кам да те видам, ко вода e. Али просто кажано, за да се најдеме на иста страна, од прилика секоe млеко што кошта околу 50 денари по литар. Нормално, и ова не е мерка али секој со своите убедувања. Добро е на форумов да си ги кажеме сите "променливи" и "скриени" па ти после од информациите сама состави си ја равенката што ке је користиш. :)

p.s. додека му се навикне мешето замешуј му го малку со вода, не му давај чисто, пошто ке има грчеви и запек. барем ние го имавме тој проблем, и додека свативме, а после тоа у шишето 1/4 вода другото млеко и од тогаш мака нема. нормално, и ова не е исто за сите бебиња али добро е да го знаеш како информација.

Кое млеко и да го земеш нема да му штети. Ова што јадат гомна сите нема блага веза. Битно е да не биде многу маслено најдобро е 2,8% :)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Да бе, јадат гомна.... Ај важи.... Оди купи му алпи од кам да те видам, ко вода e. Али просто кажано, за да се најдеме на иста страна, од прилика секоe млеко што кошта околу 50 денари по литар.
Епа ако е ко вода зашто тогаш ти си му го мешал подоброво/поскапово млеко со вода!????
Значи ова ти е чист производ на она шо ти го правиш :D

Kajgana Shop

На врв Bottom